Omega-3 Is Good For Mummy & Me.. Great Start to Motherhood..

Kalau kita bercerita tentang waktu hamil memang boleh buat eda tersenyum sorang-sorang..

Lagi pula waktu mengandung anak pertama.. Memang memori yang tak dapat eda lupa kan.. Sesiapa pon pasti akan ingat waktu pertama kali hamil kan.. Lebih-lebih lagi yang memang ada sejarah sukar hamil.. pasti mengujakan..

Tapi tu la, eda pon waktu hamilkan anak pertama agak tak ambil tahu tentang keperluan vitamin.. Lebih-lebih lagi keperluan omega-3 sewaktu hamil.. rugi rasanya tak tahu dari awal..

Jom kita sama-sama belajar tentang kebaikan omega-3 ni untuk ibu hamil berdasarkan gambar di bawah..



Banyak sebenarnya kebaikan omega-3 ni kan..

Bagi wanita yang tak hamil pon amat bagus diamalkan kerana ia dapat membantu meimbangkan hormon, tetapkan putaran kitaran haid dan paling penting omega-3 ini juga dapat membantu tingkankan aliran darah dalam badan..

Untuk lelaki pula ia dapat membantu meningkatkan kepekatan sperma dan membantu menghasilkan sperma yang lebih sihat.

Bagi ibu yang hamil, omega-3 sangat bagus kerana ia dapat membantu kengurangkan bayi lahir pramatang (premature), mengurangkan risiko darah tinggi ketika hamil.

Tadi kelebihan untuk ibu yang hamil, sekarang kita lihat pula kebaikan omega-3 untuk bayi di dalam kandungan.. Pertama sekali omega-3 dapat menggalakkan pertumbuhan janin yang lebih sihat dengan meningkatkan aliran darah ke dalam plasenta atau uri. Selain itu omega-3 bagus untuk memudahkan pembentukan retina mata dan struktur otak pada janin.. Mengurangkan risiko alahan padan bayi dan menggalakkan pembentukan mata, imun dan saraf terutama sekali pada trimester ketiga.. Dan omega-3 ini dapat menggalakkan pembentukan saraf di dalam otak bayi.

Selepas hamil pon sangat elok untuk kita ambil omega-3 untuk penyembuhan dari proses kelahiran dan sangat baik untuk persediaan untuk menyusukan anak..

Anak yang menyusu dari ibu yang mengambil omega-3 ini dapat faedah yang banyak. Antaranya:

- Omega-3 dapat bantu menyokong otak untuk proses kematangan seawal lima tahun pertama kehidupan.
- Menggalakkan saraf berkembang dalam otak.
- Mengurangkan risiko alahan makanan dan kulit sensetif seperti ekzema.
- Meningkatkan penglihatan.
- Menggalakkan patterns tidur yang baik.


Banyak sangat kan kebaikan omega-3 ni untuk segenap lapisan umur.. tak kira lelaki atau perempuan pon sangat bagus jika diamalkan..

 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D








Promosi Shaklee Julai 2017 : PWP Red Hot Cooler Bag With Exclusive Vivix Spoon


Yeayy.. Promosi bulan ni bukan hanya dapat beli shaker dan thumbler je, tapi dapat juga beli Cooler Bag bersama dengan sudu Vivix yang sangat eksklusif ni!!!



Nak beli beg ni pon mudah je syaratnya..

Korang boleh beli Energy For Life Set atau Men's Vital Health Set atau Amazing Golden Set For Him..


Sama macam gambar diatas, Energy For Life Set terdiri daripada 2 botol Vivix dan jumlah uvnya adalah 224uv (korang boleh beli set ni dan dapatkan keahlian secara percuma.. Jimat RM79.50)


Bagi Men's Vital Health Set pula terdiri daripada:
Vita C Plus
Vita Lea
B Complex
ESP
Omega
Vita E Complex
Vivix

Jumlah uv adalah 275uv.. kalau beli one set ni dah boleh jadi ahli FREE!!


Selain dari dua set kat atas, korang juga boleh dapatkan Amazing Golden Set For Him.. Set ni terdiri daripada:
Vita Lea
ESP
Vita C Plus
Omega Guard
B Complex
OsteMatrix
Vivix
Vita E Complex 

Jumlah uv adalah 289uv.. kalau beli set ni pon boleh jadi ahli FREE!!


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Promosi Shaklee Julai 2017 : PWP Tumbler Shaklee Reach For The Stars..


Bestnya promosi bulan Julai 2017 ni.. Bayar RM23.32 je dah boleh beli tumbler yang super cool nih.. (harga adal RM80.00 tau) berbaloi gile..


Tapi ada la syaratnya.. 

