Vita C Plus Chewable Sudah Ada Dipasaran..

Bulan March yang lepas ade pengumuman dari pihak Shaklee Malaysia yang mana Vita C Chewable (lebih dikenali dengan Vitamin C untuk kanak-kanak) tiada di pasaran.. 

Dan pada 29 April 2016 Vitamin C Chewable telah pon kembali menemui anda.. seronok rasenya sebab anak eda pon dah lame order nak vitamin  C ni.. baru ni la dapat membeli.. anak-anak ni kalau tak dapat makan vitamin C dalam sehari memang macam tak best je.. lagi la kalau diberitahu yang vitamin c dah habis.. mula la moncong mulut die macam boleh sangkot baju.. hehehhe..



Oleh itu kalau sesape yang kat rumah die dah kehabisan stock vitamin C untuk kanak-kanak ni boleh la dapatkan vitamin c anak-anak anda pada SID yang berdekatan dengan anda.. kalau nak beli ngan eda pon boleh.. tak de masalah.. 

Harganya pula tak de yang berubah.. masih tetap sama RM39.75 (with GST) dan RM37.50 (without GST).. dan yang paling penting Exp date 2 Sept 2017.. lambat lagi nak Exp.. dalam setahun lebih lagi.. kalau nak borong 3-4 botol pon sempat lagi nak habiskan..


Jom lengkapkan vitamin kat dalam rumah korang.. dan pastikan vitamin tersebut dari sumber semulajadi.. Say NO to Synthetic Vitamin..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





9 Cara Berhenti Merokok Dengan Mudah..



Ramai yang tahu dan sedia maklum bahawa merokok adalah amalan yang tidak sihat dan ia boleh dikatakan sebagai ketagihan.. Eda katakan begini kerana ramai dikalangan anak muda sekarang apabila telah mencuba sekali, pasti meraka akan mengulanginya lagi.. Dan pasti akan rasa kekurangan apabila perokok tersebut tidak merokok dalam masa sehari. Apabila disyorkan untuk berhenti pasti agak sukar dan susah untuk dilakukan.. Tetapi hari ni Eda ade beberapa cara yang boleh buat korang yang merokok tu boleh berhenti.. Jom cuba.. InsyaAllah berjaya..

1- Buat niat dan tekat yang kuat.


Perkara pertama yang korang kena buat adalah niat. Niat ni perlu datang dari diri sendiri dan bukan dari orang lain.. Korang kena fikirkan tentang berapa banyak duit yang korang dah laburkan untuk beli rokok setiap hari.. Lepas tu cuba bayangkan kalau duit-duit tu semua ada kat tangan korang.. Berapa ribu ringgit agaknye ya??? Mesti dah banyak duit tu kan.. 


2- Letak rokok di tempat yang susah kita nak jumpa..


Cara yang kedua adalah simpan rokok di tempat yang susah nak jumpa.. Contohnya kita boleh simpan rokok dengan plastik hitam dan bungkus lagi dengan pembungkus makanan.. Lalu tanam di halaman rumah.. hehehhe.. mesti susah nak ambil kan.. Kalau macam ni mesti boleh berhenti merokok kan.. (tp jangan la gi beli rokok baru plak.. sayang duit tu)


3- Ganti dengan gula-gula.


Ya gula-gula memang tak baik untuk gigi, tapi buat sementara waktu untuk biasakan diri hidup tanpa rokok ni memang elok sangatlah kalau boleh gantikan rokok dengan gula-gula.. hal ini kerana, individu yang biase merokok akan merasa pahit atau masam di mulutnya kalau tak merokok. Jadi, untuk atasi masalah ini, kita boleh gantikan dengan memakan gula-gula perisa mint atau gula-gula perisa halia.. Boleh lakukan secara perlahan-lahan dan lama-kelamaan mesti akan terbiasa dengan cara ini..


4- Buat perjanjian dengan orang terdekat..


Perjanjian macam mana yang kita boleh buat?? Contohnya macam ni.. Kita buat perjanjian dengan org terdekat (kawan rapat la contohnya) yang mana kita tak akan merokok lagi dan kalau kita merokok juga kita kene bayar denda.. Kalau kita merokok kite perlu bayar RM20.. hahahaha.. ada brani nak merokok kalau macam ni???


