Nak Hebat Macam JEBAT?? Men's Vital Health Set Boleh Bantu





Hehehe.. sape tak tengok cite jebat tu sangat la rugi.. sampai anak2 dara dan mak2 dara pon turun merasa penangan cerita tu.. den pon dah tejebak.. oh tidakkk..

Gile ke ape orang muke beparut macam tu ade pompuan gile kat die kan.. haishh.. tak paham betol.. 


Meh sini den nak bagi tau rahsia hebat macam jebat ni..

Sangat mudah sebenarnya.. Cuma ambil je supplement dari Men's Vital Health Set ni.. 


Set ni terdiri dari Omega Guard, Vita- E dan Zinc Complex.

Tahu tak kenape supplement ni penting untuk lelaki?? kerana lelaki juga tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi..

Ada juga di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawak kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:


- Mati pucuk
- Pembesaran prostat
- Kelesuan
- Kurang tenaga dan stamina





Kenapa Omega Guard penting dalam set ini?

- Omega Guard dapat membantu mngurangkan risiko sakit jantung
- Mengurangkan keradangan
- Menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang perlu diperolehi melalui pemakanan.






Vita E Complax pula sangat bagus kerana:

- Antipenuaan
- Memperbaiki parut (elok sangat la kalau bagi kat si jebat telan Vita E ni.. hehhehe)
- Melindungi jantung
- Memperbaiki arthitis
- Antioksidan yang kuat
- Kelestarian seksual dan tenaga
- Meningkatkan reproduktif dan kesuburan
- Menghasilkan sperma yang lebih banyak
- Memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma
- Meningkatkan paras testosteron dalam badan





Mengapa Zinc Complex harus ada untuk menyempurnakan set untuk lelaki ini??

- Membantu meningkatkan kualiti sperma
- Membantu dalam mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat
- Membantu dalam mengurangkan potensi mendapat kanser prostat atau pembesaran prostat
- Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan sekaual yang baik
- Mencegah mati pucuk

- Mengelakkan masalah keguguran rambut


Jadi secara kesimpulannya Men's Vital Health Set ni sangat bagus untuk lelaki kerana:

- Memelihara kesihatan prostat
- Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
- Membantu mengekalkan tekanan darah normal
- Mengawal tahap kolestrol yang sihat

Segala kelebihan set ni korang dah tau kan.. jadi boleh la hadiahkan kat abang2 JEBAT anda, atau bapak JEBAT atau pon pakcik2 JEBAT yang mungkin memerlukan set ini.. 

Apa2 kemusykilan anda boleh terus menghubungi saya. Kaedah pemakanan vitamin akan sayang berikan sekali dengan vitamin yang anda kehendaki.. Sangat mudah.. 


Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474





Mighty 3 Gems Untuk Anda Cergas Walaupun Berpuasa




Raikan ramadhan yang bakal tiba ini dengan persediaan yang secukupnya. Anda perlu ambil tahu tentang Mighty 3 Gems. Sebenarnya Mighty 3 Gems ini adalah satu set kesihatan yang disarankan kepada golongan-golongan tertentu untuk mengambilnya ketika menjalani ibadah puasa di bulan Ramadhan. 

Antaranya ialah ibu yang menyusu anak, ibu yang mengandung, individu yang bekerja berat, individu yang mudah letih berpuasa dan sebagainya. Walaupun ada kelonggaran untuk para ibu yang menyusu dan hamil namun alangkah indahnya jika kita dapat meraikan ramadhan dengan berpuasa penuh. Ketahui pakej istimewa Mighty 3 Gems sempena ramadhan yang bakal menjelang.




Umumnya, produk ini terbahagi kepada 3 asas utama iaitu untuk membekalkan vitamin, tenaga, zat galian, dan mengekalkan bendalir badan. Tiga produk asas tersebut adalah Mealshake (perasa French Vanilla), Energizing Soy Protein atau ESP (perasa Vanilla) dan Performance Drink atau PD (perasa oren). Kesemuanya ini berfungsi untuk membekalkan nutrien dan keperluan seharian tubuh agar terus kekal bertenaga sepanjang hari.

