Eda Suka Tulis Giveaway Tahun Baru 2017..

Alhamdulillahhh.. Dapat juga buat giveaway ni.. 

Sebenarnye dah lama nak buat..  dari awal bulan Jan 2017 hari tu.. Tapi keadaan tak mengizinkan.. Dan sekarang baru berkesempatan.. 

Okeh, Giveaway ni akan bermula dari 12 Jan 2017 - 28 Feb 2017.. 


SYARAT PENYERTAAN

1- Buat entry bertajuk "Eda Suka Tulis Giveaway Tahun Baru 2017".
2- Letak banner seperti di atas dan link kan  ke entry ini.
3- Follow blog INI & INI
4- LIKE Page INI & INI
5- Follow G+ Eda Ejai (ade kat sidebar blog ni)
6- Bila dah siap semua boleh letak link blog anda diruangan komen


HADIAH



3 orang yang bertuah akan dapat topup RM5
(kalau ada rezeki lebih mungkin hadiah akan ditambah lagi)


okeh dah settle!!! Jom ramai2 join.. syaratnya pon mudah saje.. 😍






Purchase With Purchase (PWP) Dapat Beli Multistack Dispenser, Buy 1 FREE 1 CarotoMax & Shaker RubberMaid, ..


Ini yang part paling best untuk bulan ni.. Kalau beli barang-barang shaklee korang berhak untuk beli Shaker RubberMaid atau Multistack Dispener atau dapat beli CarotoMax beli satu PERCUMA satu.. Semua barang-barang ni limited edition tau.. 


a- Beli produk Shaklee melebihi 150UV dalam satu resit:



- Multistack Dispenser (Putih dari 1-15 Januari, Hijau dari 16-31 Januari 2017)



- CarotoMax Beli 1 PERCUMA 1





b- Melebihi 100UV dalam satu resit.

- Anda berhak membeli sebotol shaker menarik dan sangat berkualiti jenama RubberMaid.


Dengan syarat anda termsuk salah satu daripada dua kategori di bawah:

- ahli Shaklee yang memperbaharui keahlian (renew membership) sepanjang bulan Januari 2017.
- atau, ahli baru yang mendaftar keahlian pada bulan Januari 2017.


Jom la jangan lengah-lengah lagi. Korang boleh hubungi eda untuk dapatkan promosi Shaklee Januari 2017 ni. Sesuai sangat kalau korang nak jana side-income dengan Shaklee.. Jangan lepaskan peluang ya..

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D










Promosi Shaklee Januari 2017 : Vivix Buy 7 at 6, Buy 2 LESS 5%, Vita-Lea For Children Buy 4 At 3 Promotion..

Hari berganti hari, minggu berganti minggu, bulan berganti bulan.. dan sekarang tahun pon dah berganti dari 2016 dah masuk 2017.. sekejap je kan.. umur pon dah semakin bertambah..

Tapi jangan risau sebab Shaklee tetap ada untuk anda.. Promosi setiap bulan memang tak pernah mengecewakan..

Nak tahu pentang promosi bulan ni?? jom kita tengok poster kat bawah.. 



Yesssss... promosi Vivix sirap Shaklee ni datang lagi.. Orang lain panggil sirap sebab die memang macam sirap.. cuma rasa die je ade masam2 skit.. 

Tapi sebelum tu korang tau tak Vivix ni apa?? Kalau korang nak tau Vivix ni sebenarnye tonik campuran polifenol yang dah lalui ujian makmal.. Selepas ujian makmal ni vivix dapat menunjukkan kesan positif terhadap empat mekanisme penuaan sel, paling best vivix ni dapat bantu melindungi dan memperbaiki kerosakan DNA.. Vivix juga boleh mempengaruhi pengawalatur genetik untuk jangka hayat sel dan bantu penghasilan tenaga dari mitokondria serta melambatkan pembentukan protein AGE.

Siapa agaknye yang paling sesuai amek Vivix agaknya ya.. 

- Pengidap kanser atau yang berisiko mengidap kanser akibat keturunan atau kegagalan fungi mana-mana organ.
- Pesakit jantung.
- Pesakit kencing manis.
- Pesakit darah tinggi.
- Pesakit SLE.
- Pesakit stroke.
- Pesakit gout.
- Wanita yang mempunyi cyst.
- Golongan yang mempunyai ketahanan badan yang lemah.
- Golongan yang memunyai masalah selaput mata/penglihatan.
- Perokok tegar.
- Pesakit yang menderita sakit sendi.
- Pesakit yang lemah daya ketahanan badan.
- Telagihan dadah

** JANGAN AMBIL VIVIX SEKIRANYA ANDA SEDANG MENJALANI RAWATAN KIMOTERAPI.   



Kat bawah ni pulak ade testomoni tentang Vivix.. 