5-  Banyakkan minum air..


Dengan minum air yang banyak, kita boleh atasi rasa macam pada mulut. Secara tak langsung ia boleh menyihatkan tubuh badan kita. Pada waktu kita rasa nak merokok, cuba ambil air dan minum.. Dengan sendirinya rasa nak merokok akan hilang..


6- Buat-buat sebok..


Perasan tak kalau orang yang merokok ni selalunya orang yang ada banyak masa luang.. Pantang ada masa sikit mesti carik port nak merokok.. Dan sekarang cuba korang carik kerja lain yang boleh membuatkan korang sebok dan tak sempat nak merokok.. dengan cara ni boleh elakkan korang dari nak merokok sepanjang hari..


7- Pergi ke tampat yang tak boleh ada asap rokok..


Untuk mempercepatkan berhenti merokok, kita perlu sering pergi ke tempat yang tak boleh ada asap rokok. Contohnya tempat-tempat yang berhawa dingin. Secara tak langsung diri sendiri akan berhenti merokok kerana di tempat seperti itu tidak boleh nak merokok.. 


8- Berehat dengan cukup.


Untuk berjaya dalam misi berhenti merokok ini kita perlukan banyak rehat.. Kalau kita rasa nak merokok, cepat-cepatlah tidur.. Cara macam ni pon boleh berhentikan ketagihan merokok kan..






Ini salah satu jalan mudah untuk berhenti dari merokok.. 

Jom kita tengok sendiri beberapa testimoni dari merak yang dah berjaya hidup bebas tanpa rokok..





















Seronokkan kalau korang yang masih hisap rokok dapat jadi macam derang yang dah selamat berhenti merokok ni.. nak cuba tak?? 



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D







Mahu Ubat Darah Tinggi Tanpa Dadah..





Antara salah satu penyakit yang tergolong kepada kategori silent killer (pembunuh senyap) adalah tekanan darah tinggi atau hypertension. Ia dikatakan silent killer adalah kerana penyakit ini tidak memberikan sebarang tanda atau simptom ataupun amaran awal seperti penyakit lain.. 

Antara faktor yang biasa kita dapat lihat untuk penyakit tekanan darah tinggi ini adalah dari segi umur individu tersebut, etnik, sejarah keluarga dan gaya hidup seharian.



Berapakah bacaan tekanan darah yang normal?


Hal ini selalu menjadi tanda tanya kepada ramai orang.. meraka hanya tahu dari doktor yang tekanan darah meraka tinggi atau rendah sahaja.. tetapi mereka tak tau berapakah bilangan tekanan darah meraka.. 

Untuk bacaan tekanan darah yang sihat adalah 120/80mm Hg atau lebih rendah.

Bagi tekanan darah yang tinggi pula adalah 140/90mm Hg. Ia digunakan sebagai indikator untuk tekanan darah tinggi tanpa mengira peringkat umur seseorang.

Merujuk kepada bacaan darah diatas, ia terbahagi kepada dua bahagian. Angka pertama adalah tekanan sistolik atau tekanan darah apabila jantung mengalirkan darah ke seluruh tubuh badan.. Manakala angka kedua pula adalah tekanan distolik iaitu tekanan dalam keadaan rehat.



Tahukah anda jika kita telah disahkan mengidap darah tinggi, kita terpaksa bergantung kepada ubat sepanjang hayat untuk mengatasi penyakit ini.. Mengambil ubat tidak menjadi masalah, tetapi yang menjadi isunya disini adalah pengambilan ubat sentetik dan mengandungi dadah.. Dan ubat-ubatan sentetik ini kita tidak tahu sejauh mana kita harus ambil dan kesannya terhadap kesihatan kita..


7 Langkah Mengurangkan Tekanan Darah Tinggi Tanpa Dadah..

1- Kurangkan Berat Badan



Mengurangkan atau mengawal berat badan perlu dititik beratkan terhadap pengidap darah tinggi. Anda boleh bayangkan jika kita dapat mengurangkan 5 kg pasti akan memberi kesan dan memudahkan lagi penyerapan supplemen yang kita ambil.

