Hari Tu Tok Ram, Sekarang Jihan Muse Pula Ambil Shaklee..

Kalau kita tengok gelagat Tok Ram menyakat Jihan dalam Gegar Vaganza kita pon naik geram.. hahhaha.. ada aje idea Tok Ram tu.. Walaupon derang tu nampak macam tak sebulu, tapi ada juga persamaannya.. Ya derang amalkan vitamin Shaklee uolss... hehehe.. 

Minggu lepas Tok Ram amek supplement Shaklee, minggu ni Jihan Muse pulak..

Rasanya Shaklee tak ada pon suruh artis-artis promot barang Shaklee.. Nak buat macam mana kan, Shaklee dah memang terbukti berkesan.. Dah ramai yang ambil tapi masih ramai yang takut-takut nak ambil dan rasa ragu-ragu.. 


Image may contain: 2 people, people standing and text

Perasan tak yang Jihan ni bila mengacarakan Gegar Vaganza tu bukan main lincah dia.. walaupun perut dah semakin membesar tapi stamina tetap maintain.. tengok je la berapa jam dia kena berdiri kat setiap minggu waktu Gegar Vaganza tu.. Kita yang tengok kat rumah pon rase mengah.. Tapi Jihan nampak sangat bertenaga..


Image may contain: 1 person

Antara supplement yang Jihan amek adalah Ostematrix.. Sesuai sangat untuk tumbesaran tulang baby dan hilangkan masalah sembelit waktu pregnant serta sangat bagus untuk tidur yang lena.. kawan-kawan eda yang dah cuba pon kate bagus..

Vitamin C pula baik untuk antioksidan dan imun yang baik.. Ye la kan, orang waktu pregnant kena la jaga kesihatan dua kali ganda sebab kita bukan bawa badan sendiri, tapi ada lagi insan kecil yang berada dalam perut kita kan..

Omega Guard ni memang sesuai sangat untuk ibu hamil.. kenapa eda kata ianya bagus, selain dari menyokong otak, mata dan sistem saraf pusat, omega guard juga bagus untuk perkembangan otak bayi dalam kandungan.. 

Sebab ni la Set Hamil Shaklee menjadi buruan para ibu-ibu hamil.. 

Dan satu lagi, supplement bukan drugs.. Supplement ni bagus untuk mengisi kekurangan nutrisi dalam badan kita.. kalau drugs kita makan bila perlu sahaja.. macam ubat.. kita akan makan ubat kalau kita sakit.. kalau tak sakit kita tak makan ubat pon kan.. Tak pe la, kita maaf kan Jihan.. Mungkin Jihan tak tahu hal ni.. 

Apa-apa pon semoga Jihan teruskan mengambil supplement Shaklee sehingga selepas melahirkan nanti.. Eda doakan semoga Jihan selamat bersalin.. Mana tahu Jihan nak jadi ahli Shaklee pula kan, bolehlah whatsApp kat eda ni untuk jadi ahli.. dapat la beli barnag Shaklee dengan harga ahli sampai bila-bila.. 


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Set Menyusu Buat Eda Jatuh Hati Dengan Shaklee..

Haaa.. selalunya korang akan baca blog eda je kan.. kali ni eda try untuk ber'vlog' pula..

Dalam video ni eda ada bertahu tentang produk Shaklee yang mana buat eda betul-betul jatuh cinta dengan Shaklee.. Dan disebabkan produk-produk ni la eda terus makan sampai la sekarang... 




Dah tengok kan.. sebenarnya sebelum eda ambil keputusan nak makan vitamin Shaklee atas sebab masalah susu kering, eda dah cuba makan sup lomak putih, minum air longan, minum air masak banyak-banyak dan macam-macam lagi petua untuk tambahkan susu badan.. Tambahan pula waktu tersebut adalah bulan ramadhan.. 

Tapi semua tu macam dah tak laku pula kat badan eda.. disebabkan itulah eda mencuba Set Menyusu Shaklee.. ditambah pula dengan membuat aktiviti Power Pumping dan minum air yang secukupnya.. 

