Update Terkini..

As'salam semua.. anda sihat hari ni? semoga sihatlah semua hendaknya ya..

Pasti ramai tertanya-tanya pasal blog ni kan.. mana la pergi eda dah lama tak update blog ni..

Buat pengetahuan, eda masih lagi giat update blog.. cuma eda dah bertukar ke blog yang lagi satu di hidawati.com 



Ni view blog eda yang baru tu.. nampak hampir sama je kan.. hehehe.. ini view dari pc/laptop.. 


Yang ni pulak view dari smart phone.. same je.. nak tengok entry yang lain boleh scroll ke bawah ya.. 

Jadi, untuk blog ni eda masih lagi boleh dibaca.. eda tak tutup pon blog ni.. cuma kalau anda nak tengok entry terbaru boleh la terus ke hidawati.com

Eda pon ade letak link ke blog baru tu dekat sidebar sebelah kanan atas blog ni.. boleh jer terus klik disitu ya.. (View melaui pc/laptop)

Semoga segala yang eda sampaikan disini bermanfaat buat anda semua.. tq..

Perubahan Kuantiti Pada Label Ostematrix..




Bagi penggemar supplement OsteMatrix, pasti anda perasan label dos dibahagian belakang botol.. Kini ada sedikit perubahan dari segi penggunaan harian sebanyak 4 kaplet kepada 3 kaplet sehari.. 

Mari kita lihat sendiri mengapa berlakunya perubahan ini dan apa kesannya jika terus mengambil 4 kaplet sehari.. 

Promosi Shaklee Julai 2018 ShakleeBaby Buy 1 FREE 1..



Ini adalah peluang paling ditunggu-tunggu buat para ibu yang sudah sekian lama inginkan produk bayi yang bebas paraben dan selamat digunakan.. 

Ya, ini adalah promosi penghabisan stok untuk ShakleeBaby!!

Memang sangat jimat beli ShakleeBaby bulan ni..

Kalau anda beli 1 set anda akan dapat lagi 1 set secara PERCUMA!!

Promosi Shaklee Julai 2018 Buy YOUTH Skin Care FREE Limited Edition Youth Case..


Ya.. memang ada berita menarik buat anda-anda yang terlepas promosi Skin Care YOUTH Shaklee ni..

Promosi ini dilanjutkan dari bulan lepas dan paling best untuk promosi YOUTH bulan ni adalah anda berpeluang mendapat PERCUMA YOUTH BLUE SHIMMER COSMETIC CASE!!

Kelebihan Sebenar Menjadi Ahli Shaklee..



Sebenarnya sangat ramai yang belum mengetahui kelebihan sebenar menjadi ahli Shaklee.


Ramai yang hanya tahu, bila jadi ahli, ya akan dapat beli produk dengan harga ahli (iaitu lagi murah berbanding harga runcit non-member)
Tapi bagaimana dengan manfaat lain yang anda perlu tahu, bila korang decide mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee.


Dapat e-Voucher PERCUMA Dengan Jadi Ahli Shaklee Di Bulan Julai 2018..



Bagi mereka yang memang pengguna tegar produk Shaklee, rasanya inilah waktu yang paling sesuai untuk anda rebut peluang menjadi ahli Shaklee..

Kenapa??

Tips Memilih Kolagen..

PILIH KOLAGEN



Banyak kan supplement kolagen yang ada di pasaran? Macam-macam jenis ada... ada yang sapu-sapu... ada yang minum... ada yang bancuh.. ada yang suntik... pendek kata semua ada.

Biasanya apa faktor kita pilih kolagen? Banyak faktor kan, bergantung pada individu. Ada yang cari yang murah, ada yang nak yang senang ditelan, ada nak yang natural, ada yang nak yang the best quality of all....

KENAPA SAYA PILIH BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN?

KENAPA SAYA PILIH BISNES SHAKLEE BERBANDING BISNES LAIN?



 MODAL RENDAH

Modal rendah sangat. Hanya RM75 sahaja. Even, ada jugak caranya untuk daftar sebagai ahli, dengan tak perlu bayar sesen pun.
.
Dah daftar ahli, tak perlu pun nak beli stok banyak-banyak. Buat marketing, ambil order customer, customer bayar, then baru proceed order kat Shaklee.
.
Memang bisnes yang sangat sesuai untuk semua orang.
.


Hari Kedua Ramadhan: Jadikan Al-Quran Sebagai Teman Baik Anda..



Seronoknya.. dah masuk hari kedua kita berpuasa kan.. Alhamdulillah.. Syukur nikmat tuhan.. 

Untuk hari kedua ni, dah berapa muka surat Al-Quran yang anda dah baca? pahala berganda-ganda ni.. rugi kalau tak rebut peluang yang mungkin tahun depan kita belum tentu dapat rasa lagi.. 

Jangan lupa untuk kita jadikan Al-Quran sebagai teman baik kita.. bukan hanya untuk di bulan ramadhan ini sahaja, tapi cuba kekalkan sehingga sepanjang tahun.. Al-Quran sekarang bukan hanya boleh dibaca secara biasa dengan memengang dengan wuduk, tetapi boleh juga di dowload pada telefum pintar untuk memudahkan kita membaca.. bermacam-macam cara.. Di youtube pon ada banyak surah yang boleh kita pilih untuk baca.. semua di hujung jari sahaja..


Dan seperti yang eda janjikan semalam, hari ini eda nak sharekan tentang manu hari kedua untuk detox.. 

Menu hari kedua untuk detox adalah seperti dibawah:




Agak-agak boleh kenyang kan.. menu detox ni bukanlah mendera sangat.. kalau ikut betul-betul tak rasa lapar pon.. orang yang cakap akan lapar tu sebenarnya dierang tak buat pon.. cuma cakap saja.. apa yang penting anda makan ikut menu dan ikut supplement yang telah ditetapkan.. try it.. tak cuba tak tau.. 


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Hida Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008

Setkan Misi Di Hari Pertama Ramadan Dengan Detox..



Selamat berpuasa gaiss.. 

Ya hari ni adalah hari pertama di bulan ramadan tahun ni.. Alhamdulillah Allah masih beri kita kesempatan untuk kita berjumpa dengan ramadan.. kumpul pahala sebanyak mungkin..

Mungkin ramai dikalangan kita yang dah mula set kan misi untuk bulan ramadan tahun ni..

Ada yang dah set berapa muka surat Al-Quran yang hendak dibaca dalam sehari, berapa rakaat solat terawih dan berapa banyak sedekah yang nak diberikan.. 

Dan tak lupa juga yang dah plan nak buat detox..


Apa itu detox?

Detox adalah proses mengeluarkan toksin/racun dari dalam tubuh. Proses ini juga boleh dihasilkan secara semulajadi di dalam tubuh oleh semua organ.. 


Bagaimana toksin boleh ada dalam badan?

Toksin boleh masuk ke dalam badan dengan: 

Faktor luaran-
- Udara yang disedut. (merokok, asap kenderaan dll)
- Makanan yang di makan (makanan segera, pengawit, pewarna tiruan, perasa dll)

Faktor dalaman-
- Bakteria bahaya dalam usus
- Emosi dan fikiran yang negatif
-Radikal bebas
- Stress
- Amonia dan ureum
- Asam urat (masalah sendi)


Nak buat detox tapi tak tahu apa yang boleh dimakan?

Anda boleh gunakan menu dibawah sebagai panduan..





Mudah sajakan.. Semua menu telah tersedia.. Anda hanya perlu ikut sahaja dan pastinya ini baru menu hari pertama.. nantikan eda update untuk menu hari kedua dibulan puasa esok ya.. 


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Hida Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...