Eda Suka Tulis Giveaway Tahun Baru 2017..

Alhamdulillahhh.. Dapat juga buat giveaway ni.. 

Sebenarnye dah lama nak buat..  dari awal bulan Jan 2017 hari tu.. Tapi keadaan tak mengizinkan.. Dan sekarang baru berkesempatan.. 

Okeh, Giveaway ni akan bermula dari 12 Jan 2017 - 28 Feb 2017.. 


SYARAT PENYERTAAN

1- Buat entry bertajuk "Eda Suka Tulis Giveaway Tahun Baru 2017".
2- Letak banner seperti di atas dan link kan  ke entry ini.
3- Follow blog INI 
4- LIKE Page INI & INI
5- Follow G+ Eda Ejai (ade kat sidebar blog ni)
(InsyaAllah eda pon akan follow G+ korang juga 😊)
6- Bila dah siap semua boleh letak link blog anda diruangan komen


HADIAH



3 orang yang bertuah akan dapat topup RM5
(kalau ada rezeki lebih mungkin hadiah akan ditambah lagi)


okeh dah settle!!! Jom ramai2 join.. syaratnya pon mudah saje.. 😍






Kebaikan ESP Shaklee Yang Mungkin Belum Anda Tahu..



Buat kawan-kawan yang masih belum tahu, ESP Shaklee ni adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang sangat berkuali tinggi dan diproses dengan suhu rendah kerana kualitii protien soyanya terjaga.



1 tong ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya tau.. bukan mudah ye nak buat ESP ni. Kalau anda nak bancuh pula sebaiknya bancuh dengan air sejuk atau suam supaya protein yang terkandung di dalamnya tidak musnah. Protein akan musnah kalau dibancuh dengan suhu air yang panas.
Nak cara lain yang berbeza untuk nikmati ESP?? ya ESP pon boleh dibuat masker juga.. Boleh ambil 1 sudu ESP dan digaul dengan 2 sudu yogurt.. kacau sebati dan sapukan saja ke muka.. mudah saja.. kalau termasuk dalam mulut pon tak pe.


Siapa yang digalakkan mengambil ESP Shaklee ni ya??

1- Ibu hamil - ianya dapat membantu kehamilan dan perkembanga bayi dengan lebih baik.

2- Ibu yang menyusu - menggalakkan dan mengekalkan penghasilan susu.

3- Pengidap kencing manis 

4- Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - boleh menambah tenaga/energy booster 

5- Lelaki dan wanita

6- Orang yang alergik atau alahan

7- Orang yang mahu kuruskan badan


Kebaikan da kelebihan ESP

1- ESP ini dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak  bersifat keasidan.
2- Dapat membekalkan tenaga yang berterusan dan boleh bertahan selama beberapa jam.
3- Memberi rasa kenyang bagi seseorang yang dalam proses mengurangkan berat badan.
4- Membantu menjadikan kulit lebih cantik dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein sangat penting untuk kulit.
5- erangsang generasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan.
6- Memberi ton warna kulit yang sekata.
7- Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus, mulus dan gebu.
8- Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9- Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral.
10- Rendah lemaj, tanpa kolestrol.
11- Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protein yang tinggi.
12- 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya.
13- Diproses menggunakan air dan bukannya dengan alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone.
14- Protein soya (tumbuhan) lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan.
15- Membantu mengurangkan risiko kanser.
16- Bertindak sebagai antioksidan.
17- Menguatkan sistem imun tubuh.
18- Mempertingkatkan tahap kolestrol baik.
19- Memelihara kesihatan jantung.
20- Memperbaiki pigmentasi - membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan penuaan.
21- Memperbaiki memori - meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
22- Pembekal tenaga - membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, jadi ia sangat baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomania dan tekanan.
23- Baik untuk hormon - kacang soya kaya dengan isoflavones.
24- Membantu merendahkan paras kolestrol.
25-  Mencegah osteoporosis.
26- Membantu pembentukan sel-sel baru.
27- Membantu menyembuhkan gastrik.
28- Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29- Mempercepatkan pemuliharaan luka selepas pembedahan.
30- Memudarkan parut.
31- membantu pembinaan tubuh kanak-kanak.
32- Kecantikan kulit dan rambut.