Sehingga kini eda masih teruskan penyusuan kepada anak yang ke tiga dengan mengambil supplement yang sama iaitu Alfalfa, Vita C, Vita Lea, B Complex dan ESP..

Kalau korang pon ada masalah yang sama dengan eda, korang pon boleh try dan rasakan sendiri perbezaan produk Shaklee ni.. anda sendiri rasa dan anda sendiri akan merasainya..



 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D








Berita Sedih Dari Tanah Tinggi..





Fakta dalam video ini adalah


1- Setiap hari 200kg sayur dari Cameron Highland di hantar ke Singapore. Dia seorang farmer tapi dia pun tak makan sayur Cameron Highland sebab racun pesticide yang digunakan paling tinggi.

2- Statistik dari Eropah, sayur paling banyak pesticide, beyond the limit pesticide nombor 1 adalah Malaysia.

3- Our food is slowly killing us. Ada orang yang makan sayur ada masalah kesihatan, eczema dan sebagainya..belum lagi fast food sebagai makanan harian

Inilah antara salah satu sebab mengapa kita perlukan supplement yang betul-betul bagus untuk diri kita sendiri.. Dan paling penting adalah memilih vitamin yang betul-betul diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dan bukannya dari sumber sentetik..



 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Perbezaan Shaklee Yang Membuatkan Seluruh Dunia Patut Mempercayainya..

Image result for shaklee difference



Selamat, Semulajadi, Terbukti Berkesan selama lebih 50 Tahun

Sentiasa Selamat
. Lebih daripada 100,000 ujian kawalan kualiti tahunan dijalankan
. Potensi terjamin, pengesahan bahan botani daripada pihak ketiga
. Ketulenan terjamin, 350 ujian-ujian pencemaran dikendalikan bagi setiap ramuan botani baru
. 100% kepuasan terjamin

Sentiasa Berkesan
. $300 juta dilaburkan dalam pengujian penyelidikan dan pembangunan
. Terdapat 70 kajian klinikal bercetak
. Terdiri daripada 60 saintis Shaklee
. Terdapat 55 paten dan paten tertunda
. Kajian ulangtahun ke 50 menunjukkan yang pengguna makanan tambahan Shaklee dalam jangka masa panjang mempunyai kesihatan ternyata lebih baik daripada mereka yang mengambil hanya satu multivitamin atau tiada makanan tambahan langsung

Sentiasa Mesra Alam
. Tanpa perasa-perasa tiruan
. Tanpa pemanis tiruan
. Tanpa pewarna atau lemak Trans
. Tanpa bendasing tersembunyi
. Tiada ujian terhadap haiwan
. Tanpa bahan-bahan yang diharamkan
. Tiada peluntur klorin






 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Kajian Telomeres Oleh Prof Dr Elizabeth Blackburn..

Kajian Telomeres adalah salah satu Landmark Study Shaklee yang diketuai oleh Prof Dr Elizabeth Blackburn


Korang tahu tak yang Prof Dr Elizabeth Blackburn telah dianugerahkan Noble Prize dalam Physiology/ Medicine..

Image may contain: 1 person, text

Prof Dr Elizabeth Blackburn menemui telomere yang terdapat dalam sel badan dan turut terlibat menemui, ribonucleoprotein enzyme iaitu telomerase. Menurut beliau, kepanjangan telomere boleh dikaitkan dengan kesihatan manusia.


Kajian Telomere melibatkan 2 kumpulan.


-KUMPULAN PERTAMA : KUMPULAN DI KAWAL

* Tinggal di Bay Area (kawasan pantai), tiada masalah pencemaran udara
* Lelaki & wanita yang sihat
* Tidak merokok
* Umur dalam lingkungan 30-80 tahun
* Tak ambil lebih dari 3 jenis supplement setiap hari
* Menyertai kajian melalui syarikat tempatan yang di radio, surat khabar dan lain-lain


- KUMPULAN KEDUA : KUMPULAN YANG MENGAMALKAN SHAKLEE

* Tinggal di seluruh pelusuk Amerika
* Lelaki & wanita tanpa tahu tahap kesihatan mereka
* Berumur dalam lingkungan 30-80 tahun
* Mengamalkan supplement at least 5 supplement setiap hari
* Sertai melalui Shaklee Leadership Conference 2012 yang berlangsung di San Fransisco
Sampel melalui sel air liur dan data dikumpul oleh Telomere Diagnostics Menic Park, CA
(KEPUTUSAN)


