Promosi Shaklee Julai 2016 : Vita-Lea For Children Buy 4 At 3 Promotion..

Nak tahu apa lagi promosi bulan Julai 2016 ni??




Pihak Shaklee sangatlah baik hati sebab promosi Vita Lea For Children ni disambung dari bulan lepas ke bulan ini.. 

Untuk ibubapa yang agak terlepas dengan promosi bulan lepas, boleh dapatkan Vita lea untuk kanak-kanak ni pada bulan ni dengan harga yang sama dengan bulan lepas.. 

Promosinya tetap sama iaitu RM352.98 TETAPI anda boleh dapat membeli hanya RM333 untuk 4 botol Vita Lea For Children..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Promosi Shaklee Julai 2016 : Vivix Buy 7 At 6 Promotion & Buy 2 Less 5%..

Apa khabar korang hari ni?? harap sihat la hendaknya ye.. Dah makan sarapan?? mesti dah kan..  Jangan lupa ambil vitamin Set Basic (Vita CVita Lea & B Complex) untuk bekalan nutrien harian tubuh badan korang tau.. 

Okeh, macam apa yang eda bagi tau kat entry sebelum ni, yang mana eda nak bagi tau lagi tentang promosi Shaklee bulan Julai 2016.. banyak sebenarnye promosi bulan ni.. dan ini lah salah satu daripadanya.. 







Yesssss... promosi Vivix sirap Shaklee ni datang lagi.. Orang lain panggil sirap sebab die memang macam sirap.. cuma rasa die je ade masam2 skit.. 

Tapi sebelum tu korang tau tak Vivix ni apa?? Kalau korang nak tau Vivix ni sebenarnye tonik campuran polifenol yang dah lalui ujian makmal.. Selepas ujian makmal ni vivix dapat menunjukkan kesan positif terhadap empat mekanisme penuaan sel, paling best vivix ni dapat bantu melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA.. Vivix juga boleh mempengaruhi pengawalatur genetik untuk jangka hayat sel dan bantu penghasilan tenaga dari mitokondria serta melambatkan pembentukan protein AGE.

Siapa agaknye yang paling sesuai amek Vivix agaknya ya.. 

- Pengidap kanser atau yang berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungi mana-mana organ.
- Pesakit jantung.
- Pesakit kencing manis.
- Pesakit darah tinggi.
- Pesakit SLE.
- Pesakit stroke.
- Pesakit gout.
- Wanita yang mempunyi cyst.
- Golongan yang mempunyai ketahanan badan yang lemah.
- Golongan yang memunyai masalah selaput mata/penglihatan.
- Perokok tegar.
- Pesakit yang menderita sakit sendi.
- Pesakit yang lemah daya ketahanan badan.
- Telagihan dadah

** JANGAN AMBIL VIVIX SEKIRANYA ANDA SEDANG MENJALANI RAWATAN KIMOTERAPI.   



Kat bawah ni pulak ade testomoni tentang Vivix.. 












Banyak manfaat Vivix yang bakal korang dapat.. ada yang secara tak sengaja TERberhenti merokok tu yang paling best.. hehehe.. untuk harga pula kalau korang nak beli sebotol harganya RM503.50.. mahal kan.. sebab harga ni ade GST.. Eda jual tak de GST tau.. harganya cume RM475 sahaja.. jimat RM28.50..

Dan bulan ni ade promosi beli tujuh botol Vivix tapi cuma bayar 6 botol je.. jadi harganya RM475 X 6 = RM2850dan korang boleh dapat 7 botol.. (Ni ade satu rahsia, kalau korang beli 6 botol ni boleh dapat FREE KEAHLIAN SHAKLEE tau dan korang berhak untuk dapat beli dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga retail.. dan atas sebab tu la Eda pon join jadi ahli.. hehheh.. boleh dapat harga ahli seumur hidup..)