2- Kurangkan Pengambilan Garam



Penggunaan garam harian patut dikurangkan daripada 2.3g sehari. Garam umpama pasir yang menyerap air dan meningkatkan tekanan darah. Apa yang boleh kita lakukan adalah dengan kurangkan pengambilan kicap, ikan/telur masin dan elakkan menambah garam dalam makanan yang telah terhidang. Tahukah anda yang satu sudu garam sudah mengandungi 2.3g garam..

3- Kurangkan tekanan



Tekanan di tempat kerja, stress dengan urusan rumah tangga, stress dari segi kewangan, stress dengan kesesakan lalu lintas dan sebagainya akan meningkatkan tekanan darah buat sementara waktu.

Jika mempunyai stress kronik, pasti ianya akan memudaratkan kesihatan dan membawa kepada punda penyakit berbahaya seperti serangan jantung, tiroid, strok dan sebagainya..

Oleh itu hidup perlu ada seimbang dan cuba elakkan stress yang berpanjangan..


4- Kerap bersenam.



Cuba amalkan bersenam selama 30-40 minit pada setiap hujung minggu. Sekurang-kurangnya anda lakukan dalam 3-4 kali dalam seminggu. Secara tak langsung ia dapat mengurangkan berat badan anda secara tidak sedar.


5- Lakukan diet harian yang baik



Diet dalam harian juga memainkan peranan yang agak penting dalam mempengaruhi tekanan darah seseorang individu. Berikut adalah tips yang boleh kita amalkan untuk diet yang sihat:

- Ambil tahu tentang keperluan kalori setiap makanan yang kita ambil setiap hari. Oleh itu kita dapat mengawal jumlah kalori dan jumlah makanan yang kita ambil. sekaligus dapat membantu kita mengurangkan berat badan.

- Makan yang kerap tetapi sedikit-sedikit dalam 5-7 hidangan sehari tetapi dalam sukatan yang kecil.

- Ambil tahu tentang keperluan kalori harian tubuh badan kita. Oleh yang demikian ia dapat bantu kawal jumlah makanan yang diambil dan secara tak langsung bantu kawal dankurangkan berat badan.

- Lebihkan mengambil makanan yang berserat.

- Kolestrol juga perlu dikawal. Selalunya orang yang mempunyai masalah tekanan darah tinggi turut mempunyai masalah berat badan dan kolestrol yang berlebihan. Oleh itu, kita perlu mengawal kolestrol dengan mengelakkan makanan yang berkolestrol tinggi seperti lemak haiwan, organ dalaman seperti paru-paru, makanan laut dan pada masa yang sama lebihkan serat dalam menu harian.

- Kurangkan mengambil kafein dan alkohol.

-Pastikan sumber potassium dimasukkan ke dalam manu harian. Potassium boleh mengurangkan kesan garam terhadap darah kita. Buah pisang adalah antara pilihan potassium yang baik dan mudah didapati.


6- Jauhkan rokok.



Nikotin pada rokok boleh meningkatkan tekanan darah sehingga 10 mm Hg sehingga 1 jam.
Jadi boleh tak anda bayangkan kalau kita merokok sepanjang hari, berapa kali ganda agaknya tekanan darah kita meningkat dalam sepanjang hari berkenaan??


7- Jangan selalu alpa.



Kerap melakukan pemeriksaan tekanan darah untuk memantau tahap kesihatan kita. Walaupun kita bebas hypertension, tetapi kita boleh pastikan yang kita lakukan pemeriksaan tekanan darah sekurang-kurangnya setahun sekali.


Apa yang Shaklee boleh bantu anda dalam darah tinggi dan bebas dadah??

Jom kita saksikan sendiri testimoni dari Encik Fahmi Suhaimi..



Sepertimana yang telah dikongsikan, Encik Fahmy Suhaimi dan isteri amat bimbang dengan tahap tekanan darah beliau serta kolestrol yang tinggi.. Tambahan pula Encik Fahmy mempunyai berat badan yang berlebihan..

Apa yang Encik Fahmy ambil untuk mengurangkan darah tinggi beliau adalah:















Image result for coq health shaklee

CoQ Health Plus




Hasilnya setelah mengambil kesemua supplement Shaklee ini, tahap kolestrol dan tekanan darah tinggi beliau kembalik ke paras normal.. Dan apa yang beliau tak sangka adalah berat badan juga menurun sebanyak 13kg dalam masa 3 bulan.. wowww..



