Selamat Hari Wanita Buat Semua Wanita Seluruh Dunia..



Sebenarnya tak ingat pon yang hari ni Hari Wanita.. Sebab dah terbiasa 'everyday is women day' hehehhe.. boleh gitteww.. Tapi pepagi tadi bila bukak Google ade nampak gambar atas tu.. Ooowwhhh.. hari wanita rupenya hari ni.. 

Ye sempena Hari Wanita hari ini eda nak cerita la sikit pasal set yang paling special buat kaum hawa ni.. 


Kenapa eda kata sangat istimewa?? Kerana wanita adalah sangat kompleks.. Dari segi emosi, tubuh badan dan lain-lain lagi.. Wanita yang menempuh proses mengandung dan wanita juga yang terpaksa berhadapan dengan proses kelahiran anak.. Ianya pasti bukan tugas yang mudah.. Namun wanita tetap mampu menggalas tanggungjawab yang diberikan dengan sebaik mungkin.. Tidak ketinggalan juga buat wanita zaman kini yang banyak membantu ekonomi keluarga disamping dapat memajukan negara ke peringkat yang lebih tinggi di mata dunia.


Ingatkah anda bahawa wanita melalui pelbagai fasa dalam kehidupan mereka.. Wanita juga memang terdedah dengan pelbagai masalah kesihatan sepanjang kehidupan mereka.. Sedari mereka akil baligh, kemudian semasa pra-kehamilan, semasa sedang hamilpra-menaposmenapos dan akhir sekali apabila selepas menopos.. kesemua peringkat hidup seorang wanita pasti akan menghadapi masalah kesihatan..

Antara masalah yang sering kita lihat adalah seperti senggugutmasalah kulitrambut gugurhaid tidak teratursakit sendi dan lain-lain lagi..


Bagi wanita yang bekerjaya kesihatan amat penting.. perlu bekerja di pejabat dan kemudian pulang ke rumah  menyambung kerja-kerja di rumah pula.. Tetapi bagi ibu-ibu yang menguruskan rumahtangga juga jangan dilupa.. Meraka juga bukan duduk senang lenang silang panggung di rumah.. Kesemua perkara harus diuruskan.. Anak2 juga mesti dipersiapkan.. makan, minum, pakai juga mereka harus rapikan.. Oleh itu wanita harus menjaga cara pemakanan dan memerlukan supplement tambahan agar kesihatan dapat dikekalkan..

Oleh yang demikian Shaklee ada menawarkan produk yang sangat bagus untuk memenihi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupan mereka. Produk yang saya katakan adalah  Women's Health Set..   



Set ini terdiri daripada:

GLA Complex 
GLA telah digunakan secara tradisional untuj keselesaan semasa kitaran bulanan atau haid termasuk dapat melegakan kesakitan (Period Pain), sakit kepala, ketidakselaan termsuk juga simptom pre-menopos.

OsteMatrix 
Wanita perlu menitikberatkan kesihatan tulang meraka. Dianggarkan sejuta rakyat Malaysia kurang kesedaran berkenaan bagaimana untuk mengekalkan tulang yang sihat, Mengambil kalsium, magnesium, vitamin D dan zink, cupper dan mangan dalam diet harian dapat membantu dalam pembentukan dan penyelanggaraan tulang dan gigi yang sihat.

Omega Guard
Merupakan asid lemak omega 3 yang dikenal pasti dapat memberi sokongan nutrisi bagi menyokong tahap kolestrol yang baik sekaligus menjadikan jantung sihat.


Kebaikan dalam Women's Health Set ini adalah:

- Melegakan sakit-sakit sendi.
- Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.
- Menggalakkan tulang yang kuat.
- Menggalakkan kulit yang cantik.
- Membantu melegakan simptom senggugut dan menopos.

Kesihatan adalah anugerah yang tidak ternilai.. Wanita adalah susuk kiri kaum adam, srikandi negara dan tunjang kepada kasih sayang keluarga.. Kerana itulah wanita perlu mengambil berat tentang kesihatan meraka.. Tahniah buat semua wanita di Malaysia dan Selamat Hari Wanita!!!

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Shaklee Tawar Peluang Pendapatan Lumayan..