Ada juga kawan-kawan eda yang cakap nak beli sampai 6 botol tak mampu sebab nak beli share2 satu opis tak cukup orang nak beli, tak pe kalau korang nak beli 2 botol pon dapat LESS 5%.. So kalau korang nak beli sebotol agak rugi skit kan, sebab sebotol RM475 jadi apa kate korang beli 2 botol bukan RM950 tapi RM902.50.. jimat RM47.50.. Masih mahal?? jangan risau, kalau krang beli 2 botol vivix pon boleh dapat PERCUMA KEAHLIAN dan dapat juga harga ahli yang sangat best.. 



Ni je promosi Shaklee untuk bulan ni?? tak de la.. ada lagi.. nantikan entry selepas ini ya.. 


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥eda83.blogspot.com
♥www.facebook.com/edaejaishop


Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Rezeki Yang Berkat..



Copy from other grup, salah silap mohon diperbetulkan
‪#‎sharingiscaring‬
‪#‎ambiliktibar‬
‪#‎rezekiygberkat‬

Pada satu masa dulu…
Ada sorang lelaki tua ni, di zaman Nabi Musa AS. Dia sentiasa sibuk berzikir kepada Allah tetapi mcm terganggu sikit sebab setiap hari dia asyik fikir risau pasal rezeki dia. Hari2 memang rezeki dia ada sebuku roti je.
Then satu hari ni, Nabi Musa lalu tempat orang tua tu. Orang tua tu pun fikir ni lah peluang yang terbaik utk dia tanya Nabi Musa untuk tanya Allah SWT tentang rezeki dia.
Dia pun tegur dan beri salam kepada Sayyidina Musa A.S, dan dgn teragak2 dia tanya.
"Oh Nabi Musa, apabila tuan bercakap kepada Allah, bolehkah tuan memohon Allah meningkatkan Rizq saya (rezeki) .. Dari dulu sampai sekarang, saya dapat sebuku roti setiap hari. Saya berhajat untuk dapat lebih. Bolehkah saya dapat lebih daripada tu? Jika tuan bertanya kepada-Nya, sesungguhnya pasti Allah akan menjawab permintaan tuan dan memberikan saya lebih"
Nabi Musa pun setuju dan kemudian selepas bertanya, Nabi Musa mendapat jawapan bahawa rezeki yang telah ditetapkan dan ditakdirkan kepada org tua ni memang sebuku roti setiap hari sepanjang hayat dia.
Nabi Musa pun sampaikan kepada orang tua tu apa yang dia diberitahu.
Orang tua itu berasa sungguh gembira. Dia bertepuk tangan dengan gembira. Terkejut dengan tindak balas ini Sayyidina Musa A.S. bertanya kepadanya sebab kegembiraannya. Lelaki itu menjawab, "Jika dah ditakdirkan, maka saya tidak mempunyai apa-apa yang perlu dibimbangkan. Sekurang-kurangnya saya akan sentiasa menerima satu buku roti untuk sepanjang hidup saya!" dan dengan itu dia kembali untuk solat dan ibadat dia.
Setelah beberapa bulan berlalu, ketenangan lelaki itu meningkat dengan pengetahuan bahawa dia tidak perlu risau bimbang tentang rezekinya.
Ini membolehkan beliau memberi tumpuan lebih kepada ibadat dia terhadap Allah, yang menyebabkan dia mempunyai masa yang kurang tumpuan kepada makanan, dan juga kurang masa untuk makan.
Jadi, dari dia memakan satu buku roti sehari, dia hampir tidak berjaya makan separuh roti.
Baki roti tu kemudian diletakkan di satu sudut. Tidak lama kemudian, longgokan di sudut tu mula meningkat, sehingga ia menjadi satu timbunan besar.
Pada satu pagi, ada penggembala yang berjalan melalui kampung tersebut dan berhenti untuk bercakap dengan lelaki tua itu. Dia sedang mencari rumput kering untuk ternakan beliau tetapi tidak berjaya menjumpai apa2 makanan.
Orang tua itu berkata kepadanya: "apa kata kalau kamu bawak roti2 yang terletak dalam timbunan itu, lembutkan semuanya dengan air dan berilah makan kepada haiwan anda!" penggembala tu pun lakukan seperti apa yg dicadangkan orang tua tu dan haiwan ternakan dia pun makan semua roti tu sampai habis.
Untuk tanda berterima kasih kepada org tua tu, pengembala tu memberikan seekor kambing ternakan dan meneruskan perjalanan dia.
Masa berlalu setelah berbulan2 dan bertahun2, dan apabila Sayyidina Musa A.S. melalui lagi kawasan orang tua tu.
Dengan kagum beliau mendapati bahawa tempat orang tua itu tinggal, telah bertukar menjadi sebuah taman.
Ada pokok-pokok buah-buahan tumbuh berhampiran, dan haiwan2 ternakan meragut tidak jauh dari situ.
Terdapat sebuah ladang gandum, dan suasana kesejahteraan. Sayyidina Musa A.S. mendapat tahu bahawa semua ini adalah milik orang tua yang sama.
Nabi Musa pun menjadi hairan, kerana dia tahu apa yang ditulis dalam takdir orang tua itu - sebuku roti sehari - Sayyidina Musa A.S. pergi untuk mengetahui apa yang terjadi.
"Bagaimana ini boleh berlaku? Sebuku roti sehari adalah apa yang tertulis .. namun dia memiliki begitu banyak lagi .."
Jawapannya, sesuatu yang kita semua perlu mengambil iktibar:
Satu buku roti adalah Rizq (rezeki) yang telah ditulis untuk orang tua tu.
Pokok-pokok buah-buahan, binatang ternakan dan ladang tanaman adalah BARAKAH yang datang dari penerimaan apa yang telah tertulis untuk kehidupan dia.
Semua tu adalah ganjaran atas kepercayaan sempurna pada Allah SWT.
Barakah adalah hasil daripada peralihan dalam tumpuan dari apa yang dia mahu, kepada mensyukuri dan menikmati apa yang dia ada sehinggakan walaupun selepas makan seberapa banyak yang dia mahu, dia tetap mempunyai baki. Keperluannya telah menjadi sangat kecil.
Kelimpahan barakah ini diberikan dalam kehidupan orang tua itu disebabkan kemurahan hati dan kesediaan untuk berkongsi apa yang dia ada.
Jadi Rezeki memang ditakdirkan...
Tetapi ..
BARAKAH datang apabila kita bertaqwa kepada Allah SWT, apabila kita bermurah hati dengan apa yang kita ada, apabila kita bersyukur dan apabila kita meletakkan Ibadah & Zikir Allah SWT di atas segala-galanya.
Semoga Allah SWT menjadikan kita dalam kalangan hambaNya yang bersyukur, taat dan murah & besar hati. AMEEN.