Hasil kajian telomere adalah:

Image may contain: text

1- Pengguna Shaklee mempunyai 11% kepanjangan telomere berbanding bukan pengguna Shaklee.
2- Pengguna Shaklee mempunyai kependekan telomere 40% lebih rendah. Dari graf, pengguna Shaklee berumur 80 tahun memiliki telomere yang lebih panjang daripada pengguna tanpa supplement berumur 41 tahun.
3- Pengguna Shaklee punya telomere lebih panjang bermakna pengguna Shaklee lebih sihat.

Jadi, kajian telah pon dibuat dan terbukti pengguna Shaklee dapat umur yang panjang sehingga 80 tahun.. atas izinNya.. Oleh itu, mengapa perlu makan makanan tambahan yang merepek belum tentu lagi boleh meningkatkan kesihatan dalam jangka masa panjang sehingga 80 tahun seperti Shaklee? Ketahuilah wahai anda semua, yang mana lambakan produk yang berada dipasaran Malaysia kini sebenarnya tak digunakan pon oleh pengeluar yang mengeluarkan produk tersebut..

Kebenaran sudah berada di depan mata.. tepuk dada tanya diri.. 


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Kembar Tapi Tak Serupa..




Diaorang ni sama tarikh lahir, sama tahun, sama usia tetapi kenapa tidak serupa? 

Nak tahu cerita dia tak??

Al kisahnya macam ni..

Mary Anderson dari Evansville, Indiana telah menjadi pengguna tetap untuk produk Shaklee lebih dari 20 tahun.. Serius pengguna tegar Shaklee ni..

Kakak Mary pula jarang guna produk Shaklee, lebih suka guna produk yang dibuat oleh syarikat lain.

Walaupun mereka dilahirkan dengan kod genetik yang sama, Mary mempunyai lebih banyak tenaga, rasa lebih sihat, kelihatan lebih muda dan sihat daripada kakak kembarnya yang bukan pengguna setia produk Shaklee .

Mary seorang wanita yang mempunyai tenaga tanpa had pada usia 69 tahun. Beliau aktif dengan gereja, melakukan banyak kerja-kerja sukarela dan Presiden Pertubuhan Wanita Republikan tempatan.

Semua orang berfikir dan menganggap ibu kepada empat anak dan nenek kepada enam remaja berumur KURANG daripada 69 tahun!

Kalau korang ada kembar, korang nak jadi yang mana??



 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D




Muka Bengkak Lepas Gunakan Produk Hampeh..

Woman's face swells up after using online beauty products
MELAKA: A woman’s face swelled up after using beauty products that she purchased online last week.
Mastura Abu Bakar (pic), 36, said she has used the product several times this year but that last week she bought the same product from a college student for RM50.
She said that after using it, her face became painful, her face became red while her skin became itchy.
She added that her cheeks swelled up while she had difficulty opening her eyes, causing her daily activities including her sleep to be disrupted.
“But once I used the product purchased on Thursday, my face swelled up on Saturday,” she said.
As a result, she had to cancel her plans of a holiday with her friends during the weekend as she could not bear the pain.
“Because of the pain, I went to the clinic near my home and was given medicine. I was referred to the skin specialist in Hospital Melaka.
Mastura, who works in a clothing boutique in Dataran Pahlawan, hopes that other people will learn from her experience and that they would not be obsessed with looking beautiful until they had to endure shame and pain. 
Her good friend Faizah Md Noh, 32, said she was shocked to look at Mastura’s face.
A doctor specialising in Aesthetic medicine, Dr Aidil Azry Datuk Mokhtar said that most beauty products that worked quickly such as whitening creams contained chemicals such as raksa, hydrouinone, tretinoin, asid azleaik and betamethasone.
He said that these chemicals could cause the skin to become thinner, red, sensitive and exposed to diseases such as skin cancer.
He said that this year alone, more than 20 people had come to see him to overcome problems skin problems caused by the use of cosmetic products that contained those chemicals and which never got the approval of the Ministry of Health. 
“I advise people to be more careful in choosing beauty products. Don’t be fooled by products that act quickly to brighten your skin,” he said. –Sinar Harian

Sumber dari The Star Online

Kalau tak faham berita atas tu boleh google translate ya..