Syaratnya mudah saja, korang boleh beli Vitality Set yang mana ia terdiri daripada:


Total UV adalah 163uv. Boleh sangat la kalau korang nak beli set ni dan jadi ahli sekali.. boleh beli tumbler yang cantik ni dan beli shaker warna coral orange ni.. 

 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Shaklee Shaker in Coral Orange Untuk Keahlian Baru dari 13 Julai - 31 Ogos 2017..



Yeayyy.. Ada berita baik buat yang dah berniat nak join jadi ahli Shaklee.. Ye la, daripada beli harga retail setiap bulan, lebih baik kita jadi ahli saja.. betol tak??


Nak nangis akak tengok poster Shaklee ni.. Kenapa Shaklee kejam buat akak macam ni.. akak dah la penggemar pink oren gini.. kecik hati akak tau.. 

Ya, poster kat atas ni tak menipu.. ianya benar belaka.. kalau korang jadi ahli Shaklee dalam tempoh 13 JULAI hingga 31 OGOS 2017 korang dapat beli Shaker Shaklee yang super cantik ni dengan harga RM19.08 sahaja tau.. (Harga asal RM33.90)..


Tetapi dengan syarat korang perlu beli barangan Shaklee sekurang-kurangnya 100uv dalam satu resit.. Mudah je kan.. beli set hamil atau set besalin pon dah boleh dapat 100uv lebih dah tu.. 

Untung sangat la pada sesiapa yang jadi ahli sekarang..  sebab akak pon tak dapat nak beli shaker Shaklee ni tau.. serius jeles akak..

 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



7 Sebab Incentive Trip Shaklee BEST Gila..

Baru-baru ni, banyak ahli iReach yang baru balik dari jepun. Mereka ke sana atas tiket Shaklee yang mereka dah skor sepanjang cycle lepas; #iReachJapan.
Kalau tengok, macam best je mereka ni kan? Enjoy sakan semacam. Sampai naik cemburu kita yang di Malaysia ni jadinya.
Ditambah pula dengan sentiasa LIVE FB. Betul-betul feel macam dah kat sana.
Cuma, tak boleh nak suap masuk mulut je salji tu. 😭😭😭
Sempena mereka pun baru balik daripada trip Shaklee ni, suka admin nak kongsikan apa yang buat trip mereka ini cukup best. Atau, best sangat-sangat!
Klik setiap gambar & baca cerita penuh di ruang description.
SHARE, LIKE & Follow untuk korek apa lagi yg best tentang bisnes ni.

Image may contain: 7 people, text

Ini ialah kisah kenapa admin rasa Trip Shaklee ni best sangat-sangat. Yang buat admin rasa lagi best bila tahu tentang incentive trip MLM lain. Memang lah buat rasa “kenapa lah aku tak daftar ahli dari dulu lagi oi!”. 

Anyway,

Ada beberapa pengajaran utama yang kita boleh ambil:

(1) Kalau dah buat bisnes Shaklee, buat lah betul-betul sampai sekurang-kurangnya dapat join trip oversea Shaklee macam #iReachJapan ni. Kalau tengok betul-betul, memang tak susah mana pun kalau setakat nak dapat 1 tiket tu.

(2) Kalau tengah buat MLM selain Shaklee sekarang ni, All The Best! Dan gunakan lah ketujuh-tujuh point yang admin kongsikan di sini untuk paksa company MLM masing-masing improve. Kalau Shaklee boleh, kenapa MLM korg tak boleh?

(3) Kalau masih belum daftar sebagai ahli Shaklee, apa tunggu lagi? Cepat-cepat lah daftar. Jangan jadi macam admin. Menyesal tak join sejak baby 27 tahun lepas. Selain jadi lebih sihat, kita boleh jalan-jalan percuma dengan Shaklee.

Selamat membaca!

Image may contain: 4 people, people smiling, text and outdoor

#1 Betul-Betul Travel, Bukan Cop Passport Saja

Masa borak-borak, ada seorang kawan ni cerita. Dia buat MLM ABC (bukan nama sebenar). Dan dia baru balik daripada incentive trip MLM dia di London waktu tu. Katanya, dia ke sana 4-hari. 

Bila dengar dia sebut 4-hari, admin terus tanya “apa je yg ko sempat buat 4-hari pergi London?”.

Ceritanya lebih kurang begini:

(1) Hari pertama bertolak dengan Malaysia Airlines (MAS). Naik pesawat jam 11.15pm dan tiba di London jam 5.55am keesokan harinya (hari kedua).

(2) Hari kedua, setibanya mereka di kota London, terus jalan-jalan Free & Easy. Sama ada masuk museum yg percuma ataupun shopping (banyak yg pilih untuk shopping di Oxford Street). Malam, check in hotel.