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Well Established Company, Product Is 100% Guarantee Effective... Shaklee..


Perubahan hidup bila ambik shaklee ni best tau..

Apa yang eda dapat ialah kesihatan..alhamdullillah kurang lah sakit2 demam batuk, selsema semua tuh dah jarang ke klinik..


Apabila konsistan ambik suplemen rasa bertenga je dan manfaatnya sangatlah banyak tau beza klu tak ambik..malas2 je rasa.hihihihi..

Terima kasih sangat kepada Puan Lyna Noh yang memperkenalkan shaklee yang dah lama, tapi baru sekarang aku tahu...hehehhe.. malah multivitaminnya beruasia 100 tahun lebih tau ..kan best kalau dah tahu dari dulu lagi...

Dapat rakan2 seperjuangan yang ramai dan sangat membantu satu sama lain...takde dengki mengdengki sebab faham konsep rezeki masing2 adalah dari Allah...betul tak?

"Kalau bukan rezeki kita dalam mulut pun boleh jatuh"

Shaklee ni MLM yang paling best yg saya tahu...berbeza sangat dengan m
mlm yang sebelum ni guna duit tak payah jual barang goyang kaki je duit masuk kalau upline pun sekejap je masyuk last2 lesap (glamour kejap je tuh) downline teraniaya banyaklah macam ni macam2 jenama kan...tapi shaklee berbeza..kita buat kita dapat tak buat memang tak dpt ape2 malah dpt benefit barang discount lagi tau sambil jaga kesihatan..beli barang kesihatan lebih murah sudah memadai tau inikan pula buat biz shaklee..mestilah masyukkkkkk....