Banyak manfaat Vivix yang bakal korang dapat.. ada yang secara tak sengaja TERberhenti merokok tu yang paling best.. hehehe.. untuk harga pula kalau korang nak beli sebotol harganya RM503.50.. mahal kan.. sebab harga ni ade GST.. Eda jual tak de GST tau.. harganya cume RM475 sahaja.. jimat RM28.50..

Dan bulan ni ade promosi beli tujuh botol Vivix tapi cuma bayar 6 botol je.. jadi harganya RM475 X 6 = RM2850dan korang boleh dapat 7 botol.. (Ni ade satu rahsia, kalau korang beli 6 botol ni boleh dapat FREE KEAHLIAN SHAKLEE tau dan korang berhak untuk dapat beli dengan harga ahli yang jauh lebih murah dari harga retail.. dan atas sebab tu la Eda pon join jadi ahli.. hehheh.. boleh dapat harga ahli seumur hidup..)

Ada juga kawan-kawan eda yang cakap nak beli sampai 6 botol tak mampu sebab nak beli share2 satu opis tak cukup orang nak beli, tak pe kalau korang nak beli 2 botol pon dapat LESS 5%.. So kalau korang nak beli sebotol agak rugi skit kan, sebab sebotol RM475 jadi apa kate korang beli 2 botol bukan RM950 tapi RM902.50.. jimat RM47.50.. Masih mahal?? jangan risau, kalau krang beli 2 botol vivix pon boleh dapat PERCUMA KEAHLIAN dan dapat juga harga ahli yang sangat best.. 



Ni je promosi Shaklee untuk bulan ni?? tak de la.. ada lagi..



Pihak Shaklee sangatlah baik hati sebab promosi Vita Lea For Children ni disambung dari bulan lepas ke bulan ini.. 

Untuk ibubapa yang agak terlepas dengan promosi bulan lepas, boleh dapatkan Vita lea untuk kanak-kanak ni pada bulan ni dengan harga yang sama dengan bulan lepas.. 

Promosinya tetap sama iaitu RM352.98 TETAPI anda boleh dapat membeli hanya RM333 untuk 4 botol Vita Lea For Children.. murah ke murah??? heheheh..



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Come On My Beautiful Ladies..


Pertama sekali saya nak minta maaf andai coretan saya mengganggu perasaan.

Rasanya dah tak tahan memendam.

Saya dah buat biz Shaklee hampir 7 tahun. Dalam bisnes ni kita bukan saja nak menyampaikan produk Shaklee yg terbaik (saya berani cakap sbb ada studies.kalau ada yg nak tau boleh PM) tapi juga nak bantu bangunkan ekonomi masyarakat saya.

Tapi sedih juga kadang2, bila ada yang takmau berubah, dan nak semua datang dengan cara mudah.

Modal dah tak payah. Keluar berpanas berhujan pun tak payah. Fikir pun tak payah sangat. Tinggal nak buat je. Tapi..... 

Sedih dengan perangai masyarakat saya. Bila kita sebut tentang bantu orang, mereka expect mereka la yg dapat bantuan tu. Bila kita sebut tentang sedekah, mereka expect mereka lah dapat sedekah tu. Bila semua orang dapat bonus, mereka harap ada la yang akan share sikit sebanyak dengan mereka.

Come on my beautiful ladies. Kita semua lebih baik dari ini. Kita dijadikan sebaik2 ciptaan jadi jangan sesekali kita hinakan diri kita sendiri.

Jangan sesekali pandang dunia ni sebagai badan kebajikan yg setiap masa ada untuk bantu kita. Kita mesti bangkit berjuang!

Bacalah dan ambillah tahu bagaimana nasib pelarian yang sehelai sepinggang, ditolak ke sana ke sini, dijadikan alat oleh kerakusan manusia lain, dilayan umpama binatang..

Kenapa? Bila kita tak ada kuasa hatta ke atas diri sendiri, orang lain yg akan menguasai kita.

Cukup2 lah kita dah ditindas secara halus, jangan tunggu betul2 ditindas secara fizikal baru kita nak menyesal!