Jika anda biasa mengalami situasi seperti tidak sempat bersarapan, tidak sempat bersahur atau waktu sahur tinggal 5 minit sahaja! Maka anda disarankan mengambil Mighty 3 Gems sebagai ‘back-up’ anda dalam keadaan terdesak kerana ianya mampu membekalkan tenaga dan keperluan nutrien tubuh sepanjang hari di bulan Ramadhan.


Jika anda berbuka puasa dengan Mighty 3 Gems, satu kelebihan untuk anda kerana ianya memberi anda tenaga untuk menunaikan ibadah Maghrib, Isyak serta bertarawih dan bertadarrus. Akhir sekali, bagi ibu menyusu ia membantu ibu berpuasa sambil menyusukan anak. Begitu juga untuk ibu yang sedang mengandung.

Hubungi saya untuk mendapatkan sebarang maklumat dan konsultasi secara percuma sekarang!

Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474


Family Wellness Set - Supplemen Asas Seisi Keluarga Yang Mahu Sihat Dan Bahagia



Shaklee Family Wellness Set merupakan set supplemen asas untuk kesihatan tubuh badan. Sesuai untuk semua peringkat umur dan sesiapa sahaja seperti mereka yang menjalani kehidupan aktif,mementingkan kesihatan, pelajar dan warga emas.

Set ini memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.


Kebaikan Shaklee Family Wellness Set

1.  Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
2.  Membantu seisi keluarga rasa lebih bertenaga
3.  Menguatkan sistem imun anda
4.  Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan oto yang sihat.



Shaklee Family Wellness Set terdiri daripada 4 supplemen asas dan merupakan vitamin yang popular, iaitu :

1. Energizing Soy Protein (ESP)
Membekalkan 14gram non-GMO protein berkualiti tinggi (dalam setiap hidangan) yang mengandungi semua asid amino yang diperlukan oleh tubuh bagi mengekalkan tisu yang sihat,termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh.Ia membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis vitamin B yang diperlukan oleh tubuh dan separuh daripada jumlah keperluan kalsium harian,serta membantu membina dan perbaiki tisu badan yang rosak.


2.  Vitalea Iron Formula
Merupakan multivitamin semulajadi yang mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh kita sebagai pelengkap nutrisi harian. Penyediaan makanan yang tidak sihat, diet tidak seimbang, sayur-sayuran dan buah-buahan yang tercemar dengan pesticides,menyukarkan tubuh kita memperolehi bekalan nutrient yang sepatutnya. Ini akan menyebabkan prestasi tubuh kita merosot sedikit demi sedikit tanpa disedari. Cara terbaik untuk memastikan tubuh kita dilengkapi dengan nutrient yang diperlukan ialah melalui pengambilan multivitamin dan mineral setiap hari, kerana ia dapat menampung mana-mana kekurangan vitamin dalam badan.


3.  Sustained Release Vita-C Plus
Satu tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji setengah oren asli.Vitamin C Shaklee didatangkan dengan fungsi sustained release,di mana ia akan dilepaskan secara berperingkat mengikut masa demi memastikan vitamin C tersebut kekal dalam badan,kerana vitamin C merupakan vitamin larut air dan mudah musnah.Sangat penting untuk pembentukkan kolagen,sistem imun badan,bertindak sebagai antioksidan dan sangat penting dalam melawan penyakit.


4.  B-Complex
Mengandungi 8 kumpulan vitamin B untuk memenuhi keperluan tubuh.Bertindak sebagai penjana tenaga (melalui tindakbalas glukos) di samping memberi ketenangan pada tubuh.Di sebabkan itu, vitamin B merupakan vitamin paling utama dalam mengatasi kelesuan dan tekanan.Ia mempunyai elemen yang meningkatkan metabolisma,tenaga dan kesihatan otak serta membantu kulit wajah kelihatan berseri dan tidak kusam.