Eda masih baru dengan shaklee..nak kekal dengan shaklee dan terima benefit2 yang memang susah org nak dpt free tapi shaklee kasi...peluang sudah ada..eda yang harus ambil peluang tersebut..tak ambik melepas...
Percaya atau tidak kita harus cuba dulu...kalau tak cuba takde ape nak cakap...tak boleh main cakap je kan...
Rasai sendiri perubahan dengan shaklee

Cari Eda kalau suka shaklee 013-3976474
Nak biz, nak suplemen nak berniaga di alu-alukan

‪#‎tsunamishaklee‬
‪#‎teamrock 
‪#VitaC
#BasicH
#ESP
#VitaLea‬
Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Dah Habis Jangan Di Buang..




Kalau isinya dah habis, bekasnya jangan dibuang.. macam-macam boleh buat.. 

Jangan tak taw, Shakl33 sangat menjaga kualiti sehingga bekasnya juga sangat di ambil berat. Ia BPA free, toxins free, dan biodegradasi yang bersifat mudah terurai 
Best kan? 
Selamat Untuk Diri, Rumah & Planet 
#tsunamishaklee
#teamrock
#performancedrink
#mealshakes

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Cecair Pencuci Paling Best Di Abad Ini.. BASIC H..


Kalau nak diikutkan memang dah lama pakai Basic H ni... sejak mula tersuka tanpa sengaja dengan dengan supplement Shaklee, teringin juga nak cuba produk Shaklee yang lain..

Buat pengetahuan korang, banyak sangat kegunaan basic h ni.. korang google je la..mesti jumpa.. tapi antara kegunaan yang biasa saya gunakan adalah cuci dinding.. biase la dik non anak2 kecik ni berseni sangat sampai dinding pon nak dijadikan tempat melepaskan kreativiti.. alhamdulillah segala creyon dapat hilang bile sental dengan basic h.

Dapur pon saya suka mengemas dengan basic h.. dari dapur yang dulu sampai la dapur yang sekarang pon masih setia dengan basic h.. kenapa sula basic h di dapur?? Sebab basic h ni kalau kita terspray ke makanan pon tak pe.. ini kerana basic h bukan racun dan sangat selamat digunakan.. 

Nak mengemop rumah pon saya gunakan basic h.. die best sebab letak beberapa titik ke dalam baldi berisi air pon dah cukul dan korang akan terkejut kalau nampak buih die banyak sangat walaupun guna sikit je basic h.. dan tak perlu bilas pon.. 

Apa tunggu lagi?? Nak raya ni sesuai sangat la basic h ni untuk rumah korang.. pastikan bahan pencuci kat rumah korang tu selamat digunakan dan dari bahan2 semulajadi..

Nak order?? 
🌷EdaEjai
☎013-3976474

#tsunamishaklee
#teamrock
#basicH
#Shaklee
#liveamazing

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Jom Balik Beraya..




Perjalanan jauh tak ku rasa
Kerna hati ku melonjak sama
Ingin berjumpa sanak saudara
Yang selalu bermain di mata

Nun menghijau gunung ladang dan rimba
Langit nan tinggi bertambah birunya
Deru angin turut sama berlagu
Semuanya bagaikan turut gembira

Ati udah sampey ke kampong yong.. Badan aje belom balik.. huhuhu.. Ate kome udah ke sampey di kampung?? .. Tapi rasanya yang dah sampai kat kampung pon dah ramai rasanye..

Meh teman bagi tips sikit untuk ilangkan rasa ngantok mase drebar kete.. 



Kalo mengkome balik belah malam boleh cube amek Cinch Energy Tea Shaklee.. Cobe amek satu.. baru kome tau.. boleh cerah bijik mata tau dak..