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Promosi Shaklee April 2016 : Omega Guard & Vita C Buy 7 at 6, Omega Guard & Vita C Buy 2 LESS 5% & Vita-Lea For Children Buy 4 At 3 Promotion..

Assalamualaikum buat semua kawan-kawan.. Selamat datang April 2016.. rase baru je masuk tahun 2016 kan.. ni dah bulan April..  selamat datang kegembiraan.. pergi jauh-jauh segala kedukaan.. hehehhee.. =D




Macam biasa lah kan.. tiap-tiap bulan mesti Shaklee ade buat promosi yang baik punya.. dan promosi apa agaknya bulan ni ya??? jok kite kite tengok..




Ye bulan ni promosi Omega Guard dan Vita C beli 7 tapi bayar untuk 6 botol sahaja.. (same je macam kite beli 6 pree 1) gitu le kekdahnye. 

  Untuk Omega Guard beli 6 x RM144.16 = RM864.96 (harga termasuk GST)

Vita C pula beli 6 x RM98.05 = RM588.30 (harga termasuk GST)


Tapi saya jual TIDAK termasuk GST, jadi untuk 6 botol Omega Guard ni anda cuma membayar

6 botol x RM136 = RM816.00 dan FREE lagi satu botol Omega Guard.


Dan sama juga dengan Vita C.. untuk mendapatkan 7 botol Vita C anda hanya perlu membayar

 6 botol x RM92.50 = RM555 dan FREE lagi satu botol Vita C.


Banyak boleh jimat kan.. kalau nak lebih jimat boleh kongsi-kongsi beli dengan kawan-kawan seopis, adik, kakak, makcik dan sepupu sepapat.. 


Kalau tak suka nak beli banyak-banyak pon tak pe... Shaklee memang suka bagi promosi yang best..






Taraaaa.. caya tak? kalau nak beli 2 botol Omega Guard atau Vita C pon dapat diskaun LESS 5% tau.. 

Harga 2 botol Omega Guard yang masih ade GST pon RM144.16 x 2 = RM288.32
kalau tak termsuk GST mesti lebih murah dan berbaloi-baloi kan.. hanya RM258.40 sahaja untuk 2 botol GLA Complex.. (harga tanpa GST)

Bagi Vita C pula harga 2 botol Vita C yang masih ada GST adalah RM98.05 x 2 = RM196.10 dan saya hanya , menjual dengan harga tanpa GSP iaitu RM175.75 sahaja..

Nak tahu apa lagi promosi bulan April 2016 ni??



Pihak Shaklee sangatlah baik hati sebab promosi Vita Lea For Children ni disambung dari bulan lepas ke bulan ini.. 

Untuk ibubapa yang agak terlepas dengan promosi bulan lepas, boleh dapatkan Vita lea untuk kanak-kanak ni pada bulan ni dengan harga yang sama dengan bulan lepas.. 

Promosinya tetap sama iaitu RM352.98 TETAPI anda boleh dapat membeli hanya RM333 untuk 4 botol Vita Lea For Children..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Detox Parasit Dengan Suplement Shaklee..

Ya, entry ini adalah kesinambungan daripada entry di sini.. semoga ramai lagi rakan-rakan diluar sana yang lebih faham tentang apa itu DETOX PARASIT ni..

Apa itu parasit??



Parasit adalah organisma yang masuk ke dalam tubuh kita, hidup dengan makan nutrien kita dan tinggalkan toksin pula kepada tubuh badan kita..

Parasit ini umpama tetamu yang datangtak diundang dan kemudian menyusahkan kita..



Jenis-jenis parasit yang biasa menyerang manusia




- Cacing tambang (cacing jenis ini gemar menyerang paru-paru dan usus)
- Anisakis (cacing dalam ikan yang selalunya ia berpindah ke usus manusia apabila makan ikan mentah)
- Cacing gelang (Cacing jenis ini lebih gemar menyerang usus, paru-paru, otak dan hati)
- Acanthamoeba (penggunaan contact lense)
- Banyak lagi.. Ini hanya sebahagian sahaja yang sering menyerang manusia..


Bagaimana parasit masuk ke dalam badan manusia??