(3) Hari ketiga, masih Free & Easy lagi. Lepas check out hotel, kebanyakannya sambung shopping sekitar Oxford Street. Malam tu, pulang ke tanah air. Guna pesawat MAS & bertolak jam 11.35pm.

(4) Hari keempat, tiba di KLIA jam 5.50pm.

Daripada 4-hari semuanya, 2-hari tu cuma perjalanan pergi balik saja. Datang jauh-jauh pun, cuma menginap satu malam saja? Lenguh badan duduk dalam kapal terbang tak hilang lagi, dah kena balik dengan 13-jam perjalanan lagi.

Adui, betul-betul sekadar nak cop passport saja nampaknya. Rasa nak je cakap "trip kau ni melawat London ke transit je kat sana?". Sebab, semasa transit di Dubai on the way pulang dari Orlando tahun lepas pun, Shaklee bawa jalan-jalan lunch sebelum melawat Burj Khalifa & Dubai Mall.

Mungkin sekadar boleh cerita ke prospek “Syarikat ABC dah belanja aku sampai ke London tahu!”.

International Trip Shaklee yang admin tahu, sekurang-kurangnya seminggu. Kalau jauh (macam Amerika atau Eropah), hampir 10 hari mereka di sana. Baru lah sempat hilang lenguh-lenguh badan, sebelum pulang.

Apa yang mereka buat sepanjang 7-10 hari di sana? Baca cerita seterusnya...

#ShakleeRewards

No automatic alt text available.

#2 Jujur Nak Bagi Reward, Bukan Acah-Acah Tapi Kedekut Sebenarnya
Satu masalah Incentive Trip Shaklee ni; kalau tak 5-star, tak sah. Daripada hotel, sampai lah ke makan, semuanya Shaklee nak bagi kita yang The Best. 

Macam baru-baru ni ke Jepun, mereka duduk 3-malam di Imperial Hotel Tokyo; antara hotel tertua & mewah ni Jepun. Dibina sekitar 1880-an, Imperial Hotel Tokyo ni tempat Maharaja Jepun bawa tetamu untuk bermalam. Juga tempat artis & delegasi diplomatik kehormat duduk. Tak ke dahsyat tu?

Lagi best, hotel ini terletak di Ginza (ala-ala macam Bukit Bintang - KLCC kita). Senang jalan-jalan shopping bila ada masa lapang.

Berapa harga satu malam? RM2,000 semalam (screenshot harga di http://bit.ly/2qTdSRU). Dan perlu booking 6-bulan lebih awal kalau nak duduk ramai-ramai macam mereka ni. 6-bulan tau, bukan 6-hari. Punya lah hot hotel ni.

Masa ke Orlando USA untuk Global Conference tahun lepas, mereka bermalam di Gaylord Palm Resort. Resort ni punya lah best, siap ada water park & indoor jogging track. Siap ada buaya (alligator) lagi di taman mini mereka. Malaysia atau Singapura pun belum ada hotel sebegini. Sangat unik, kan?

Kalau setakat 5-star rangkaian antarabangsa macam Hilton, Pullman, Mariott & Conrad tu memang biasa sangat dah. Contohnya Hilton Park Lane di London, Pullman Montparnasse di Paris, Mariott Long Beach di California & Conrad Bophorus di Istanbul.

Tu baru hotel, kita tengok bab makanan pula.

Shaklee memang sediakan makanan sepanjang perjalanan. Siap diberikan snek lagi kalau perjalanan tu lama sangat. Contohnya semasa mereka ke Snow Wall di Tateyama tempoh hari. Sampai saja di bas, mereka diberikan snek sebelum sampai ke hotel untuk makan malam. Punya lah Shaklee taknak kita lapar.

Eh kejap. Memang tak sempat nak lapar pun!

Dan makanan yang mereka sediakan, bukan calang-calang. Bagi yang dah biasa travel, menu makanan mereka bukan juga asyik kebab, falafel atau shawarma saja tau. Semestinya bukan setakat €5 punya hidangan.

Macam trip Shaklee Jepun ni, mereka dihidangkan dengan Kaiseki Dinner atau fine-dining Japan. Bagi yang belum tahu, Kaiseki adalah hidangan paling top di restoren tradisional Jepun. Ianya sangat mahal, ¥15,000 hingga ¥40,000 satu kepala. Bersamaan RM575 hingga RM1,535 setiap orang.

Boleh bayang berblanja RM1,000 sekali makan?

Dan bukan sekali, tapi beberapa kali mereka dijamu menu Kaiseki ni. Sewaktu mereka di Tokyo pula, Shaklee belanja multi-course crab menu. Daripada ketam sushi, ketam rebus, ketam masak sampai lah ke ketam goreng. Fuh, punya lah banyak jenis masakan ketam orang Jepun ni. ¥7,000 hingga ¥10,000 seorang kalau lepas 4pm.