Masih rasa ragu-ragu?? Jom kita tonton sendiri testimoni dari Kak Hidayah Rudi..




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Resipi ESP Shaklee Yang Mudah, Enak Dan Berkhasiat..

Korang nak tau ada cerita hot pasal ESP baru-baru ni.. 






Ceritanya macam ni.. Bulan lepas stock ESP satu Malaysia HABIS!!! ye habis satu malaya tau.. lepas tu minggu lepas dah masuk stock baru.. baru 3 hari stock baru masuk dah habis lagi satu malaya.. huhuhu.. ESP ni la produk paling banyak kontroversi pon laku macam goreng pisang panas.. ni dah macam makan ESP, minum ESP, masker ESP, mandi ESP, tidur pon nak berbantal pelokkan tong ESP... Hehehe..

Apa tak nya, ramai yang belum habis ganti puasa.. bulan ramadhan pon tak lama lagi nak datang dah.. tu pasal ramai yang memasing kelam kabut nak ganti puasa.. siapa yang ambil ESP masa berpuasa mesti tau macam mana rase bertenaganya waktu siang hari..

Disebabkan ramai sangat yang memborong ESP sampai 6-7 tong, ni eda nak kongsikan beberapa resipi ESP yang korang boleh cuba.. ESP ni bukan boleh main kemam-kemam je.. kene bancuh dengan air.

Ada yang bagi tau, "alaa, ESP ni macam air soya yang jual kat pasar tu je".. nehi nehi.. lain sangat okeh.. ESP ni tak da gula tambahan, tak de pewarna dan tak de pengawet tau. ESP ni 100% natural Non GMO soy. Ye rasa die plain je.. tak de manis.. 

Dah tau macam mana rasa original ESP kan.. Meh eda share resipi ESP kat korang.. mudah je nak buat.. bagi anak yang tadika buat pon boleh..



1- Masukkan 1 sudu besar oren Sunquick dalam shaker. Masukkan 1 1/2 sudu ESP dan air sejuk 200ml. Goncang sampai sebati dan dah boleh minum.. sedap tau..



2- Masukkan jus Twister kegemaran korang ke dalam shaker.. tak kisah la nak Laici/Blackcurrant/ Manggo/Oren atau apa-apa jus yang korang suka. Kemudian masukkan 1 1/2 sudu besar ESP dan goncang sebati..



3- Potong 2 biji pisang dan masukkan ke dalam blender, kemudian masukkan 2 sudu Quaker Oat perisa madu, masukkan 250ml air sejuk dan 1 1/2 ESP.. Kisar sampai halus.. kalau tak nak halus2 pon tak pe.. nak lagi terangkat letak ais skit.. slluuurrrpppp.. kenyang sampai ke petang kalau minum waktu sarapan..



4- Ni pulak  resipi ESP yang menggemari coklat.. Korang boleh masukkan 2 sudu serbuk coklat Cadburry, tambah pula dengan 200ml susu HL dan tambah lagi 1 1/2 sudu ESP. Dan boleh la terus goncang sampai sebati.. nak lagi bedap boleh letak ais.. sedapnyeee....



5- Resipi yang ke lima ni pula antara resipi kegemaran ramai,
Korang boleh letak 1 scoop Cinch Shake perIsa coklat + 1 1/2 sudu besar ESP + 200ml air sejuk. Kemudian goncang dengan Shaker. huhuhu.. boleh kenyang sampai jam 2 petang kalau bersarapan dengan ni..


