Muka Bengkak Lepas Gunakan Produk Hampeh..

Woman's face swells up after using online beauty products
MELAKA: A woman’s face swelled up after using beauty products that she purchased online last week.
Mastura Abu Bakar (pic), 36, said she has used the product several times this year but that last week she bought the same product from a college student for RM50.
She said that after using it, her face became painful, her face became red while her skin became itchy.
She added that her cheeks swelled up while she had difficulty opening her eyes, causing her daily activities including her sleep to be disrupted.
“But once I used the product purchased on Thursday, my face swelled up on Saturday,” she said.
As a result, she had to cancel her plans of a holiday with her friends during the weekend as she could not bear the pain.
“Because of the pain, I went to the clinic near my home and was given medicine. I was referred to the skin specialist in Hospital Melaka.
Mastura, who works in a clothing boutique in Dataran Pahlawan, hopes that other people will learn from her experience and that they would not be obsessed with looking beautiful until they had to endure shame and pain. 
Her good friend Faizah Md Noh, 32, said she was shocked to look at Mastura’s face.
A doctor specialising in Aesthetic medicine, Dr Aidil Azry Datuk Mokhtar said that most beauty products that worked quickly such as whitening creams contained chemicals such as raksa, hydrouinone, tretinoin, asid azleaik and betamethasone.
He said that these chemicals could cause the skin to become thinner, red, sensitive and exposed to diseases such as skin cancer.
He said that this year alone, more than 20 people had come to see him to overcome problems skin problems caused by the use of cosmetic products that contained those chemicals and which never got the approval of the Ministry of Health. 
“I advise people to be more careful in choosing beauty products. Don’t be fooled by products that act quickly to brighten your skin,” he said. –Sinar Harian

Sumber dari The Star Online

Kalau tak faham berita atas tu boleh google translate ya..


Ini berita yang sangat serius okeh,

1- Harap sangat janganlah korang gunakan produk kosmetik brand Malaysia ni. Semuanya hampeh dan sangat bahaya kalau korang gunakan, melainkan yang KKM dah sahkan selamat untuk digunakan..

2- Selalu periksa pencuci muka apa yang adik-adik, kakak-kakak atau makcik-makcik korang pakai.  Kalau cap ayam macam dalam berita kat atas tu, sebaiknya cakap la baik-baik.. Jangan pakai lagi dah.. Dah cakap tapi tak de ambil tindakan, korang boleh tolong dieorang buang masuk tong sampah... Mudah kan.. Paling baik waktu betul-betuk masa lori sampah tu sampai. Biar dia tak jumpa benda tu lagi dah.

3- Korang pon boleh banyak-banyakkan sharing tentang bahaya pelik produk “orang kampung” macam ni. Ingat ya, semuanya hampeh melainkan terbukti macam produk Shaklee ni la.. Siap ada kelulusan KKM, Sijil Halal dan paling penting ada Landmark Study yang tak pernah mana-mana syarikat pon buat melainkan Shaklee.. 


Eh, korang kena ingat yang Shaklee nak lancarkan produk skincare yang baru tahun depan.. Tak sabarnyaa.. Kalau korang pakai skincare yang baru ni dijamin takkan jadi benda pelik-pelik ni. Melainkan korang terpregnant sebab husband terlebih happy bila dia tengok kulit gebu gebas dan sangat flawless kat isteri dia.. hehehe..


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Post a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...