Oh ya, admin ada beritahu belum?

Salah satu desert yang mereka makan ada ditabur emas. Ya, emas tulen! Kita di sini sibuk guna emas sebagai pelaburan, mereka di sana setakat makan untuk desert saja. Adui. Nak tahu macam mana rupa desert yang ditabur emas? Klik http://bit.ly/2rRo8Ho

Terakhir, kalau Shaklee tak sempat nak belanja makan; contohnya waktu mereka shopping di Premium Outlet atau tengah enjoy dalam Disneyland, Shaklee bagi duit poket buat belanja makan. Nampak tak, betapa Shaklee jujur nak reward pengedar mereka?

Jangan tak tahu, duit makan yang Shaklee bagi biasanya banyak sangat sampai boleh buat shopping tau. Dah habis belanja pun ada yang bawa balik lebihan duit tu ke Malaysia. Tak pasal-pasal dapat free CASH. Oh My Shaklee...

Image may contain: 4 people, people smiling, people standing and text

#3 Penuh Itinerary Setiap Hari, Bukan Takat “Free & Easy”
Selalu kan kita tengok penggiat MLM lain ramai-ramai tayang paper bag Louis Vuitton lah, Gucci lah, etc kalau ikut trip. Lagi-lagi kalau mereka ke Eropah. Kadang tu, admin tengok, hari-hari sepanjang mereka berada di sana pun asyik tunjuk gambar shopping. Musykil betul. Jadi, admin korek lah daripada mereka. 

“Apa yang korg buat kalau trip Syarikat?”

Hampir semua pun jawab “syarikat bagi tiket flight & hotel. Sampai sana suka hati nak buat apa”. Sebagai rakyat Malaysia, sudah tentu shopping jadi pilihan utama. Kalau 3 hari mereka di sana, memang 3-hari tu lah keluar masuk outlet saja kerjanya.

Sebab tu ramai antara mereka yang jadi personal shopper semasa di sana. Cepat2 ambil gambar, cepat2 send ke Whatsapp & cepat2 ambil order. Zass, tu yang keluar dengan paper bag berkepuk-kepuk tu. Tapi tayang macam lah mereka yang punya. Oops

Tapi trip Shaklee memang Jam Packed.
Hari-Hari pun ada benda nak buat.

Contohnya masa ke Jepun Baru-baru ni. Hari pertama jejak kaki di tanah Matahari Terbit pagi-pagi tu terus dibawa ke Toki Premium Outlet. Biasalah kita ni, shopping tu macam Spa & Massage. Sakit badan & Jetlag segala hilang bila tengah shopping. Lagi-lagi kalau shopping di luar negara kan? Kemudian, mereka bermalam di Gero; tempat Onsen paling best di Jepun.

Hari kedua, mereka dibawa ke Takayama Morning Market & Old Town Sannomachi. Lepas tu, mereka dibawa sejam perjalanan ke Shirakawa-Go; perkampungan Jepun yang dapat pengiktirafan UNESCO World Heritage Site. Hari ketiga, mereka ke satu-satunya Snow Wall di dunia; Tateyama Kurobe Alpine Route.

4-jam tau perjalanan dari hotel mereka di Gero.

Hari keempat, mereka dijemput makan Strawberry sepuas-puasnya di ladang berdekatan Yamanashi; Ishihara Nojo. Lepas makan tengah hari di restoren Ninja, mereka ke Pink Moss atau Fuji Motosu pula. Lepas check in di Imperial Hotel Tokyo, mereka ada special dinner bersama Dr Yasuhiko Kojima pula; Immunologist pertama yang discover tentang Interferon sebelum Saintis barat sambung kajiannya.

Hari kelima, mereka ke Tokyo Metropolitan Government Building Observatories untuk menikmati pemandangan bandar Tokyo, sebelum dibawa melawat pejabat Shaklee Jepun kemudiannya. Lepas lunch, mereka ke Sumida River Cruise sampai ke Odaiba Waterfront.

Hari keenam, ada Shaklee Walk atau jogging ringan-ringan di Hidiya Park (depan Imperial Hotel Tokyo). Lepas tu mereka ke Disneyland seharian. Hari kelapan, check out hotel & pulang.

Fuh, habis juga tulis semua itinerary ni. Kita yang baca pun macam semput. Apetah lagi mereka yang join, sure enjoy!