Siapa pun anda, apa pun keperluan anda, Shaklee Family Wellness Set adalah set yang sesuai untuk semua.Anda boleh memilih untuk membuat tambahan vitamin mengikut keperluan anda

  • Jika anda IBU MENYUSU : Add-on Alfalfa dan Ostematrix
  • Jika anda IBU HAMIL  :  Add-on Ostematrix dan Omega Guard
  • Jika anda ada MASALAH KULIT  :  Add-on Vitamin E,GLA dan Zinc 
  • Jika anda IBU BERPANTANG  :  Add-on Zinc Complex

Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474





Chewable Vita-C Plus Sangat Sesuai Untuk Kanak-Kanak Masa Kini





Chewable Vita-C Plus mempunyai fungsi yang sama seperti Sustained Release Vita-C Plus. Perbezaannya cuma dua iaitu pertama, ia adalah berbentuk chewable tablet dan kedua ialah dose nya adalah sedikit rendah berbanding dengan Sustained Release Vita-C Plus. Ini adalah untuk membolehkan setiap golongan terutamanya kanak-kanak dapat menikmati khasiat Vita-C Plus ini. Buat yang tidak gemar menelan pil, anda boleh memilih Chewable Vita-C Plus ini sebagai ganti, anda cuma perlu mengambil 5 tablet sehari, yang mana ia bersamaan dengan dose 1 biji Sustained Released Vita-C Plus. 




Antara faedah pengambilan Chewable Vita-C Plus adalah:

  • Meningkatkan sistem imunisasi



  • Mengurangkan symptom selsema
  • Merangsang pembentukan kolagen


  • Mempercepatkan penyembuhan luka, gusi berdarah, lebam, etc.
  • Mencantikkan kulit
  • Membantu penyerapan zat besi dan folic acid dengan lebih berkesan (bagus untuk wanita hamil)
  • Menghapuskan radikal bebas dan memerangi kanser
  • Mencegah penyakit scurvy
  • Mengekalkan kolestrol yang sihat

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kehebatan Vita-C Plus keluaran Shaklee, anda boleh merujuk kembali entry Sustained Release Vita-C Plus . Dapatkannya sekarang untuk kegunaan seisi keluara termasuk anak-anak anda.



Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474





Herb-Lax: Julap Semulajadi


Adakah anda sering mengalami masalah sembelit? Adakah anda ingin menurunkan berat badan? Adakah anda sedang mencari produk detoksifikasi yang selamat? Herb-Lax adalah pilihan yang tepat! Herb-Lax berfungsi sebagai julap semulajadi yang membantu proses pembersihan usus secara lembut. 





Antara fungsi utama Herb-Lax adalah:


  • Membersihkan najis yang tersekat dan terkumpul lama di dalam usus
  • Membantu masalah sembelit
  • Mengempiskan perut
  • Mengurangkan berat badan
  • Detoksifikasi - menyingkir toksin dari badan supaya usus lebih mudah menyerap khasiat vitamin

Herb-Lax dirumus dari 9 herba semulajadi iaitu alfalfa, senna, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root. Penghasilan Herb-Lax adalah daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.


  • SENNA LEAVES merangsang tindakan pembersihan lembut pada usus dan perut, mempercepatkan proses detoksifikasi dan mengurangkan penyerapan lemak.


  • BUCKTHORN BARK melembutkan najis untuk memudahkan pergerakan dan memberikan lembapan pada usus.
  • LICORICE ROOT membantu proses detoksifikasi


  • FENNEL SEEDS mengeluarkan toksin yang terkumpul akibat lebihan makanan dan pengambilan alkohol, membantu pencernaan dan berkesan untuk masalah sembelit dan kembung perut.


  • ANISE SEED merangsang pengeluaran jus gastrik untuk membantu proses pencernaan.


  • RHUBARB ROOT merupakan herba yang banyak digunakan dalam perubatan Cina sebagai antibiotik.


  • BLUE MALVA FLOWER membantu proses detoksifikasi dan mengimbangi tekstur kulit


  • CULVER'S ROOT membantu lebihan air dalam badan dan masalah asma.

  • ALFALFA LEAVES membersihkan usus, darah dan hati.

Anda sangat digalakkan untuk mengambil Herb-Lax terlebih dahulu sebelum mengamalkan mana-mana set vitamin keluaran Shaklee untuk tujuan pembersihan usus (detoksifikasi). Ini adalah kerana usus yang bersih akan lebih mudah menyerat khasiat vitamin yang diambil, maka kesan vitamin itu akan menjadi lebih efektif kepada tubuh kita.

Herb-Lax juga merupakan salah satu produk utama dalam set pelangsing dan penurunan berat badan Shaklee. Dapatkan Herb-Lax dari E2 Shop. Harganya adalah amat berpatutan.


Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474