Hai kawan-kawan.. hari ni eda nak share kan kat korang pasal Shaklee nak kasi duit ni.. tapi bukan la bagi saje-saje.. kene la buat kerja skit baru dapat duit.. dan sebenarnya bisnes Shaklee banyak sangat peluang yang sangat lumayan untuk korang.. 

Meh bace artikel lama Utusan Online ni.. ni pada tahun 2013.. lama dah kan..



PETALING JAYA 7 Jun - Pengeluar produk kesihatan, penjagaan diri dan rumah, Shaklee Products (M) Sdn. Bhd. (Shaklee Malaysia) merancang menawarkan lebih peluang perniagaan kepada masyarakat khususnya golongan ibu muda bagi meningkatkan taraf hidup dan ekonomi mereka.
Presiden Shaklee Antarabangsa, Bradford Richardson (gambar) berkata, rancangan tersebut didorong oleh pencapaian cawangan syarikat itu di Malaysia yang telah mencatat prestasi amat menggalakkan sejak mula beroperasi pada 1995.
Katanya, pasaran produk kesihatan menjanjikan potensi yang besar memandangkan tahap kesedaran rakyat negara ini dalam peringkat yang amat memberangsangkan.
"Bagi tempoh tiga tahun kebelakangan ini, penyertaan masyarakat khususnya golongan ibu muda dalam perniagaan syarikat semakin menunjukkan peningkatan.
"Kami lihat ramai ibu muda suka melibatkan perniagaan sedemikian kerana ia mudah, dapat bekerja dari rumah dan secara tidak langsung menyumbang kepada pendapatan isi rumah sementara menjaga anak-anak mereka.
"Malah perniagaan ini bukan sahaja memberi keuntungan kepada mereka tetapi kepada semua lapisan masyarakat tanpa mengira kaum, umur dan jantina.
"Saya berharap Shaklee dapat membantu meningkatkan kehidupan rakyat dengan membuka peluang kepada pencari kerja dan peniaga sepenuh masa atau sambilan yang berhasrat menambah pendapatan sedia ada termasuk golongan suri rumah, ibu tunggal dan warga emas," katanya dalam temu bual di sini semalam.
Turut hadir Pengurus Besar Serantau Asia Tenggara Shaklee Malaysia, Victor Lim.
Richardson berkata, dengan inisiatif demikian ia dapat menggalakkan lagi ibu muda supaya lebih menghargai nilai diri dengan penguasaan ilmu pengetahuan dan maklumat mengenai perniagaan.
Tambah beliau, pihaknya membuka peluang kepada orang ramai untuk mengetahui dan mempelajari teknik dan kebolehan berniaga yang bermula dari bawah, seterusnya ke peringkat lebih tinggi dengan pelaburan modal sebanyak RM600 bagi memulakan perniagaan.
Mengulas mengenai kemajuan operasi Shaklee di Malaysia, Victor berkata, sejak penubuhan syarikatnya, pihaknya sudah mempunyai lebih 170,000 ahli termasuk pengedar dan ketua jurujual yang komited dalam penjualan produk.
Dalam perkembangan lain, Richardson berkata, Persidangan Kebangsaan Shaklee 2012/2013 akan diadakan di Sunway Resorts Hotel & Spa esok bagi memberi pengiktirafan kepada pengedar dan penjual produk Shaklee.



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Herbal Blend Dah Ada Dipasaran!!!



Huhuhu.. bila eda dapat je tau yang herbal blend dah ade balik, rase macam nak lompat-lompat je kasi semua orang tahu..

Ye la mana tak nya, herbal blend ni dah lama kehabisan stock tau.. dan ramai juga la pelanggan yang nak beli terpaksa tangguh sebab tak de stock.. sedih betul.. jadi, bila dah ada ni memang rase nak rembat banyak skit la...

Buat kawan-kawan yang masih tak tahu lagi apa kelebihan herbal blend ni, meh sini eda kasi tau..


Keistimewaan Herbal Blend Multi-Purpose Cream:

1- Dingin pada kulit.
2- Ekstrak herba semulajdi
3- Tidak berminyak
4- Mudah meresap
5- Aroma yang menyenangkan
6- Mudah digunakan
7- Mudah dibawa ke mana-mana.
8- Sesuai untuk semua golongan.
9- Dijamin berkesan.
10- Halal.
11- Tanpa paraben dan steroid.