Image may contain: 10 people, text

#4 Didik Kita Jadi Pengembara, Bukan Sekadar Pelancong Biasa

Bagi yang dah biasa travel, pasti dah pernah dengar kata-kata “be a traveller, not a tourist”. Inilah yang mentor kami tekankan di #iReachTravelselama ini. Mereka nak kami-kami ni cuba at least backpack sekali. Cuba rancang perjalanan & susun itinerary sendiri. Ia buat kita keluar comfort zone sehari-hari.

Sekali, Presiden Shaklee Malaysia; Helen Lam, pun cakap benda ni. Dalam opening speech dalam majlis makan malam pertama di Jepun.

Sebab tu, Shaklee sanggup berbelanja banyak untuk kaiseki dinner. Supaya setiap pengedarnya berpeluang rasai sendiri makanan tradisional orang tempatan. Macam kalau orang putih datang ke Malaysia, rugi kalau tak cuba nasi lemak kita. 

Bezanya, kaiseki dinner ni sangat exclusive & mahal harganya.

Mereka juga diberi sepasang pakaian tradisional Jepun juga. Yukata namanya. Lengkap sepersalinan dengan terompah & bunga dibelakangnya. Semua ni kalau nak kira, ¥15,000 juga harganya. 

Admin biasa tengok orang Malaysia yang pakai Yukata di sana hanya untuk sesi foto sendiri-sendiri atau se-family saja. Tapi mereka ni siap jalan-jalan di old town Takayama & ke Shirakawa-Go dengan Yukata ni juga! Travel agent pun cakap “ini pertama kali mereka bawa bas yang penuh dengan Yukata”. Tiada MLM lain yang buat agaknya.

Admin agak touching bila tengok Presiden Shaklee Jepun; Mr Shoji Doyama, dan Saintis Jepun; Dr Yasuhiko Kojima, pakai baju batik masa Family Dinner mereka. Bila kita hormat orang dengan berpakaian tradisi mereka, mereka juga akan balas hormat dengan pakaian tradisi kita.

What a feel…

Not to mention, mereka ni jadi artis sepanjang di Sannomachi & Shirakawa-Go. Manakan tidak, mereka satu-satunya group yang berpakaian Yukata. Banyak orang local senyum-senyum especially bila tengak 3 anak #iReachFoundersjalan-jalan dalam Yukata. 

“Kawaiii” (comelnyaaa) antara sebutan mereka.

Yang pelancong asing pula, siap ada yang minta ambil gambar mereka bersama. Paling best, bila mereka (orang Malaysia yang muka langsung tak sama macam orang Jepun) berpakaian Yukata, ia jadi satu “conversation starter”. 

“Where are you from?” antara soalan pemula yg diakhiri dengan gambar selfie bersama & bertukar contact kemudiannya.

Best kan trip Shaklee?

Image may contain: 5 people, people smiling, child and text

#5 Boleh Bawa Anak-Anak, Mak/Ayah & Mertua

Kalau bukan satu-satunya, Shaklee adalah MLM terawal yang membenarkan pengedar membawa ahli keluarga bersama. MLM lain, paling-paling pun cuma boleh bawa pasangan saja. 

Tapi trip Shaklee, boleh bawa pasangan, anak-anak, mak/ayah & mertua. Travel dengan orang tersayang, itu paling utama kan?

Percuma pula tu! Adui…

Macam #iReachFouders ni, sepanjang 5-tahun bersama trip Shaklee, memang mereka bawa anak-anak, mak/ayah & mertua. Tiket yang mereka dapat tu banyak sangat (macam yang paling banyak je admin tengok), sampai terpaksa bawa anak-anak, mak/ayah atau mertua sebenarnya.

Kalau tak bawa, rugi.

Kalau kos Shaklee nak bawa seorang pengedar ke Incentive trip luar negara pun sekitar RM15,000-RM20,000, bayangkan mereka ni angkut sampai 5-6 orang setiap kali trip. Siap dah dapat bilik Suite & penerbangan kelas perniagaan lagi (tambah lagi RM10,000/org). Bestnya lah hai...

Kenapa Shaklee benarkan?

Sebab bisnes Shaklee bukan sekadar transaksi jual-beli, tapi tentang membina legasi. Legasi yang sangat family friendly.

Image may contain: text

#6 Hormat Keperluan Muslim

Banyak orang malaysia yang bawa Maggy atau makan makanan Arab setiap kali ke luar negara. Selain jimat, memang itu je lah pun yang boleh makan. Dengan trip Shaklee, tak perlu bawa Maggy pun boleh survive. InsyaAllah. Bukan takat survive, silap hari bulan makin bulat sebab terlebih makan lagi ada.

Ya, Shaklee sangat menjaga sensitiviti pengedar Muslim. Lagipun, 60% market di Malaysia adalah Melayu/Muslim.

