Sijil Halal Shaklee 2017..


Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.. 

Ye hari ini eda nak cerita pasal Sijil Halal Shaklee pulak..

Untuk pengetahuan anda semua, setiap tahun pihak Shaklee akan keluarkan sijil halal tau.. Ye SETIAP TAHUN ya.. bukan 5 tahun atau 10 tahun sekali.. 

Pihak Shaklee memang sangat komited dalam memperbaharui sijil halal demi menjaga hak pengguna muslim. Untuk tahun ni sijil halal telah dikeluarkan pada 18 November 2016 dan sah sepanjang tahun 2017.. maksudnya sehingga 31 Dis 2017..

Untuk pengguna baru dalam Shaklee pastinya anda tertanya-tanya dengan status halal produk Shaklee. Isu tentang halal produk Shaklee memang tidak akan pernah berhenti dan ianya menunjukkan perkembangan yang sangat baik kerana ia melambangkan yang masyarakat kini prihatin dengan produk yang mereka makan atau pun yang mereka gunakan.

Sijil Halal Shaklee 2017 telah dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services of America) dan telah diperakuai oleh JAKIM. 

Sijil Halal Shaklee 2017 adalah seperti yang tertera dibawah ini..



Dan disini juga saya sertakan sekali link LOGO HALAL yang diiktiraf oleh JAKIM
Jadi mengapa perlu masih ragu-ragu dengan produk Shaklee sedangkan sudah terbukti kehalalannya..

Jadi mengapa anda tunggu lagi.. Jika anda berminat boleh terus hubungi saya..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Selamat Hari Wanita Buat Semua Wanita Seluruh Dunia..



Sebenarnya tak ingat pon yang hari ni Hari Wanita.. Sebab dah terbiasa 'everyday is women day' hehehhe.. boleh gitteww.. Tapi pepagi tadi bila bukak Google ade nampak gambar atas tu.. Ooowwhhh.. hari wanita rupenya hari ni.. 

Ye sempena Hari Wanita hari ini eda nak cerita la sikit pasal set yang paling special buat kaum hawa ni.. 


Kenapa eda kata sangat istimewa?? Kerana wanita adalah sangat kompleks.. Dari segi emosi, tubuh badan dan lain-lain lagi.. Wanita yang menempuh proses mengandung dan wanita juga yang terpaksa berhadapan dengan proses kelahiran anak.. Ianya pasti bukan tugas yang mudah.. Namun wanita tetap mampu menggalas tanggungjawab yang diberikan dengan sebaik mungkin.. Tidak ketinggalan juga buat wanita zaman kini yang banyak membantu ekonomi keluarga disamping dapat memajukan negara ke peringkat yang lebih tinggi di mata dunia.


Ingatkah anda bahawa wanita melalui pelbagai fasa dalam kehidupan mereka.. Wanita juga memang terdedah dengan pelbagai masalah kesihatan sepanjang kehidupan mereka.. Sedari mereka akil baligh, kemudian semasa pra-kehamilan, semasa sedang hamilpra-menaposmenapos dan akhir sekali apabila selepas menopos.. kesemua peringkat hidup seorang wanita pasti akan menghadapi masalah kesihatan..

Antara masalah yang sering kita lihat adalah seperti senggugutmasalah kulitrambut gugurhaid tidak teratursakit sendi dan lain-lain lagi..


Bagi wanita yang bekerjaya kesihatan amat penting.. perlu bekerja di pejabat dan kemudian pulang ke rumah  menyambung kerja-kerja di rumah pula.. Tetapi bagi ibu-ibu yang menguruskan rumahtangga juga jangan dilupa.. Meraka juga bukan duduk senang lenang silang panggung di rumah.. Kesemua perkara harus diuruskan.. Anak2 juga mesti dipersiapkan.. makan, minum, pakai juga mereka harus rapikan.. Oleh itu wanita harus menjaga cara pemakanan dan memerlukan supplement tambahan agar kesihatan dapat dikekalkan..

Oleh yang demikian Shaklee ada menawarkan produk yang sangat bagus untuk memenihi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupan mereka. Produk yang saya katakan adalah  Women's Health Set..   



Set ini terdiri daripada:

GLA Complex 
GLA telah digunakan secara tradisional untuj keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat melegakan kesakitan (Period Pain), sakit kepala, ketidakselaan termsuk juga simptom pre-menopos.

OsteMatrix 
Wanita perlu menitikberatkan kesihatan tulang meraka. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat, Mengambil kalsium, magnesium, vitamin D dan zink, cupper dan mangan dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyelanggaraan tulang dan gigi yang sihat.

Omega Guard
Merupakan asid lemak omega 3 yang dikenal pasti dapat memberi sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yang baik sekaligus menjadikan jantung sihat.


Kebaikan dalam Women's Health Set ini adalah:

- Melegakan sakit-sakit sendi.
- Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
- Menggalakkan tulang yang kuat.
- Menggalakkan kulit yang cantik.
- Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos.

Kesihatan adalah anugerah yang tidak ternilai.. Wanita adalah susuk kiri kaum adam, srikandi negara dan tunjang kepada kasih sayang keluarga.. Kerana itulah wanita perlu mengambil berat tentang kesihatan meraka.. Tahniah buat semua wanita di Malaysia dan Selamat Hari Wanita!!!