Fungsi Herbal Blend pula seperti dibawah:

1- Melembutkan kulit/tumit kasar atau pecah
2- Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala.
3- Menghilangkan luka dan merawat eczema.
4- Melegakan gigitan serangga atau nyamuk
5- Merawat kulit gatal
6- Menghilangkan perut jerawat atau parut chicken pox
7- Boleh juga dijadikan losyen harian untuk kulit kering
8- Krim urut badan lenguh
9- Merawat kesan lukan melecur
10- Melegakan badan dan kepada ketika tidak sihat
11- Merawat eczema dan gatal-gatal akibat gigitan serangga
12- Ubat luka atau melecur
13- Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
14- Menghilangkan parut
15- Losyen harian
16- Baik untuk demam jika disapukan keseluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan.
17- Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda.
18- Membuang selulit serta memecahkan lemak berlebihan (lebih berkesan dengan penggunaan Lecithin dan Omega Guard)

Siapa yang boleh gunakan Herbal Blend ni??

1- Bayi
2- Lelaki mahupun wanita
3- Pesakit Ekzema (masalah kulit)
4- Ibu yang bakal menimang cahaya mata 
5- Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
6- mereka yang manukan kulit sentiasa cantik dan lembut
7- Mereka yang sering demam
8- Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
9- Warga emas


Masih ragu-ragu dengan Herbal Blend?? jom kite tengok beberapa testimoni pengguna Herbal Blend kat bawah ni..














Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Eda Suka Tulis Giveaway Tahun Baru 2017..

Alhamdulillahhh.. Dapat juga buat giveaway ni.. 

Sebenarnye dah lama nak buat..  dari awal bulan Jan 2017 hari tu.. Tapi keadaan tak mengizinkan.. Dan sekarang baru berkesempatan.. 

Okeh, Giveaway ni akan bermula dari 12 Jan 2017 - 28 Feb 2017.. 


SYARAT PENYERTAAN

1- Buat entry bertajuk "Eda Suka Tulis Giveaway Tahun Baru 2017".
2- Letak banner seperti di atas dan link kan  ke entry ini.
3- Follow blog INI 
4- LIKE Page INI & INI
5- Follow G+ Eda Ejai (ade kat sidebar blog ni)
(InsyaAllah eda pon akan follow G+ korang juga 😊)
6- Bila dah siap semua boleh letak link blog anda diruangan komen


HADIAH



3 orang yang bertuah akan dapat topup RM5
(kalau ada rezeki lebih mungkin hadiah akan ditambah lagi)


okeh dah settle!!! Jom ramai2 join.. syaratnya pon mudah saje.. 😍






Kebaikan ESP Shaklee Yang Mungkin Belum Anda Tahu..



Buat kawan-kawan yang masih belum tahu, ESP Shaklee ni adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang sangat berkuali tinggi dan diproses dengan suhu rendah kerana kualitii protien soyanya terjaga.



1 tong ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya tau.. bukan mudah ye nak buat ESP ni. Kalau anda nak bancuh pula sebaiknya bancuh dengan air sejuk atau suam supaya protein yang terkandung di dalamnya tidak musnah. Protein akan musnah kalau dibancuh dengan suhu air yang panas.
Nak cara lain yang berbeza untuk nikmati ESP?? ya ESP pon boleh dibuat masker juga.. Boleh ambil 1 sudu ESP dan digaul dengan 2 sudu yogurt.. kacau sebati dan sapukan saja ke muka.. mudah saja.. kalau termasuk dalam mulut pon tak pe.


Siapa yang digalakkan mengambil ESP Shaklee ni ya??

1- Ibu hamil - ianya dapat membantu kehamilan dan perkembanga bayi dengan lebih baik.

2- Ibu yang menyusu - menggalakkan dan mengekalkan penghasilan susu.