Kita tak perlu fikir “mana nak cari makanan Halal”. Sebab Shaklee dah survey, check & tempah siap-siap makanan Halal. Tu yang mereka sampai naik bas ke hotel lain semata-mata nak dapatkan Sarapan Halal di Holiday Villa Hotel, London. Padahal, boleh je breakfast roti ke apa ke yang muslim boleh makan di Hotel Hilton Park Lane tu.

Begitu juga ruang solat.

Yang pernah travel mungkin dah biasa solat di parking lot, taman-taman, playground atau celah-celah museum. Ya lah, tempat minority muslim mana ada Masjid atau surau bersepah macam kita di Malaysia ni. Tapi dengan trip Shaklee, kita tak perlu runsing fikir cari ruang solat.

Pertama kali sampai di Toki Outlet di Jepun, mereka terus dibawa ke ruang solat khas di sana. Hanya dibuka untuk mereka hingga jam 12.30pm.

Semasa berada di Snow Wall pula, mereka dibawa terus ke ruang solat yang hotel di sana dah sediakan. Ala-ala bilik Onsen gitu. Padahal, mereka tidak menetap di sana. Cuma makan tengah hari saja.

Semasa makan tengah hari di Kanituraku Restoren, mereka dijamu di satu bilik khas. Dalam tu ada pentas kecil yang agak lapang. Sambil makan crab, mereka gunakan ruang pentas tu untuk gilir-gilir solat. Seronok kan?

Paling best, admin dengar, masa Global Conference Shaklee di Long Beach & Orlando 1-3 tahun lepas, Shaklee siap sewa bilik khas (perlukan duit ok nak sewa ni) semata-mata nak beri ruang kepada pengedar muslim menunaikan solat.

Memang touching betul.

Makanan Halal dah, Ruang Solat dah. Hmm, apa lagi ya? Haa! Ada lagi satu, Waktu Solat!

Waktu solat di luar negara ni tak sama macam kita di Malaysia. Contohnya masa mereka ke Jepun hari tu, Subuh jam 3.00am & 6.45pm dah Maghrib. Kalau yang tak pernah travel (macam mak ayah kita), runsing juga nak tahu waktu solat ni kan? Oleh sebab itu, Shaklee sediakan juga jadual waktu solat untuk setiap lokasi yang dilawati; bagi yang muslim, dalam travel kita mereka!

Punya lah nak kita tak tertinggal solat. Tiada MLM lain yang se-sensitif ini dalam menjaga keperluan pengedar muslim. Semasa trip #ShakleeItaly 2 tahun lepas, Shaklee siap bawa pengedar muslim solat di Masjid terbesar di Eropah lagi.

Sebab tu, pengedar Shaklee begitu setia & sayangkan Shaklee.

Image may contain: 4 people, people smiling, sunglasses and text

#7 Semua Pengedar Memiliki Peluang Yg Sama
Ada MLM yang cuma reward bila dah sampai rank tertentu saja. Bila sekali dah capai, dia akan dapat join trip tu selama-lamanya. Walaupun business performance mereka untuk tahun itu, tidak sebagus atau sebaik pengedar yang lain. 

So, siapa yang subsidi senior ini? Sudah tentu, pengedar lain yang perform tapi belum senior, kan? Dah macam menindas orang baru demi yang dah senior pula. Dengan kata lain, tiket yang senior itu dapat adalah “at at the expense” of good performance pengedar lain tapi belum capai rank yang sama seperti mereka.

Ada juga MLM yang ambil jalan pintas. Mungkin sebab mereka inginkan gambar peserta yang lebih ramai, mereka sanggup tawarkan join trip incentive mereka kepada pengedar yang tidak layak; dengan syarat mereka bayar beberapa ribu sebagai kos transport & penginapan.

Apa yang terjadi ialah, pengedar yang kaya-raya saja yang memenuhkan kerusi; walaupun sebenarnya mereka bukan business leader yang selayaknya. Dengar cerita, sampai ada yang sanggup buat personal loan semata-mata nak bayar kos transport & hotel ke company mereka.

Hmm, rasanya lagi elok kalau pergi sendiri.
Tiada lah terikat dengan itinerary company.

Tapi Shaklee ni ada lain sikit.

Pertama, hanya yang betul-betul layak saja yang boleh ikuti trip mereka. Yang sipi-sipi atau lagi sikit pun mentah-mentah saja Shaklee reject. Sebabnya, trip Shaklee ni 100% exclusive. Kalau dah ada si “non-performer” dalam tu, dah tak jadi exclusive lah kan?

