Bahaya Kanser Tekak, Tanda-tanda Cara Mengelakkannya Supaya Tidak Lebih Memudaratkan..

Statistik pada tahun 2006 menunjukkan kumpulan kanser utama yang terdapat 2,884 kes pernah menggemparkan negara. Dan kanser ini juga pernah mengalahkan kanser payudara. Sesungguhnya kanser telinga, hidung dan tekak masih belum diberikan pendedahan dengan meluas.
Antara tanda-tanda kanser tekak.1- Earaches yang menyakitkan2- Sakit sakit tekak
3- Kesukaran bertutur
4- Suara hoarse
5- Kebas muka
6- Modus limfa bengkak
7- Sakit semasa menelan
8- Kudis di bawasan mulut dan/atau lidah..


Kehadiran kanser tekak kebiasaannya berdasarkan kepada tempoh gejala-gejala. Anda perlu dapatkan rawatan dari doktor jika gejala yang anda alami menjadi lebih kronik. Walaupun jika anda tidak fikir yang anda mengalami penyakit kanser tekak, namun ia masih penting untuk anda mengenal pasti punca-punca asas simptom penyakit ini.

1- Sakit ketika menelan
2- Kecacatan kulit
3- Kecacatan muka
4- Kehilangan suara atau keupayaan untuk bercakap5- Kesukaran bernafas


Jika anda rasa anda mengidap kanser tekak, perkara yang pertama anda patut lakukan adalah mendapatkan diagnosis. Lebih cepat anda berjumpa dengan doktor, lebih cepat anda akan mendapat rawatan khusus. Individu yang tidak merokok adalah antara individu yang agak kurang berisiko untuk mendapat penyakit ini. 


Kanser tekak boleh dielakkan melalui tips berikut:1- Kurangkan tabiat merokok dan mengambil alkohol. Lebih baik tidak mengambil langsung untuk kesihatan yang lebih baik.2- Sentiasa menjaga kesihatan gigi. Jika menggunakan gigi paslsu, pastikan bahawa anda simpan dengan baik dan dibasuh serta dibersihkan.
3- Makan makanan yang sihat, seimbang dan berkhasiat.4- Pendedahan kepada cahaya matahari juga menyumbang kepada risiko kanser tekak. Ia terjadi apabila kulit bibir boleh dimusnahkan oleh sinar ultra violet (UV Sinar). Boleh gunakan pelembab bibir jika anda berada di bawah sinaran matahari yang terik. Kulit wajah juga harus dilindungi dengan memakai sun block.


Produk Shaklee yang mana paling sesuai untuk kanser tekak..

Vivix..

Bila dah kena penyakit yang melibatkan tekak dan yang paling penting nak telan pape pon susah, memang Vivix la sesuai.. Kerana vivix je yang paling mudah ditelan berbanding vitamin lain yang berbentuk kapsul. Vivix yang berbentuk cecair ni..

Vivix sejenis tonik anti-penuaan anti-selular merupakan satu revolusi dalam usaha menentang penuaan pada tahap selular. Melalui kajian makmal, ramuan Vivix telah terbukti memberi kesan positif terhadap empat mekanisme utama penyebab utama.

Dengan penggunaan Vivix selama 30 hari memberikan jumlah resveratrol yang setara seperti yang terdapat dalam 3000 gelas wain merah, dan bahan-bahan Vivix telah ditunjukkan dalam kajian makmal sebagai 10x lebih berkuasa dalam melambatkan mekansme utama penuaan berbanding resveratrol sahaja. Wain merah haram diminum, tetapi Vivix ada sijil halal. 

Resvestrol ini merupakan agen anti penuaan yang paling kuat dari alam semulajadi. Kesan anti-penuaannya juga adalah 60 kali lebih tinggi daripada Aspirin.


Kelebihan Vivix 

1- Memanjangkan tempoh hayat sel.
2- Memperbaiki sel-sel yang hampir musnah. Dalam bahasa pasar, sel yang pendek dipanjangkan semula.
3- Menguatkan sel-sel supaya tidak mudah musnah (perlindungan selular)
4- Mempertingkatkan fungsi sel.


Bagaimana Vivix berfungsi?

1- Membantu melindungi dan membaiki DNA sel.
2- Menggalakkan biogenesis mitokondria.
3- Positif kesan pengawal selia genatik.
4- Melambatkan pembentukan UMUR (Advanced produk End Glycation) protein
5- Menyokong kesihatan jantung dan fungsi kardiovaskular
6- Menyokong kesihatan otak
7- Menyokong fungsi imun
8- Menyokong kesihatan sendi
9- Menggalakkan sel panjang umur (sel pun ada hidup ada mati)
10- Menggalakkan kesihatan yang baik dan kesejahteraan hidup
11- Sebagai bekalan antioksidan iaitu melawan radikal bebas
12- Meningkatkan tenaga sel


Bahan-bahan Vivix adalah semulajadi

1- Tiada pewarna tiruan
2- Tiada perisa tiruan
3- Tiada pemanis tiruan
4- Tiada bahan pengawet.


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474


Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...