3- Pengidap kencing manis 

4- Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - boleh menambah tenaga/energy booster 

5- Lelaki dan wanita

6- Orang yang alergik atau alahan

7- Orang yang mahu kuruskan badan


Kebaikan da kelebihan ESP

1- ESP ini dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak  bersifat keasidan.
2- Dapat membekalkan tenaga yang berterusan dan boleh bertahan selama beberapa jam.
3- Memberi rasa kenyang bagi seseorang yang dalam proses mengurangkan berat badan.
4- Membantu menjadikan kulit lebih cantik dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein sangat penting untuk kulit.
5- erangsang generasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.
6- Memberi ton warna kulit yang sekata.
7- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, mulus dan gebu.
8- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
10- Rendah lemaj, tanpa kolestrol.
11- Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protein yang tinggi.
12- 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya.
13- Diproses menggunakan air dan bukannya dengan alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone.
14- Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan.
15- Membantu mengurangkan risiko kanser.
16- Bertindak sebagai antioksidan.
17- Menguatkan sistem imun tubuh.
18- Mempertingkatkan tahap kolestrol baik.
19- Memelihara kesihatan jantung.
20- Memperbaiki pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan.
21- Memperbaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
22- Pembekal tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, jadi ia sangat baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomania dan tekanan.
23- Baik untuk hormon - kacang soya kaya dengan isoflavones.
24- Membantu merendahkan paras kolestrol.
25-  Mencegah osteoporosis.
26- Membantu pembentukan sel-sel baru.
27- Membantu menyembuhkan gastrik.
28- Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29- Mempercepatkan pemuliharaan luka selepas pembedahan.
30- Memudarkan parut.
31- membantu pembinaan tubuh kanak-kanak.
32- Kecantikan kulit dan rambut.


Masih rasa ragu-ragu?? Jom kita tonton sendiri testimoni dari Kak Hidayah Rudi..




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Resipi ESP Shaklee Yang Mudah, Enak Dan Berkhasiat..

Korang nak tau ada cerita hot pasal ESP baru-baru ni.. 






Ceritanya macam ni.. Bulan lepas stock ESP satu Malaysia HABIS!!! ye habis satu malaya tau.. lepas tu minggu lepas dah masuk stock baru.. baru 3 hari stock baru masuk dah habis lagi satu malaya.. huhuhu.. ESP ni la produk paling banyak kontroversi pon laku macam goreng pisang panas.. ni dah macam makan ESP, minum ESP, masker ESP, mandi ESP, tidur pon nak berbantal pelokkan tong ESP... Hehehe..

Apa tak nya, ramai yang belum habis ganti puasa.. bulan ramadhan pon tak lama lagi nak datang dah.. tu pasal ramai yang memasing kelam kabut nak ganti puasa.. siapa yang ambil ESP masa berpuasa mesti tau macam mana rase bertenaganya waktu siang hari..

Disebabkan ramai sangat yang memborong ESP sampai 6-7 tong, ni eda nak kongsikan beberapa resipi ESP yang korang boleh cuba.. ESP ni bukan boleh main kemam-kemam je.. kene bancuh dengan air.

Ada yang bagi tau, "alaa, ESP ni macam air soya yang jual kat pasar tu je".. nehi nehi.. lain sangat okeh.. ESP ni tak da gula tambahan, tak de pewarna dan tak de pengawet tau. ESP ni 100% natural Non GMO soy. Ye rasa die plain je.. tak de manis.. 

Dah tau macam mana rasa original ESP kan.. Meh eda share resipi ESP kat korang.. mudah je nak buat.. bagi anak yang tadika buat pon boleh..



1- Masukkan 1 sudu besar oren Sunquick dalam shaker. Masukkan 1 1/2 sudu ESP dan air sejuk 200ml. Goncang sampai sebati dan dah boleh minum.. sedap tau..



2- Masukkan jus Twister kegemaran korang ke dalam shaker.. tak kisah la nak Laici/Blackcurrant/ Manggo/Oren atau apa-apa jus yang korang suka. Kemudian masukkan 1 1/2 sudu besar ESP dan goncang sebati..



3- Potong 2 biji pisang dan masukkan ke dalam blender, kemudian masukkan 2 sudu Quaker Oat perisa madu, masukkan 250ml air sejuk dan 1 1/2 ESP.. Kisar sampai halus.. kalau tak nak halus2 pon tak pe.. nak lagi terangkat letak ais skit.. slluuurrrpppp.. kenyang sampai ke petang kalau minum waktu sarapan..



4- Ni pulak  resipi ESP yang menggemari coklat.. Korang boleh masukkan 2 sudu serbuk coklat Cadburry, tambah pula dengan 200ml susu HL dan tambah lagi 1 1/2 sudu ESP. Dan boleh la terus goncang sampai sebati.. nak lagi bedap boleh letak ais.. sedapnyeee....