TETAPI anda harus ingat ya,

1- JANGAN BANCUH ESP DENGAN AIR PANAS!! MESTI AIR SEJUK ATAU AIR SUHU BILIK..
2- JANGAN BANCUH ESP DENGAN KOPI ATAU TEH..

Selagi korang tak langgar kaedah minum ESP seperti diatas, korang boleh bebas bereksperimen nak minum ESP dengan apa pon mengikut tekak korang..

Selamat mencuba.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






Mencari Pengedar Shaklee Yang Serius..




Hampir setiap hari Eda akan dapat whatsApp atau pon call daripada pelanggan yang nak produk Shaklee.. 

Pelanggan Eda ni ramai yang datang dari blog.. Jadi mereka kedudukan derang ni ada yang dari Selatan, Utara, Barat, Timur, Sabah Sarawak, Brunei Dan Singapura.. 

Tak semua dapat Eda puaskan hati semua pelanggan Eda..

Bulan lepas Eda dapat pelanggan dari Kuantan dan beliau nak beli 2 botol Vivix dan 2 kotak nutriferon.. Tapi malangnya waktu tu pihak pengeposan tak dapat nak poskan sebab dah cuti Tahun Baru Cina dan pelanggan tu nak cepat.. Sedih betul Eda sebab tak dapat nak tolong..  

Ada juga pelanggan yang suka berjumpa dan tak suka nak pos (sebab dah phobia kene tipu barangkali dengan seller online)

Dengan ini Eda suka sangat kalau anda nak jadi sebagai "cawangan" Eda di tempat tinggal anda.

Tak de had kawasan.. kalau ada cawangan setiap daerah di setiap negeri lebih baik..

Tak perlu malu.. Anda boleh terus hubungi Eda untuk menjadi Pengedar Shaklee di tempat tinggal anda..

Apa yang penting, anda SERIUS dan BETUL2 suka dengan bisnes ni.

Jom join dengan group Eda.. Shaklee bukan bisnes oarang atas goyang kaki orang bawah kerja kuat. Kalau goyang kaki je dah lama Eda bermalas-malas melepak kat rumah sambil kutip duit.

Nehi, nehi, nehi.. Eda pon masih berniaga, masih menjual, masih coaching dan buat benda yang sama dengan pengedar Shaklee yang lain buat..

Shaklee mempunyai sistem yang sangat ADIL. Kalau anda yang baru register hari ni pon boleh sama rank atau lebih tinggi dari Eda.

Anda juga TAK PERLU buat loan berpuluh ribu untuk bisnes ni.

Modak keahlian hanya RM79.50 sahaja atau boleh membuat belian barang dengan 200uv dan dapat keahlian PERCUMA..

Mahu Jadi Ahli?


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Cara Hilangkan Jerawat Dikalangan Anak Remaja..

Ade emak-emak yang risau pasal jerawat anak remaja derang yang timbul tenggelam.. macam-macam cara dah buat.. dah macam-macam pencuci muka cuba tapi tetap hasilnya sama.. takot jadi parut dan tak hilang.. kadang-kadang tu bukan anak remaja je yang banyak jerawat, mak-mak dan bapak-bapak pon sama.. jerawat penuh satu muka..



Jawapan yang eda bagi mudah je.. 

Sebenarnya jerawat dikalangan remaja ni tak susah nak hilang.. Cuma perlu kena dengan produk yang betul dan teknik guna yang berkesan insyaAllah sekejap je dah kecut..

Meh eda cite skit kenapa remaja selalu tak berjaya atasi jerawat..

Pertama sekali punca utama jerawat ni adalah dari dalaman.. contohnya seperti hormon dan keturunan.. Jalan penyelesaian yang baik adalah perlu pakai pencuci muka selapas bangun dan sebelum tidur supaya kulit remaja yang banyak lakukan aktiviti kat sekolah waktu siangnya lebih bersih dan segar..