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Shaklee Tawar Peluang Pendapatan Lumayan..

Hai kawan-kawan.. hari ni eda nak share kan kat korang pasal Shaklee nak kasi duit ni.. tapi bukan la bagi saje-saje.. kene la buat kerja skit baru dapat duit.. dan sebenarnya bisnes Shaklee banyak sangat peluang yang sangat lumayan untuk korang.. 

Meh bace artikel lama Utusan Online ni.. ni pada tahun 2013.. lama dah kan..



PETALING JAYA 7 Jun - Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka.
Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar) berkata, rancangan tersebut didorong oleh pencapaian cawangan syarikat itu di Malaysia yang telah mencatat prestasi amat menggalakkan sejak mula beroperasi pada 1995.
Katanya, pasaran produk kesihatan menjanjikan potensi yang besar memandangkan tahap kesedaran rakyat negara ini dalam peringkat yang amat memberangsangkan.
"Bagi tempoh tiga tahun kebelakangan ini, penyertaan masyarakat khususnya golongan ibu muda dalam perniagaan syarikat semakin menunjukkan peningkatan.
"Kami lihat ramai ibu muda suka melibatkan perniagaan sedemikian kerana ia mudah, dapat bekerja dari rumah dan secara tidak langsung menyumbang kepada pendapatan isi rumah sementara menjaga anak-anak mereka.
"Malah perniagaan ini bukan sahaja memberi keuntungan kepada mereka tetapi kepada semua lapisan masyarakat tanpa mengira kaum, umur dan jantina.
"Saya berharap Shaklee dapat membantu meningkatkan kehidupan rakyat dengan membuka peluang kepada pencari kerja dan peniaga sepenuh masa atau sambilan yang berhasrat menambah pendapatan sedia ada termasuk golongan suri rumah, ibu tunggal dan warga emas," katanya dalam temu bual di sini semalam.
Turut hadir Pengurus Besar Serantau Asia Tenggara Shaklee Malaysia, Victor Lim.
Richardson berkata, dengan inisiatif demikian ia dapat menggalakkan lagi ibu muda supaya lebih menghargai nilai diri dengan penguasaan ilmu pengetahuan dan maklumat mengenai perniagaan.
Tambah beliau, pihaknya membuka peluang kepada orang ramai untuk mengetahui dan mempelajari teknik dan kebolehan berniaga yang bermula dari bawah, seterusnya ke peringkat lebih tinggi dengan pelaburan modal sebanyak RM600 bagi memulakan perniagaan.
Mengulas mengenai kemajuan operasi Shaklee di Malaysia, Victor berkata, sejak penubuhan syarikatnya, pihaknya sudah mempunyai lebih 170,000 ahli termasuk pengedar dan ketua jurujual yang komited dalam penjualan produk.
Dalam perkembangan lain, Richardson berkata, Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013 akan diadakan di Sunway Resorts Hotel & Spa esok bagi memberi pengiktirafan kepada pengedar dan penjual produk Shaklee.



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Herbal Blend Dah Ada Dipasaran!!!



Huhuhu.. bila eda dapat je tau yang herbal blend dah ade balik, rase macam nak lompat-lompat je kasi semua orang tahu..

Ye la mana tak nya, herbal blend ni dah lama kehabisan stock tau.. dan ramai juga la pelanggan yang nak beli terpaksa tangguh sebab tak de stock.. sedih betul.. jadi, bila dah ada ni memang rase nak rembat banyak skit la...

Buat kawan-kawan yang masih tak tahu lagi apa kelebihan herbal blend ni, meh sini eda kasi tau..


Keistimewaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream:

1- Dingin pada kulit.
2- Ekstrak herba semulajdi
3- Tidak berminyak
4- Mudah meresap
5- Aroma yang menyenangkan
6- Mudah digunakan
7- Mudah dibawa ke mana-mana.
8- Sesuai untuk semua golongan.
9- Dijamin berkesan.
10- Halal.
11- Tanpa paraben dan steroid.


Fungsi Herbal Blend pula seperti dibawah:

1- Melembutkan kulit/tumit kasar atau pecah
2- Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala.
3- Menghilangkan luka dan merawat eczema.
4- Melegakan gigitan serangga atau nyamuk
5- Merawat kulit gatal
6- Menghilangkan perut jerawat atau parut chicken pox
7- Boleh juga dijadikan losyen harian untuk kulit kering
8- Krim urut badan lenguh
9- Merawat kesan lukan melecur
10- Melegakan badan dan kepada ketika tidak sihat
11- Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
12- Ubat luka atau melecur
13- Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
14- Menghilangkan parut
15- Losyen harian
16- Baik untuk demam jika disapukan keseluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan.
17- Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda.
18- Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan (lebih berkesan dengan penggunaan Lecithin dan Omega Guard)

Siapa yang boleh gunakan Herbal Blend ni??

1- Bayi
2- Lelaki mahupun wanita
3- Pesakit Ekzema (masalah kulit)
4- Ibu yang bakal menimang cahaya mata 
5- Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
6- mereka yang manukan kulit sentiasa cantik dan lembut
7- Mereka yang sering demam
8- Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
9- Warga emas


Masih ragu-ragu dengan Herbal Blend?? jom kite tengok beberapa testimoni pengguna Herbal Blend kat bawah ni..














Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D