- Melalui sumber air minuman dan mandian.
- Mandi di tempat awam seperti kolam renang.
- Makan makanan yang tidak dimasak dengan sempurna.
- Masuk melalui haiwan-haiwan peliharaan.
- Melalui orang lain yang dijangkiti parasit.
- Travel ke tempat yang tidak hygenik.
- Pengambilan antibiotik yang memusnahkan bakteria baik.
- Sayur-sayuran organik.


Simptom serangan parasit.



- Badan lesu
- Stress
- Sering dalam keadaan 'blur'
- Kembung
- Alergi
- Masalah kulit
- Sakit otot dan sendi
- Gatal-gatal pada bahagaian sulit dan dubur
- Sugar Craving (teringin benda manis)
- Sukar tidur dan sukar bangun
- Masalah haid


Apa sebenarnya detox parasit ni??

Detox parasit ni adalah satu kaedah menyahkan parasit dari badan dengan suplement Shaklee dengan diet yang bersesuaian.

Ianya sangat digalakkan membuat detox parasit ini bersama-sama secara berkumpulan supaya saling memotivasikan sesama ahli.


Bagaimana nak mulakan detoks parasit ni??



- Dimulakan di sekitar bulan purnama (tengah bulan Islam) kerana aktiviti parasit paling aktif ketika ini (Bertelur, menetas, mengawan dll)
- DETOX 14 hari bermula pada 9 haribulan mengikut kalender Islam, dan berakhir pada 22 haribulan Islam.
- DETOX 5 hari bermula pada 13 hingga 17 haribulan Islam.




Bagi individu yang belum pernah membuat detox parasit, anda amatlah digalakkan mengambil SET LENGKAP ini.. set ini terdiri daripada:

Nutriferon RM192.13
Vivix RM503.50
Herb Lax RM55.65
DTX Complex RM164.30
Alfalfa Complex (S) RM56.98

Total RM1022.91 (with GST)

Jangan risau sebab eda jual tak de GST.. jadi total yang perlu anda bayar hanyalah RM965.00



SET BASIC ini pula khas buat individu yang agak kurang mampu untuk memcuba SET LENGKAP DETOX PARASIT.. Di dalam set ini terdiri daripada:

Nutriferon RM192.13
Herb Lax RM55.65
DTX Complex RM164.30
Alfalfa Complex (S) RM56.78

Total RM519.41 (WITH GST)

Jangan risau dengan GST ya.. GST tak masuk dalam carta.. hehhehe.. jadi total hanya RM490 sahaja.


SET MINI ini pula khas buat ubu-ibu yang menyusu dan mahu turut sama melakukan detox parasit.. dalam set ini terdapat:

Nutrtiferon RM192.13
Herb Lax RM55.35

Total RM298.13 with GST

Harga tiada GST hanya RM281.25


Makanan yang perlu dielakkan:

- Makanan yang berasaskan gandum.


- Gula (terutamanya guka putih)
- Karbohidrrat bertapis. (contohnya seperti kek, biskut, bijirin segera, just buah kecuali lemon dan delima)


Makanan yang digalakkan:

- Probiotik



- Rempah-ratus seperti cili, kayu manis, jintan, pelaga dll.
- Lobak merah, betik, nenas.
- Bawang putih dimakan mentah.
- Cuka seperti cuka epal, cuka kurma.
- Makanan berasaskan kelapa.
- Delima.
- Sayur-sayuran.
- Bunga cengkih.
- Biji labu


Simptom Healing Crisis semasa proses detox ini berlangsung..


- Sakit kepala.
- Sakit-sakit badan dan rasa tak sedap badan.
- Perut kembung dan berangin.
- Jerawat dan ruam, badan gatal.
- Kuat berpeluh.
- Najis hitam dan berbau terlalu busuk.
- Mengantuk, haus dan keletihan melampau.
- Kerap mengunjungi tandas.

*Jangan risau kerana simptom ini akan hilang dalam 2-3 hari.


Berikut pula adalah testimoni rakan-rakan eda yang telah selamat melakukan DETOX PARASIT pada beberapa bulan lepas.. jom kita lihat hasilnya..







Seronokkan bila baca testimoni orang.. terasa auranya.. korang nak try buat detox parasit??? sempat lagi ni kalau nak cuba.. jom la kite cuba beramai-ramai.. lebih ramai lebih seronok..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D