Kedua kerana kulit yang tak sihat.. Ade sesetengah jenis kulit muka yang sensetif dan tak mampu nak melawan bakteria yang berada dalam liang kulit.. dan akhirnya bakteria ini yang jadikan kulit berjerawat menjadi merah dan lebam..

Ketiga pula pemilihan produk dan cara yang salah.. Kita perlu tahu apa punca sebenar jerawat yang melanda anak-anak remaja ni.. kemudian baru la kita tahu macam mana nak atasi. Kalau sekadar mencuci kulit dari luar memang tak dapat nak selesaikan masalah ni.. apa yang penting kita perlu cari PUNCA SEBENAR jerawat ni tumbuh..


Macam mana nak buang jerawat ni???

Teknik 1: Kawal Hormon Lelaki..

Mungkin ramai yang tahu yang mana perempuan juga ada hormon lelaki yang dipanggil Testosterone. Bila hormon ni menaik, maka jerawat akan tumbuh..

Sebenarnya hormon inilah hormon yang paling tak stabil pasa usia remaja.. Ia selalunya berakhir pada usia 20-an.

Hormon ini disebabkan kilang minyak yang terlalu aktif. Oleh itu minyak yang banyak akan terkumpul di bawah kulit dan mengelembung. Kemudian bakteria akan masuk ke dalam bukaan liang roma dan kulit menjadi merah diawal kejadian jerawat..

Teknik 2: Menguatkan Daya Tahan Kulit..

Untuk melawan bakteria ni tak semestinya nak tunggu dah tua.. Sewaktu remaja ni pon boleh mengambil vitamin c untuk menguatkan kulit.. Vitamin c ni adalah zat yang paling penting untuk kulit.

Kerana Vitamin C akan menolong kulit hasilkan kolagen.. Kulit akan kuat dan sangat sihat bila cukup kolagen..

Selain dari tu, bila kulit dah kuat, semua perkara yang terjadi pada kulit seperti merah, lebam, luka mahupun parut akan cepat sembuh dengan cepat..


Untuk masalah student yang baru meningkat remaja ni eda dah gabungkan 2 produk berkesan yang boleh atasi masalah jerawat..






GLA Complex ni berfungsi untuk membantu mengawal hormon dan boleh menghalang jerawat dari tumbuh..

Kesannya kulit muka akan kurang berminyak dan jerawat mudah kecut.. GLA Complex ni tak de bau, mudah ditelan dan berbentuk soft gel..

Antara kesan GLA Complex yang mungkin korang belum tahu ialah:

-Mengandungi Vitamin E yang boleh mencerahkan kulit jerawat.
-Mengurangkan rasa gatal dan sakit pada jerawat.
-Meningkatkan kadar pemulihan luka jerawat.
-Menegangkan kulit.





Vitamin C Plus ni sangat semulajadi dan berfungsi untuk menaikkan paras kolagen dalam kulit..

Gabungan teknologi modennya memastikan vitamin C ini boleh kekal dalam darah untuk tempoh 5 jam selepas kita ambil.

Antara Fungsi aktif dalam vitamin C ialah:

-Mengecutkan jerawat dengan cepat
-Mencerahkan kulit jerawat
-Memudarkan parut jerawat.
Menguatkan daya tahan kulit pada radikal bebas
-Membantu mengatasi masalah sendi.  
  

Testimoni..



Ataupun, kalau anda agak sukar nak telan vitamin yang berbentuk pil, anda juga boleh ambil Vivix sebagai salah satu altenatif untuk kembalikan kulit yang menderita akibat jerawat tu tadi..


Kenapa eda katakan yang Vivix ni bagus untuk jerawat, ia kerana setiap saat dan ketika, setiap sel badan kita akan berganti, ada yang setiap 30 hari, ada yang setiap 60 hari. Proses ini adalah normal. 