5- Resipi yang ke lima ni pula antara resipi kegemaran ramai,
Korang boleh letak 1 scoop Cinch Shake perIsa coklat + 1 1/2 sudu besar ESP + 200ml air sejuk. Kemudian goncang dengan Shaker. huhuhu.. boleh kenyang sampai jam 2 petang kalau bersarapan dengan ni..


TETAPI anda harus ingat ya,

1- JANGAN BANCUH ESP DENGAN AIR PANAS!! MESTI AIR SEJUK ATAU AIR SUHU BILIK..
2- JANGAN BANCUH ESP DENGAN KOPI ATAU TEH..

Selagi korang tak langgar kaedah minum ESP seperti diatas, korang boleh bebas bereksperimen nak minum ESP dengan apa pon mengikut tekak korang..

Selamat mencuba.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






Mencari Pengedar Shaklee Yang Serius..




Hampir setiap hari Eda akan dapat whatsApp atau pon call daripada pelanggan yang nak produk Shaklee.. 

Pelanggan Eda ni ramai yang datang dari blog.. Jadi mereka kedudukan derang ni ada yang dari Selatan, Utara, Barat, Timur, Sabah Sarawak, Brunei Dan Singapura.. 

Tak semua dapat Eda puaskan hati semua pelanggan Eda..

Bulan lepas Eda dapat pelanggan dari Kuantan dan beliau nak beli 2 botol Vivix dan 2 kotak nutriferon.. Tapi malangnya waktu tu pihak pengeposan tak dapat nak poskan sebab dah cuti Tahun Baru Cina dan pelanggan tu nak cepat.. Sedih betul Eda sebab tak dapat nak tolong..  

Ada juga pelanggan yang suka berjumpa dan tak suka nak pos (sebab dah phobia kene tipu barangkali dengan seller online)

Dengan ini Eda suka sangat kalau anda nak jadi sebagai "cawangan" Eda di tempat tinggal anda.

Tak de had kawasan.. kalau ada cawangan setiap daerah di setiap negeri lebih baik..

Tak perlu malu.. Anda boleh terus hubungi Eda untuk menjadi Pengedar Shaklee di tempat tinggal anda..

Apa yang penting, anda SERIUS dan BETUL2 suka dengan bisnes ni.

Jom join dengan group Eda.. Shaklee bukan bisnes oarang atas goyang kaki orang bawah kerja kuat. Kalau goyang kaki je dah lama Eda bermalas-malas melepak kat rumah sambil kutip duit.

Nehi, nehi, nehi.. Eda pon masih berniaga, masih menjual, masih coaching dan buat benda yang sama dengan pengedar Shaklee yang lain buat..

Shaklee mempunyai sistem yang sangat ADIL. Kalau anda yang baru register hari ni pon boleh sama rank atau lebih tinggi dari Eda.

Anda juga TAK PERLU buat loan berpuluh ribu untuk bisnes ni.

Modak keahlian hanya RM79.50 sahaja atau boleh membuat belian barang dengan 200uv dan dapat keahlian PERCUMA..

Mahu Jadi Ahli?


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Cara Hilangkan Jerawat Dikalangan Anak Remaja..

Ade emak-emak yang risau pasal jerawat anak remaja derang yang timbul tenggelam.. macam-macam cara dah buat.. dah macam-macam pencuci muka cuba tapi tetap hasilnya sama.. takot jadi parut dan tak hilang.. kadang-kadang tu bukan anak remaja je yang banyak jerawat, mak-mak dan bapak-bapak pon sama.. jerawat penuh satu muka..



Jawapan yang eda bagi mudah je.. 

Sebenarnya jerawat dikalangan remaja ni tak susah nak hilang.. Cuma perlu kena dengan produk yang betul dan teknik guna yang berkesan insyaAllah sekejap je dah kecut..

Meh eda cite skit kenapa remaja selalu tak berjaya atasi jerawat..

Pertama sekali punca utama jerawat ni adalah dari dalaman.. contohnya seperti hormon dan keturunan.. Jalan penyelesaian yang baik adalah perlu pakai pencuci muka selapas bangun dan sebelum tidur supaya kulit remaja yang banyak lakukan aktiviti kat sekolah waktu siangnya lebih bersih dan segar..