Ini berita yang sangat serius okeh,

1- Harap sangat janganlah korang gunakan produk kosmetik brand Malaysia ni. Semuanya hampeh dan sangat bahaya kalau korang gunakan, melainkan yang KKM dah sahkan selamat untuk digunakan..

2- Selalu periksa pencuci muka apa yang adik-adik, kakak-kakak atau makcik-makcik korang pakai.  Kalau cap ayam macam dalam berita kat atas tu, sebaiknya cakap la baik-baik.. Jangan pakai lagi dah.. Dah cakap tapi tak de ambil tindakan, korang boleh tolong dieorang buang masuk tong sampah... Mudah kan.. Paling baik waktu betul-betuk masa lori sampah tu sampai. Biar dia tak jumpa benda tu lagi dah.

3- Korang pon boleh banyak-banyakkan sharing tentang bahaya pelik produk “orang kampung” macam ni. Ingat ya, semuanya hampeh melainkan terbukti macam produk Shaklee ni la.. Siap ada kelulusan KKM, Sijil Halal dan paling penting ada Landmark Study yang tak pernah mana-mana syarikat pon buat melainkan Shaklee.. 


Eh, korang kena ingat yang Shaklee nak lancarkan produk skincare yang baru tahun depan.. Tak sabarnyaa.. Kalau korang pakai skincare yang baru ni dijamin takkan jadi benda pelik-pelik ni. Melainkan korang terpregnant sebab husband terlebih happy bila dia tengok kulit gebu gebas dan sangat flawless kat isteri dia.. hehehe..


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Jaga Berat Badan Ya Abang Polis. Jom Check BMI Anda..

Image result for overweight cop
(gambar dari Google)


KANGAR: Police officers and personnel might not be considered for promotions if they are found to be overweight.

Bukit Aman internal security and public order department director Comm Datuk Seri Zulkifli Abdullah said that every personnel and officer had to pass the Body Mass Index (BMI) threshold to ensure they have the ideal body weight.

He said this was to instil a culture of healthy living in the police force so that they could perform their duties well.

He was speaking to reporters after a cycling programme to prevent crime in Perlis on Wednesday.

Comm Zulkifli and officers from Perlis also took part in 20km bicycle ride, that also saw the participation of Perlis police chief Datuk Azisman Alias.

He said the programme was in line with the objective of the “Trim and Fit” programme that was introduced last year to ensure there was an improvement in the health of police personnel. – Bernama


Sumber berita--> The Star Online

Tak tahu la ni berita baik atau berita buruk buat abang-abang polis seluruh Malaysia..

Image result for bmi chart

Berapa BMI abang-abang polis semua?? Kalau ada masalah nak check macam mana nak tahu BMI, abang-abang boleh check pakai calculator kat bawah ni.. senang je.. cuma isi kan tinggi dan berat sahaja.. kalau tak tahu tinggi berapa kaki dan inci, boleh klik kat METRIC tu untuk tukar kepada meter dan kg.. try ya..


Supplied by BMI Calculator USA


So cam ne?? ada yang terlebih berat?? Kalau ada tu jaga la kesihatan dan pemakanan.. Apa yang eda dapat suggest adalah abang-abang boleh cuba DETOX.. Tak susah pon.. Dan tak menyakitkan.. siapa-siapa pon tak nak kehilangan kerja atau pon terlepas dari mana-mana peluang pekerjaan yang mungkin ianya hanya datang sekali dalam hidup.. 

Tambahan pula jika hanya anda seorang yang bekerja dan satu-satunya menjadi tulang belakang keluarga.. Jangan jadikan ianya sebagai batu penghalang anda untuk terus berjaya.. teruskan usaha.. jangan pandang belakang.. anda masih ada masa untuk berubah.. caiyok-caiyok!!



 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...