Namun DNA kita mungkin mengalami kerosakan akibat radikal bebas maka sel baru yang mengganti mungkin turut mengalami ketidaksempurnaan. Ini juga menyebabkan proses penuaan menjadi lebih cepat. 

Fungsi Vivix Shaklee ini adalah melindungi dan memperbaiki sel DNA kita.. Sebab tu la bila kita lihat gambar diaatas kelihatan hampir tiada kesan jerawat.. Itu semua adalah kerana semua sel dan DNA telahpun diperbaiki oleh Vivix (atas izinNya juga)




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Perihal Pengasas Shaklee Yang Harus Anda Tahu..


Rasanya mungkin banyak yang korang belum tahu tentang founder Shaklee kan.. Nama beliau ialah Dr Forrest C. Shaklee. Banyak yang eda dapat belajar dan sedikit sebanyak dapat beri pengajaran..



Usaha Tanpa Kenal Putus Asa..

Semasa beliau lahir, beliau disahkan dijangkiti tuberculosis. Ni sejenis penyekit tibi tau.. Cuba korang bayangkan ek, masa zaman tahun 1894, 123 tahun yang lepas mana la family Dr Forrest Shaklee ni nak cari tempat berubat. Zaman tu doktor yang merawat pon bagi tau yang peluang untuk beliau hidup sangat nipis.

Empat minggu selepas lahir, beliau langsung tak bergerak. Tapi, ibu kepada Dr Forrest Shaklee ni tak nak putus asa. Ibu beliau pon macam tak boleh terima yang anaknya tak boleh hidup lama..

Ibu Dr Forrest Shaklee adalah jenis yang percaya dengan benda-benda semulajadi. Ibu beliau sapukan minyak yang dicampur dengan herba ke badan Dr Forrest Shaklee.. Ibu beliau juga beri harba dan tumbuh-tumbuhan sahaja untuk Dr Forrest Shaklee makan. Bayangkan ye, dari beliau baby asyik terlantar je tak boleh bangun pon.. Dan korang percaya tak yang masa beliau berumur 4 tahun beliau boleh bangun!!! Ajaib kan..

Tu kira baru 1st part tentang tak nak putus asa dalam hidup Dr Shaklee..


Kisah malang Dr Shaklee yang tiada penghujung..

Pada tahun 1915, waktu itu Dr Shaklee berusia 21 tahun. Beliau telah manghasilkan satu produk yang dinamakan Vitalized Minenral yang mengandungi nutrien dari tumbuhan. Dalam sejarah, ini adalah vitamin pertama di dunia. Pada tahun ini juga beliau belajar tentang chiropratic.

Semasa Dr Shaklee berumur 24 tahun, neliau telah membuka satu Health Center. Di situ Dr Shaklee membuat X-ray diagnosis. Waktu zaman tu kalau kita terdedah kepada sinar x-ray sangat bahaya untuk badan tau.. Korang tau tak yang selepas 3 tahun, Dr Shaklee mengalami lecur kat beberpa bahagian badan beliau kerana selalu terdedah kepada radiasi sinar x-ray.. eda yang buat medical checkup kene sekali x-ray pon rase sengal-sengal badan.. ni pulak setiap hari terdedah.. mesti banyak sel yang rosak..

Tapi Dr Shaklee ni bukan kena lecur yang biasa tu. Tapi ni lecur yang beliau perlu potong tangan dan kaki.. Dan korang tau tak yang beliau tak nak potong tangan dan kaki..

Apa yang beliau buat adalah amalkan makanan yang fresh dari ladang dan ditambah lagi dengan produk Vitalized Mineral (sekarang name die VITA LEA) yang pernah beliau hasilkan sendiri. Pada waktu itu juga beliau menghasilkan satu lagi produk untuk detox.. Produk tersebut ialah HERBLAX yang ada kat pasaran hari ini..



Beliau berusaha dengan apa yang beliau percaya, akhirnya beliau disahkan bebas dari kanser..