Kedua kerana kulit yang tak sihat.. Ade sesetengah jenis kulit muka yang sensetif dan tak mampu nak melawan bakteria yang berada dalam liang kulit.. dan akhirnya bakteria ini yang jadikan kulit berjerawat menjadi merah dan lebam..

Ketiga pula pemilihan produk dan cara yang salah.. Kita perlu tahu apa punca sebenar jerawat yang melanda anak-anak remaja ni.. kemudian baru la kita tahu macam mana nak atasi. Kalau sekadar mencuci kulit dari luar memang tak dapat nak selesaikan masalah ni.. apa yang penting kita perlu cari PUNCA SEBENAR jerawat ni tumbuh..


Macam mana nak buang jerawat ni???

Teknik 1: Kawal Hormon Lelaki..

Mungkin ramai yang tahu yang mana perempuan juga ada hormon lelaki yang dipanggil Testosterone. Bila hormon ni menaik, maka jerawat akan tumbuh..

Sebenarnya hormon inilah hormon yang paling tak stabil pasa usia remaja.. Ia selalunya berakhir pada usia 20-an.

Hormon ini disebabkan kilang minyak yang terlalu aktif. Oleh itu minyak yang banyak akan terkumpul di bawah kulit dan mengelembung. Kemudian bakteria akan masuk ke dalam bukaan liang roma dan kulit menjadi merah diawal kejadian jerawat..

Teknik 2: Menguatkan Daya Tahan Kulit..

Untuk melawan bakteria ni tak semestinya nak tunggu dah tua.. Sewaktu remaja ni pon boleh mengambil vitamin c untuk menguatkan kulit.. Vitamin c ni adalah zat yang paling penting untuk kulit.

Kerana Vitamin C akan menolong kulit hasilkan kolagen.. Kulit akan kuat dan sangat sihat bila cukup kolagen..

Selain dari tu, bila kulit dah kuat, semua perkara yang terjadi pada kulit seperti merah, lebam, luka mahupun parut akan cepat sembuh dengan cepat..


Untuk masalah student yang baru meningkat remaja ni eda dah gabungkan 2 produk berkesan yang boleh atasi masalah jerawat..






GLA Complex ni berfungsi untuk membantu mengawal hormon dan boleh menghalang jerawat dari tumbuh..

Kesannya kulit muka akan kurang berminyak dan jerawat mudah kecut.. GLA Complex ni tak de bau, mudah ditelan dan berbentuk soft gel..

Antara kesan GLA Complex yang mungkin korang belum tahu ialah:

-Mengandungi Vitamin E yang boleh mencerahkan kulit jerawat.
-Mengurangkan rasa gatal dan sakit pada jerawat.
-Meningkatkan kadar pemulihan luka jerawat.
-Menegangkan kulit.





Vitamin C Plus ni sangat semulajadi dan berfungsi untuk menaikkan paras kolagen dalam kulit..

Gabungan teknologi modennya memastikan vitamin C ini boleh kekal dalam darah untuk tempoh 5 jam selepas kita ambil.

Antara Fungsi aktif dalam vitamin C ialah:

-Mengecutkan jerawat dengan cepat
-Mencerahkan kulit jerawat
-Memudarkan parut jerawat.
Menguatkan daya tahan kulit pada radikal bebas
-Membantu mengatasi masalah sendi.  
  

Testimoni..



Ataupun, kalau anda agak sukar nak telan vitamin yang berbentuk pil, anda juga boleh ambil Vivix sebagai salah satu altenatif untuk kembalikan kulit yang menderita akibat jerawat tu tadi..


Kenapa eda katakan yang Vivix ni bagus untuk jerawat, ia kerana setiap saat dan ketika, setiap sel badan kita akan berganti, ada yang setiap 30 hari, ada yang setiap 60 hari. Proses ini adalah normal. 

Namun DNA kita mungkin mengalami kerosakan akibat radikal bebas maka sel baru yang mengganti mungkin turut mengalami ketidaksempurnaan. Ini juga menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. 

Fungsi Vivix Shaklee ini adalah melindungi dan memperbaiki sel DNA kita.. Sebab tu la bila kita lihat gambar diaatas kelihatan hampir tiada kesan jerawat.. Itu semua adalah kerana semua sel dan DNA telahpun diperbaiki oleh Vivix (atas izinNya juga)




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D