Kedua, Shaklee tak reward berdasarkan seniority. Tapi, business performance semata-mata. “Hang dah rank tinggi2 atau dah lama join tapi tak deliver, SORRY”. “You belum rank tertinggi tapi Business Performance superb, COME”. Dengan kata mudah, sesiapa pun, “anda buat, anda dapat”. Dan tak semestinya upline boleh dapat lagi banyak tiket daripada downline. Kalau downline tu skor, memang dia lagi banyak dapat berbanding upline-nya sendiri. Adil kan?

Ketiga, tiada had berapa banyak point yang kita boleh skor. Tak macam MLM lain yang “paling-paling pun boleh dpt 2 tiket atau bawa pasangan saja”. Di Shaklee, lagi banyak skor, lagi banyak tiket boleh dapat. Tu yang #iReachFounders boleh dapat sampai 5-6 tiket. Ada juga pengedar lain yang skor sampai 3 tiket untuk trip Jepun baru-baru ni.

Apa pun, memang semua pengedar memiliki peluang yang sama. Yang tak sama, mungkin usaha masing-masing saja. Sebab itu satu-satunya yang membezakan antara pengedar Shaklee A dengan pengedar Shaklee B. Yang penting, adil & saksama...

Dipetik dari FB iReach

Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Dah Ada Kerjaya, Perlu ke Berniaga?




Pengarah Khazanah Research Institute; Dr Muhammed Abdul Khalid, berkata:
"Purata gaji Malaysia pada 2016 ialah RM1,600 berbanding RM1,500 tahun sebelumnya. Tetapi, kenaikan gaji di kawasan bandar cuma RM55. Negeri seperti Melaka dan Pulau Pinang pula, kadar kenaikan jadi sifar jika di ambil kira kadar inflasi."
Admin boleh relate dengan statement beliau.
Zaman mak/ayah kita bekerja dulu, gaji permulaan seorang graduate sekitar RM1,200 sebulan. Rumah sewa masa tu cuma RM50-100. Bayaran bulanan kereta pun lebih kurang sama; RM100 sebulan untuk kereta Datsun (kereta popular zaman 1980-an).
Zaman sekarang, gaji graduate sekitar RM2,500. Rumah sewa pun dah RM700 (flat). Kalau rumah teres atau kondo lebih mahal, RM1,000 ke atas biasanya. Bayaran bulanan kereta pula RM500. Tu pun habis Perodua Axia dah, belum Honda City atau Toyota Vios.
Agak-agak, berapa je yang tinggal?
Sebab tu, orang sekarang makin susah menyimpan. Nak simpan macam mana kalau nak makan pun belum tentu cukup. Sampai orang KWSP cakap:
1) "65% orang Malaysia cuma ada simpanan kurang RM50,000 bila umurnya 54 tahun". Maknanya, majority rakyat Malaysia nak simpan RM150 sebulan pun payah.
2) "70% habiskan duit pencen kurang drpd 30-hari". Agak-agak, bagaimana nak survive baki umurnya yang masih 10-30 tahun lepas tu?
Sebab tu, berniaga sambil bekerja bukan lagi pilihan. Tak kira passionate kerja macam mana sekalipun. Supaya kita tak jadi beban pada anak-anak bila dah tua nanti.
Cuma pastikan, perniagaan yang kita usahakan tidak mengganggu kualiti kerja hakiki. Dalam banyak-banyak, memang bisnes online lah yang paling sesuai.
Itu lah juga yang sedang diusahakan oleh Pn Putri Zulaikha Amin#iReachLeaders dalam video ni. Sambil bekerja di salah satu syarikat gergasi pun masih boleh buat bisnes kalau dengan iReach ni. Tanpa mengganggu, kualiti kerja hakiki.
Best kan bisnes ni?
SHARE & Like IREACH untuk #iReachStory 


Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



iReachFounders Master Lyna Noh dan Master Z Duduk Di Meja VVIP Bersama Dr Kojima..



Image may contain: 5 people

Wah, Masters Z; #iReachFounders & suami kepada Masters Lyna Noh, duduk di table VVIP masa Dinner di Tokyo hari tu. Sebelah kanan beliau ialah isterinya & sebelah kiri Dr Kojima ialah Presiden Shaklee Malaysia iaitu Mrs Helen Lam. Malangnya, kedua-duanya tak muat nak masuk gambar ni.

Bagi yang belum tahu, Dr Kojima ialah saintis yang bertanggungjawab discover Interferon, sekaligus membangunkan produk Nutriferon. Nutriferon adalah produk semulajadi yang membantu tubuh kita menghasilkan interferon & menguatkan imuniti tubuh kita.

Tanyakan saja pada mana-mana pengguna Shaklee, kami memang sangat berterima kasih kepada Dr Kojima. Berkat usahanya mengkaji Interferon hingga 40-tahun lamanya, terhasillah produk yg kami sentiasa gunakan setiap hari seisi keluarga. Alhamdulillah, kalau dulu asyik demam je, sekarang dah banyak kurang.