Waktu beliau berumur 30 tahun pula, beliau bukak satu klinik, Drugless klinik.. Dimana klinik terzebut tanpa ubat. 5 tahun kemudian klinik tersebut terbakar.. sedihnye..

Tapi kejadian tu tak padamkan semangat Dr Shaklee.. Beliau tak berhenti kat situ je..

Beliau buat pula rumah bergerak.. yang macam caravan tu.. sebab dengan caravan mudah beliau nak travel satu keluarga. tapi tu la.. malang tak berbau.. tahun 1929 pasaran saham jatuh merudum dan menyebabkan beliau kerigian dalam pelaburan.

Beliau teruskan juga kehidupan.. hidup perlu diteruskan..

Pada tahun 1941, isteri beliau pula mati dilanggar pemandu yang mabuk.. sedihkan kalau orang yang paling rapat dengan kita meninggal dunia..

Tabah sungguh beliau..

Tak lama kemudian beliau kormesilkan Vitalized Mineral yang pernah beliau hasilkan dulu.. 10 tahun selepas itu beliau ajak anak-anak beliau untuk join bisnes tu..


Produk Shaklee mula melebarkan sayap..

Pada tahun 1956, Dr Shaklee menubuhkan satu distribution centre untuk memperbesarkan lagi pasaran produk tersebut. Syarikat tersebut dinamakan "Shaklee Product".

Bermula pada itu, Shaklee Product terus berkembang dan rangkaian produk juga bertambah.

Bermula dari 1 produk bertambah menjadi 5 produk (Pro-lecin Nibblers, Liqui-lia, Herblax, Vita-Lea, Basic H dan Soy Isopate Pioneer) dalam masa tak sampai 15 tahun.

Bukan itu je, Dr Shaklee mempunyai Research Centre sendiri tau. Beliau menubuhkan Research Centre ni pada tahun 1971.

Antara pencapaian terbesar beliau adalah apabila Shaklee Corporation tersenarai di bursa saham New York pada tahun 1977.

Dan beliau mengorak langkah dengan membuka cawangan luar Amerika yang pertama iaitu di Jepun.

Sampai ke hari ini, Shaklee telah pon menapak ke 7 buah negara.. Hebat kan.. 😀



Shaklee terus cemerlang di dalam bidang kajian terhadap supplement dengan tertubuhnya Shaklee Innivation Center. Shaklee Innivation Center ini menunjukkan Shaklee sangat berkomitmen terhadap produk yang dikeluarkan mestilah melalui kajian R&D yang menyeluruh.

Produk Shaklee bukan produk syok sendiri ye..


Shaklee Innovation Center yang dibuka secara rasmi pada Mei 2015


Boleh bayangkan tak apa akan jadi kalau ibu kepada Dr Shaklee putus asa??
Atau Dr Shaklee sendiri give up ketika di dapat kanser dulu..

Pastinya produk Shaklee tak akan wujud dan jauh sekali berada dalam kedudukan sekarang.

Samalah juga dengan kita..

Jangan pernah nak putus asa dengan apa jua halangan dan kesukaran yang mendatang. Bukan hanya bertahan, malah perlu bergerak ke satu level lagi.. btul tak??

Sejujurnya Eda sangat terinspirasi sangat dengan kisah Dr Shaklee ni.. korang yang baca ni pon mesti sedikit sebanyak rasa apa yang eda rasa kan..



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D




Merawat Bell's Palsy Agar Tidak Berulang..

Apa yang anda tahu tentang Bell Palsy??