Kita semua mesti saling menguatkan. Bila semua orang pandai berenang, kita boleh selamatkan ramai orang lagi. Tapi kalau semua taknak belajar berenang sebab dah ada member yg pandai...agak2 siapa yg lemas dulu?

Jadilah wanita yg berdikari. Ada wawasan bukan sekadar di dunia tapi wawasan akhirat. Suri2 teladan kita bukanlah wanita2 yang lemah dan lembik. Kata2 mereka berbisa dan berharga.

Mengapa kita masih 'redho' dgn kehidupan yg penuh dgn rungutan? Barang naik, bil naik, cukai naik.... Kita tak boleh ubah pun semua tu sebelum kita sendiri berubah...




Dipetik dari FB puan Lyna Noh.. kalau yang baca ni tak terasa juga tak tau la.. mungkin tak ade hati gamaknye..

Ekonomi semakin meruncing.. kehidupan tetap harus diteruskan.. tapi apa yang kita dah buat?? Berusahalah.. berusaha tapi belum dapat hasil?? Tak pe.. mungkin rezeki kita lambat nak sampai.. tapi adakah kita rasa lebih seronok kalau hanya duduk diam dan cuma mahu rezeki datang begolek?? Renung-renungkan.. 

Isteri meninggal pada sambutan ulang tahun pertama perkahwinan..



GAMBAR fail, Ahmad Kamal Effendi Kamarudin bersama isterinya, Allahyarhamah Nik Idzni Dalila Nik Mahmud pada 6 November lalu. - Foto NSTP/Saifullizan Tamadi 

KUALA LUMPUR: Kisah keutuhan cinta guru muda, Ahmad Kamal Effendi Kamarudin, 26, yang sanggup mengahwini pasangannya pesakit kanser tahap empat, Nik Idzni Dalila Nik Mahmud, 25, berakhir hari ini apabila isterinya meninggal dunia, jam 3 pagi tadi, di Hospital Kajang. 

Lebih menyedihkan, kematian isterinya yang menghidap kanser buah pinggang itu berlaku pada tarikh ulang tahun pertama perkahwinan mereka, hari ini. 

Jenazah Allahyarhamah dimandikan di Surau Unit Forensik Hospital Kajang pada jam 8.30 pagi sebelum dikebumikan di Tanah Perkuburan Sungai Kantan, Kajang. 

Pada November lalu, BH menerusi artikel 'Keutuhan Cinta Guru Muda Kahwini Wanita Kanser Tahap Empat', menyiarkan kisah ketulusan cinta Ahmad Kamal Effendi mengahwini wanita yang dicintainya walaupun sudah mengetahui status kesihatan arwah, yang juga seorang doktor perubatan. 

Ahmad Kamal Effendi berkata, beliau sangat sedih kerana isterinya menghembuskan nafas terakhir tanpa beliau di sisi. 

"Ketika itu saya berada di rumah mentua di Kajang. Tetapi saya tidak terkilan kerana dapat menguruskan pengebumian termasuk memandikan dan mengkafankan jenazahnya. 

"Awal bulan ini, kami sempat membuat majlis ringkas dengan makan bersama bagi menyambut ulang tahun perkahwinan kerana isteri tidak sihat. 

"Isteri menghadiahkan saya iPhone dan saya pula memberi album mengandungi gambar sepanjang perkenalan kami sebagai hadiah ulang tahun perkahwinan," katanya menerusi aplikasi WhatsApp kepada BH, malam ini. 

Bagaimanapun, Ahmad Kamal Effendi berkata, beliau reda dengan pemergian isterinya dan sudah melakukan yang terbaik untuknya. 

Sementara itu, menerusi Instagram Ahmad Kamal Effendi, beliau memuat turun gambar perkahwinan mereka dan meluahkan perasaan sedih atas kehilangan isteri tercinta pada tahun pertama ulang tahun perkahwinan mereka hari ini. 

Dalam kiriman itu, Ahmad Kamal Effendi, berkata semua yang berlaku umpama satu mimpi dan tidak menyangka hari ulang tahun perkahwinan mereka menjadi hari isterinya dijemput Ilahi. 

"Siapa pernah terfikir, untuk hari yang sama selepas menempuh 365 hari bersama, tangan yang kali pertama saya sentuh menjadi tangan terakhir saya pegang," katanya menerusi Instagram. 

Berita kematian Nik Idzni Dalila turut menjadi viral di laman sosial dan tidak henti-henti menerima salam takziah daripada rakan, keluarga dan pengguna lama sosial yang mengikuti kisah unik pasangan ini. 