Tu kalo balik malam boleh le minum2.. kalo kome balik siang tak boleh minum ye dak.. Tapi  boleh je kalo nak minum sebab musafir kan.. hehhehe.. Waktu bersahor elok la kome ngambek Vita Lea.. InsyaAllah kome akan cergeh sepanjang balik ke kampung.. moh le kome cube.. Teman pon dah semangat nak balik kampung ni.. 

KAt bawah ni teman ade sikit tips untuk keselamatan rumah.. moga kome dapat manfaat ye.. 


7 Tips Keselamatan Rumah

1. Kunci Semua Pintu & Tingkap
Bukan hanya pintu masuk dan pintu belakang harus dikunci. Tetapi pintu bilik tidur, stor dan bilik air harus juga dikunci. Laluan masuk oleh hamba Allah tu ada bermacam cara. Boleh jadi melalui tingkap atau bumbung rumah. Jangan tinggalkan kunci pendua di dalam rumah yer. Takde maknanya kunci semua tapi ada kunci pendua pula ditinggalkan. Senang kerja hamba Allah tu nanti.

2. Tutup Suis Elektrik dan Gas.
Penting sebelum balik kampung tutup semua suis untuk mengelakkan berlaku sebarang kecelakaan seperti kebakaran. Selain itu pastikan kepala gas di dapur dicabut sebagai langkah pencegahan. Jangan lupa lak!

3. Maklum Jiran Tetangga
Maklum jiran anda yang tidak balik kampung tentang ketiadaan anda sepanjang musim perayaan, Pastikan anda mempunyai nombor telefon jiran anda dan minta jiran anda menghubungi anda segera sekiranya ada apa-apa perkara yang mencurigakan. Kenali jiran anda! Masih ada yang belum tahu nama jiran mereka kan?

4. Pastikan Alat Keselamatan Berfungsi
Sekiranya rumah anda dipasang alat keselamatan seperti CCTV atau alat penggera, pastikan ianya berfungsi dengan baik. So, senang korang leh pantau secara online. Malah hamba Allah tu pun agak risau nak bertandang ke rumah yang dipasang dengan CCTV dan alat penggera keselamatan. Sekarang harga pemasangan dah murah. Mampu milik.

5. Jangan Tinggalkan Barang Berharga
Jika anda mempunyai barang beharga seperti barang kemas, wang tunai, ladtop dan sebagainya jangan sesekali tinggalkan di dalam rumah semasa korang balik kampung. Bawa je semua barang-barang berharga tu balik kampung sekali. Baru senang hati balik kampung. Tak risau dah kan?

6. Daftar Rakan COP
Korang tahu tak apakah Rakan COP ni?  Rakan Cop merupakan inovasi baharu oleh Polis Diraja Malaysia (PDRM) yang dibangunkan bertujuan bagi memudahkan orang awam menyalurkan maklumat atau aduan yang memerlukan bantuan daripada pihak polis. Antara maklumat dan aduan adalah seperti kes ragut, dadah, jenayah, lumba haram, penyeludupan, balik kampung dan lain-lain maklumat. Best kan? So tunggu apa lagi.. Daftar cepat ! (Klik di sini untuk daftar)

7. Baca Doa
Sebaik-baik penjaga adalah Allah swt. Sebaik-baik pelindung juga Allah swt. Maka itu doa jangan lupa. Berserah kepadaNya 100% kemudian baru berusaha. Insya Allah dipermudahkan urusan kita. So before tinggalkan rumah tu bacalah doa elak kecurian seperti di bawah.

أَسْتَوْدِعُكَ ٱللَّهَ الَّذِي لَاتَضِيعُ  وَدَا ئِعُهُ

Ertinya: Aku letakkan kamu dalam pemeliharaan Allah yang tidak akan hilang apa juga yang berada dalam pemeliharaanNya

SID Berjaya,
🌷Eda Ejai
☎0133976474
#‎tsunamishaklee
#‎teamrock
#CinchEnergyTea 
#VitaLea

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D