Menurut, Dr. Loganathan, Bell’s palsy adalah satu penyakit kelumpuhan muka idiopatik (tidak diketahui punca) akibat disfungsi saraf tengkorak VII (saraf muka) yang mengakibatkan ketidakupayaan mengawal otot muka pada bahagian yang terjejas.
“Terdapat beberapa keadaan yang boleh menyebabkan kelumpuhan muka contohnya ketumbuhan otak, strok dan penyakit Lyme. Namun jika tiada sebab dan berlaku kelumpuhan, maka ia dipanggil Bell’s palsy,” katanya.
Menceritakan lebih lanjut katanya, pesakit yang mengalami strok biasanya mengakibatkan bukan sahaja kelumpuhan pada wajah malah tangan dan beberapa anggota badan yang lain turut terjejas. Berbeza dengan Bell’s palsy di mana pesakitnya hanya mengalami lumpuh muka yang bukan berpunca daripada tekanan darah tinggi, diabetes atau sebagainya.
Menurut beliau, nama Bell’s palsy diberi sempena pakar anatomi Scotland Charles Bell yang pertama kali menggambarkan keadaan tersebut sebagai penyakit mononeuropati akut (penyakit yang melibatkan satu saraf).
Biasanya, ia berlaku secara tiba-
tiba secara separa namun dalam kes tertentu (peratusan rendah) ia boleh melibatkan kelumpuhan kedua-dua belah muka.
Jelasnya, punca yang kurang dikenalpasti mungkin disebabkan radang akibat jangkitan viral seperti herpes yang menyebabkan saraf muka menjadi bengkak. Saraf tersebut, katanya, bergerak melalui tengkorak dalam saluran tulang kecil di bawah telinga.
Disebabkan ia membengkak dan mampat dalam saluran tulang yang sempit, dipercayai keadaan ini boleh menyebabkan kerosakan atau perencatan pada saraf tersebut.
“Namun itu hanya sebahagian daripada punca yang dikenalpasti kerana punca sebenar tidak diketahui,” katanya.
Selain itu kata beliau, beberapa punca mungkin mempunyai kaitan dengan serangan Bell’s palsy seperti trauma, faktor sekeliling, emosi dan metabolik tidak stabil.
Simptom dan petanda
Dr. Loganathan berkata, Bell’s palsy dikenalpasti melalui bentuk muka seakan jatuh sebelah. Kegagalan saraf VII berfungsi menyebabkan mata pesakit tidak boleh dikerdip dan tutup, senyuman dan pergerakan bibir terganggu, lidah mengeras, kening juga seperti berkerut dan terangkat, air liur meleleh dan hidung seakan terjatuh pada bahagian yang terjejas.
Kata beliau, sesetengah pesakit boleh merasai kelainan pada wajahnya beberapa hari sebelum diserang Bell’s palsy seperti rasa kebas, sakit bahagian telinga dan rasa kelainan pada lidah.
Perkara tersebut, katanya, diberitahu oleh pesakit yang pernah mengalami serangan penyakit itu dan ia berulang berkali-kali.
Ada pesakit yang mengalaminya lebih daripada tiga kali walaupun keadaan wajahnya sudah kembali seperti normal,” kata beliau.
Biasanya, kata Dr. Loganathan, Bell’s palsy menyerang secara random di kalangan mereka yang berusia, wanita selepas bersalin atau ketika kedatangan haid, remaja dan mereka yang mengalami stres. Malah, katanya, ada juga kes yang berlaku di kalangan kanak-kanak namun peratusannya sangat rendah.
“Serangan boleh dikelaskan kepada gred tertentu daripada sederhana hingga teruk dan segelintir mengalami kelumpuhan kedua-dua belah bahagian (hanya satu peratus),” kata beliau.


Simptom-simptom Bell's Palsy..

1- Kelemahan secara tiba-tiba atau kelumpuhan pada sebelah muka menyebabakan ia terasa berat.
2- Air liur kerap meleleh.
3- Mata bermasalah seperti mata berair secara berlebihan atau mata kering menjadi terlalu kering.
4- Kehilangan keupayaan deria rasa.
5- Rasa sakit di bahagian telinga atau belakang telinga.
6- Terasa kebas pada sisi wajah yang terjejas.
7- Kepekaan terhadap bunyi meningkat secara tiba-tiba.