Perkenalan singkat selama empat bulan menerusi Instagram, kemudian diakhiri dengan majlis perkahwinan ringkas, di kediaman Nik Idzni Dalila di Kelantan, pada 27 Disember, tahun lalu.



Terbaca kat Berita Harian.. Sejujurnye eda rasa sedih sangat.. baru setahun kahwin.. eda dulu setahun kawen dah dapat baby sorang.. Tapi nak buat macam mana.. ajal dan maut semua tu Allah dah tentukan.. 

Kita yang hidup ni kena teruskan kehidupan.. Jaga kesihatan.. tak de siapa yang akan jaga kesihatan kita melainkan diri kita sendiri.. Makan makanan yang berkhasiat.. minum air yang secukupnya.. tambahkan dengan makanan tambahan.. selebihnya kita berserah.. Kalau dah jaga semua tapi Allah nak bagi kita sakit itu dah memang takdir kita.. tak siap boleh nafikan.. yang penting kita dah usaha.. semoga kita semua dibawah lindunganNya.. aminn.. 😔






Kebas Di Tangan, Jari Dan Kaki.. Jangan Ambil Ringan..





Kebas ni adalah keadaan di mana seseorang mengalami kekurangan rasa (sensation). Keadaan ini biasanya berlaku disebabkan oleh irritasi saraf atau saraf periperi yang terhimpit. Rasa kebas boleh berlaku pada mana-mana bahagian badan dan keadaanya bergantung kepada jenis dan lokasi saraf yang terlibat. Namun rasa kebas lebih sering dirasai pada hujung jari, tangan, tapak kaki, lengan atas dan kaki..


Rasa kebas boleh disebabkan oleh:


1- Gangguan pada saluran darah.



- Pemakanan tidak sihat, kurang bersenam, serta amalan tidak sihat seperti merokok dan mengambil alkohol adalah punca penyepitan saluran darah.
- Keadaan ini menyukarkan proses aliran darah keseluruhan tubuh.
- Salur darah di hujung kaki yang menyempit akan membuatkan seseorang itu akan berasa kebas, sejuk atau sakit di hujung kaki.
- Keadaan ini sering terjadi kepada pesakit diabetes, tekanan darah tinggi, kolestrol tinggi dan strok.


2- Masalah urat saraf.

- Kecederaan pada saraf akibat kemalangan.
- Saraf periferi tertekan disebabkan oleh 'herniated disc' atau oleh osteophytes yang terbentuk akibat proses degeneratif.
- Jangkitan pada saraf periferi seperti kayap.
- Carpel Tunnel Syndrome (saraf median tertekan di kawasan pergelangan tangan)
- Kerosakan saraf akibat bahan toksik seperti pengambilan alkohol dan rokok.


3- Faktor lain.

- Kesan sampingan ubat, contohnya ubat penyakit tuberculosis seperti isoniazide.
- Berlakunya kekurangan vitamin dalam badan seperti kekurangan vitamin B12.



- Keadaan kebas juga boleh berlaku jika seseorang kekurangan darah, terlalu gemuk, wanita yang sudah putus haid dan orang yang kekurangan kalsium.


Kalau keadaan anda seperti dibawah, sila terus pergi berjumpa dengan doktor:

- Baru mengalami kemalangan yang melibatkan bahagian kepala.
- Mengalami gejala seperti lemah anggola, susah bertutur, pening dan sakit kepala yang datang dengan tiba-tiba dan teruk.


Berikut pula keadaan kebas yang biasa dan tak perlu dirisaukan..



- Keadaan seperti tertindih lengan semasa tidur. Akan kembali seperti sedia kala jika tangan sudah tidak tertindih.




- Duduk bersila terlalu lama. Ia juga akan kembali normal jika kita bangun dan bergerak seperti biasa.

Anggota badan yang terlibat boleh digerakkan perlahan-lahan dan buat aktiviti regangan agar kawasan tersebut dapat dilegakan rasa kebas yang anda alami.


Sebagai altenatif lain, anda boleh ambil supplement untuk menangani masalah kebas ini.




B Complex juga menggalakkan sistem saraf yang sihat dan berfungsi. Kekurangan vitamin B12 juga antara penyebab gejalan kekas kaki dan tangan. B Complex mengandungi kesemua 8 vitamin B iaitu B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin.




Kekurangan kalsium antara penyebab gejala kebas kaki dan tangan. Ostematrix mengandungi kalsium dan magnesium pada nisbah seimbang di mana magnesium penting untuk penyerapan kalsium.