Pls ye, jangan sesekali cop Shaklee ni produk jalanan lah, sekadar testimoni saja lah atau tiada saintis. Sbb Shaklee satu-satunya Vitamin di dunia yang dijamin berkesan, selamat & semulajadi. Dijamin dengan bukti sains tau, bukan sendiri claim bagus ye.

Untung sangat #iReachJapan yang berpeluang untuk berjumpa sendiri dengan saintis hebat ini.

Lebih membanggakan, mentor kami di iReach dapat duduk semeja dengan Dr Kojima & Presiden Shaklee Jepun untuk korek lebih banyak maklumat rahsia Shaklee. Apa yang mereka bincangkan semasa makan malam tu? Buat masa sekarang,#iReachLeaders & #iReachMasters saja yg tahu.

LIKE & Follow #iReachStory. Mana tau, serba sedikit admin mampu korek daripada #iReachFounders tu lepas ni?

Photo Credit: Shaklee Malaysia
Lokasi: Ballroom Imperial Hotel, Tokyo

Dipetik dari FB iReach


Jual Produk Yang Baik-baik Saja..


Selalu sangat kita dengar orang cakap "memang lah dia cakap macam tu, sebab dia jual benda tu", tapi tak faham apa maksud sebenar. Bila dah tak faham, kita belasah semua peniaga sebegitu. Walaupun produk/servis yang mereka sediakan tu sangat bagus. 

Contohnya pengimport kurma. Kalau dia tak jual kurma memang tak merasa kita berbuka dengan buah tamar macam Rasullullah SAW. Jadi, tuduhan "memang lah dia macam tu, sebab dia jual benda tu" tak boleh pakai.

Tapi, ada situasi yang memang "berniaga kerana duit semata-mata". Dah sedar ianya satu kesalahan di sisi undang-undang dan terbukti secara sains ia menyusahkan pengguna, tapi masih tetap keras kepala menjual produk atau servis yang memudaratkan customer.

Contoh mudah, pengilang, pemborong & penjual kosmetik yang disahkan beracun. Admin sangat pelik, sudah disahkan beracun oleh KEMENTERIAN KESIHATAN MALAYSIA pun masih ada peniaga yang terus menjualnya. Racun bukan sebarang racun, racun yang sangat membahayakan customer.

Tiada rasa berdosa ke?
Desperate sangat nak duit ke?
Mmg geng kongsi gelap ke?

Berniaga memang usaha yang dipuji oleh masyarakat, malah dituntut dalam agama. Tapi, ia dipuji & dituntut bukan untuk kita hidup kaya raya. Akan tetapi, supaya produk & servis kita membawa manfaat kepada penduduk setempat.

Sebagai contoh, Uber & Grab. Keduanya-duanya menyediakan transport yang selesa kepada kita sebagai pengguna. Kalau pemilik perniagaan tu nak kaya pun kita tak kisah, sebab servis yang mereka sediakan betul2 berguna.

Contoh lain, Apple (buat iPhone & Macbook). Jualan setiap bulan USD25 billion. Billion tau, bukan million. Apple nak untung banyak, kita sebagai pengguna pun suka. Sebab, mereka boleh laburkannya semula dalam R&D, untuk bangunkan produk lebih baik lepas ni. Yang kita tak sabar nak guna!

Inilah tujuan berniaga.
Untuk tolong manusia.

Duit tu kesan sampingan saja.
Bukan sesekali tujuan utama.

Tapi kalau jual produk yang memudaratkan, memang sah-sah demi keuntungan dunia semata-mata. Kalau kaya di dunia ini sekalipun, setiap sen hasil keuntungannya akan ditanya di akhirat sana "kenapa sanggup jual produk hampeh semata-mata kemewahan dunia?". Kita, nak jawab apa?

Oleh itu, kaji dulu produk yang kita nak promote sebelum sibuk nak kutip sales. Usah sesekali menjual (apetah lagi guna) produk yang memudaratkan. Tak kira lah founder dia tu pak lebai syeikh arab ke, tudung labuh & purdah sampai tak nampak mata ke, atau claim "makanan sunnah"; lari jauh-jauh!

Lebih baik hidup melarat daripada kaya dengan menjual produk yang bawa mudarat. Kaya dengan cara menyusahkan orang, sangat hina disisi agama. Kalau bukan di dunia, akhirat 'sure kena punya'.

Berhati-hatilah dalam berniaga.
Jangan mudah kelabu mata.

SHARE supaya kawan-kawan kita tahu.

#iReachPreneur #TipsBisnes #BuatDuitOnline


Dipetik dari FB iReach