Senaman untuk pesakit Bell's Pasly


kreadit kepada Celikvitamin.com

Petua Untuk Pengidap Bell's Palsy..

1- Boleh tuamkan bahagian yang terjejas sebanyak 2-3 kali sehari.


2- Tidak terlalu mendedahkan diri di bawah kipas yang terlalu laju atau suh penghawa dingin terlalu sejuk.
3- Kurangkan atau hentikan terus mengambilan miniman yang sejuk atau berais.
4- Dinasihatkan untuk tidak melakukan urutan muka kerana bimbang akan memburukkan lagi keadaan.
5- Jika ingin menggunakan cecair mata, dapatkan preskripsi dari doktor yang bertauliah. Jangan beli sendiri di farmasi atau kedai runcit.
6- Tabiat pemakanan juga perlu diubah  sementara. Jangan ambil posyen yang terlalu kenyal, melekit atau keras untuk mengelakkan tercekik.


7- Jika hampir keseluruhan mulut lumpuh, ambil diet lembut seperti yogurt, puding, kentang lenyek, sup atau sayur-sayuran lembut.


8- Ambil makanan yang kaya dengan vitamin B12, vitamin B6 dan zink kerana ia akan menggalakkan pemulihan dan pertumbuhan saraf. Makanan tinggi vitamin B12 termasuk keju, makanan laut, telur dan susu. Sumber vitamin B6 termasuk bayam, lada, tuna, kembang kol, pisang dan brokoli.
9- Pastikan anda mengambil supplement tambahan yang selamat, semulajadi dan berkesan seperti B Complex atau Zinc Complex. Ia perlu untuk memastikan tubuh mendapat cukup nutrisi yang diperlukan untuk sembuh.

10- Ambil masa untuk mendapatkan informasi sepenuhnya tentang Bell's Palsy supaya anda akan lebih tenang dan sabar dalam mengharungi penyakit ini. Jika terdapat pasangan anda yang mengalami masalah ini, anda perlu bersabar dengan keranag dan selalu berada disamping mereka dengan memberi semangat setiap hari.


Shaklee boleh bantu anda dengan Vivix untuk penyakit Bell's Palsy..

Untuk menyembuhkan Bell's Palsy, Shaklee ada Vivix sebagi solusi masalah ini. Ya penyakit ini akan mengambil masa sedikit untuk sembuh. Dan mengapa perlu menunggu dan bertangguh lagi jika anda sudah temui Vivix.

Sudah pasti semua orang yang mengalami masalah ini mahu segera sembuh agar segala aktiviti harian dan kerja-kerja di pejabat dapat dilakukan dengan baik tanpa sebarang halangan..


Jom kita lihat sendiri testimoni pesakit Bell's Pasly dengan menggunakan Vivix sebagai altenatif untuk mengatasi masalah ini..








Vivix ini merupakan minuman kesihatan yang terhasil daripada anggur muscadine, elderberi dan purple carrot. Kombinasi semulajadi ini menghasilkan satu supplement terbaik dan lengkap untuk membantu memulihara DNA yang sering terdedah kepada sernagan radikal bebas.

Dengan itu Vivix memang sangat membantu anda dalam mempertingkatkan antibodi dan mempercepatkan proses penyembuhan Bell's Palsy..


Tambahkan B Complex untuk melengkapkan proses penyembuhan..


Di dalam B Complex Shaklee terkandung vitamin B12 iaitu salah satu daripada 8 vitamin B. Jika kita makan ia akan menukarkan makanan kepada tenaga. Sel darah merah dapat dibentukkan dan ia juga membantu untuk menyokong fungsi saraf.

Di dalam B Complex ini juga terdapat B9 yang mana ia dapat membantu dapat mengawal mood dan emosi kerana mengidap penyakit ini pasti memerlukan ketabahan dari segi emosi.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D