Ostematrix berkesan untuk membantu proses pengecutan pada otot dan saraf dengan sempurna supaya tekanan darah dapat berjalan dengan lebih lancar. Ia juga diperbuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, Ostematrix mengandungi kalsium, megnesium, fosforus, zinc, vitamin D dan mangan. MAngan diketahui dapat menurunkan kandungan gula dalam darah.





Vita Lea adalah multivitamin lengkap yang mengandungi 30 nutrisi harian lengkap yang diekstrak daripada sayuran dan tumbuhan, 12 vitamin dan 7 mineral penting sebagaimana disarankan oleh RDA. Ia difolulasikan secara komplehensif dan sangat seimbang.





Satu kapsul Omega Guard membekalkan 905mg asid lemak omege 3, EPA dan DHA. Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular disamping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal. Tambahan lagi, omega-3 dapat memelihara kesihatan otak, penglihatan dan fungsi-fungsi sendi.





Minuman campuran botani merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Ia bertindak sehingga ke peringkat sel dan DNA. Ia juga membantu masalah saraf dan salur darah yang mungkin berkait rapat dengan masalah kebas-kebas.


Jom kita tengok testimoni puan Lydzar yang dah berjaya bebas dari masalah kebas-kebas.



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Merawat Kanser Pankreas Dengan Supplement Antioksidan..



Apakah itu Pankreas??





Pankreas adalah organ dalam perut yang terletak secara horisontal di belakang bahagian bawah lambung. Di dalam pankreas, sel eksokrin pankreas menghasilkan cairan pencernaan, sedangkan sel endokrin pankreas menghasilkan hormon insulin danglukagon yang mana ia mengatur tingkat gula darah dalam tubuh badan..

Korang tau tak, dalam banyak-banyak kanser, kanser pangkreas ni adalah kanser yang apabila dikesan ia sudah berada pada tahap yang kritikal di mana sel kanser telah merebak ke organ yang lain..


Kenapa boleh jadi macam ni ya??


Ini terjadi sebab kebanyakan pesakit kanser pangkreas tak tahu pon yang mereka sebenarnya mengidap kanser pankreas.. Mereka juga sebenarnya tak peresan pon yang mereka ada simptom dan tanda-tanda kerana tanda-tanda tersebut memang tidak jelas pada peringkat awal.

Korang ingat tak dekat seorang pelakon Shukery Hashim yang beliau secara tiba-tiba disahkan mengidap kanser pangkreas dan telah merebak ke organ lain..

Beliau adalah seorang yang sihat, sering bersenam dan aktif.. Pastinya beliau tidak menjangka akan diserang kanser pankreas..


Berita penuh boleh rujuk di KOSMO.




Mengikut pengamatan beliau, pada awalnya beliau langsung tidak terfikir ia adalah kanser. Hanya mengalami senak perut dan anggap hanya angin biasa.

Jadi bayangkan perasaan beliau apabila dirujuk kepada doktor pakar dan diberitahu beliau mengidap kanser pankreas tahap 4.


Antara penyebab kanser pankreas..


Pakar mendapati kanser pankreas banyak berkait rapat dengan pemakanan, namun penyebab utama kanser ini masih tetap tidak diketahui..

Pemakanan yang seimbang dan banyak nutrisi untuk mencegah kanser mungkin menjadi perbezaan kita hidup sihat hingga ke usia emas atau mungkin didiagnos dengan kanser di pertengahan usia..


Cadangan Nutrisi Untuk Mencegah Kanser Pankreas..

Pemakanan yang seimbang dengan sayur-sayuran dan buah-buahan, tabiat harian dengan mengamalkan supplement yang mana berfokus pada nutrisi tinggi antioksidan dipercayai dapat membantu mencegah kanser, termasuklah kanser pankers..


Vivix



Dapat memperbaharui sel mati dengan sel baru. Sel yang sihat akan mengurangkan risiko kanser, kerana kanser terjadi apabila sel yang rosak DNA nya tidak mati tetapi di"duplicate" oleh badan.


Vitamin E



 Vitamin C 



 Carotomax



Semua vitamin diatas dapat membantu mengurangkan kesan radikal bebas terhadap badan..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





blogwalking CUTI SEKOLAH bersama cikgu ayu




Jalan-jalan tadi.. ternampak pulak ade segmen blogwalking dari cikgu ayu yang ayu ni.. 

moh le kita join..

Syarat pon mudah je.. nak tau boleh klik je banner..