KAITAN RAMBUT DAN STRESS..


Hormone dan keguguran rambut
Bagaimana cortisol menggnggu pertumbuhan rambut. 
Cortisol dihasilkan oleh kelenjar adrenal. Cortisol mengawal pelbagai proses di seluruh badan termasuklah metabolism dan sistem imun dalam badan.

Ia juga mempunyai peranan yang sangat penting dalam membantu tubuh bertindak balas terhadap tekanan atau stress.
Sekiranya seseorang itu berada dalam tekanan atau stress yang tinggi menyebabkan kelenjar adrenal terpaksa melakukan kerja yang lebih untuk menghasilkan hormon cortisol.
Ini menyebabkan kelenjar adrenal tidak dapat menghasilkan elemen kulit yang penting termasuklah folikel rambut.
Justeru mengakibatkan pelbagai masalah kulit dan keguguran rambut.
Jangan stress lebih, nanti rambut lambat nak tumbuh.

Apa yang Shaklee boleh bantu anda yang bermasalah dalam masalah keguguran rambut??


1- ESP

- Protein merupakan asas untuk rambut yang sihat dan cantik. Kalau korang nak kan rambut yang cantik, sihat dan kuat, anda mesti ingat dengan protein.

Untuk pengetahuan, rambut kita terdiri daripada 97% protein. 19 daripada 22 jenis asid amino yang membentukan rambut kita. Jelas kan kenapa kita bergantung penuh kepada kualiti protein yang kita ambil.


2- B-Complex

-B Complex membantu rambut dengan 4 cara:

- Terlibat dalam pembentukan rambut yang sihat.
- Melicinkan pertumbuhan rambut pada kadar yang rata.
- Menguatkan rambut agar tidak mudah retak.
- Membantu mengekalkan warna rambut, penting untuk mencegah rambut dari beruban.


3- Zinc

- Zinc adalah mineral yang terlibat pad abahagian-bahagian yang mengalami pertumbuhan sel yang pesat. Pemakanan yang lengkap pada kadar yang optima akan mendorong pertumbuhan rambut yang lebih pesat.

Pertumbuhan yang pesat memerlukan bekalan zonc secukupnya. Zinc mampu menguatkan rambut dengan menjadikannya lebih tebal.

Dengan ini keguguran rambut akan berkurang dan zinc dapat mencegah kehilangan rambut yang berlebihan.

Tetapi harus diingat, Zinc mudah musnah jika anda mengambil alkohol dan mengalami tekanan. Selain dari itu zinc juga boleh hilang melalui peluh. Mengikut saranan Dr Bruce Miller, pengambilan zinc sebanyak 15mg sehari sebagai jaminan buat mineral penting untuk tubuh badan kita.


4- Omega Guard

- Meningkatkan keutuhan rambut agar tidak mudah putus
- Menyuburkan folikel rambut
  - Boleh membantu pertumbuhan semula rambut
- Menambah kekuatan dan ketebalan rambut
- Baiki kulit kepala yang kering dan mengelupas
- Tingkatkan peredaran darah dikulit kepala

Omega Guard mempunyai EPA dan DHA. DHA sangat penting dan mempunyai pengaruh besar terhadap keguguran rambut. Antara punca keguguran rambut adalah kekurangan DHA.

Ibu bersalin akan mengalami fasa keguguran rambut yang agak kritikal. Ia berpunca dari kekurangan DHA kerana pada masa tersebut adalah fasa 'growth spurts' untuk bayinya.

Badan akan menarik banyak DHA dari otak dengan ini menyebabkan banyak rambut yang gugur.

Nisbah omega 3 : omega 6 yang tidak seimbang, bukan setakat tidak seimbang, tetapi jumlah omega 6 terlalu tinggi berbanding omega 3.

Contoh: Kenapa orang kaitkan terlalu banyak makan mee segara akan mengakibatkan keguguran rambut?

Hal ini kerana mee segera mempunyai kandungan omega 6 yang terlalu tinggi, jadi nisbah omega 3:omega 6 sangat jauh berbeza.


5- Lecithin

- Lecithin juga mengandungi 2 jenis vitamin B iaitu kolin dan inositol, kedua-duanya sangat penting untuk pertumbuhan rambut yang sihat. Vitamin rambut ini membantu menebalkan rambut serta menghasilkan sinaran.



Selain dari vitamin untuk persediaan dalaman, Shaklee juga mempunyai produk penjagaan luaran untuk rambut.. antaranya adalah:

1- Revitalizing Shampoo

Mengandungi sistem pembersihan berpatent. Formula shampoo ini menggunakan pelembap dan protein semulajadi yang berasaskan sayuran termasuklah kelapa dan jagung untuk kutikel rambut yang lebih licin.

Sangat sesuai digunakan untuk semua jenis rambut. Sangat berkesan memperbaiki rambut yang rosak dan kering. Hasilnya rambut kekal dalam pH semulajadi, lebih kuat, bersinar, seimbang antara minyak dan lembapan.

Shampoo ini juga bertindak sebagai mengimbai kulit kepala, menyemai rambut dengan pelembap, membantu mengurangkan kusut dan mengekalkan imbangan kelembapan dan kilauan.


2- Lightweight Conditioner

Ramuan dari tumbuh-tumbuhan semulajdi memperkuatkan rambut, diperkaya dengan asid pantotenik (vitamin B5) dan asid amino dari gandum membantu melembakan rambut secara penyeluruh dan membina semula kutikel rambut.

Menjadikan rambut lebih volum, ringan dan mudah diurus, ianya juga tanpa paraben. Formula hebat ini membantu setiap helaian rambut kelihatan dan rasa lebih ringan, tidak kusut, mudah diurus dan lebih volum pada rambut.

3- Naurishing Scalp Treatment

Ini adalah tonik rambut yang sangat best dari Shaklee. Membantu menormalkan kulit kepala bagi menyediakan persekitaran terbaik untuk rambut lebat dan sihat. Ia juga membantu:

- Terbukti mengurangkan rambut gugur semasa disikat.
- Rambut lebih tebal dan kuat.
- Mengandungi kompleks eksklusif yang mudah diserap oleh kulit bagi membantu rambut yang sihat tumbuh.
- Formula tanpa bilasan yang cukup lembut, boleh digunakan setiap hari untuk mendapatkan hasil yang pantas dengan jumlah rambut yang meningkat.
- Cepat diserap dan tidak berminyak.
- Bauan semulajadi, tiada haruman tambahan.
- pH seimbang.
- Selamat untuk semua jenis rambut, walauun sudah dikerinting atau diwarna


Jom kita saksikan testimoni rambut gugur yang sangat kronik dan beliau merasakan ia lebih bertambah baik dengan pengambilan produk Shaklee..


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


OMEGA 3 BAIK UNTUK JANTUNG..

Betul ke Omega 3 baik untuk jantung?

Image result for jantung

 Banyak kajian saintifik telah membuktikan kaitan yang amat kuat di antara Omega-3 dengan kesihatan jantung yang baik.

Dalam American Journal of Clinical Nutrition dan Journal of American Medical Association (JAMA) pada tahun 2006, laporan menunjukkan kesan positif pengambilan asid lemak Omega-3 kepada kesihatan jantung.

Ia menyatakan bahawa berdasarkan laporan kajian yang telah dijalankan di seluruh dunia, terdapat pengurangan yang ketara dalam jumlah kadar kematian keseluruhan dan insiden penyakit serangan jantung di kalangan mereka yang mengamalkan pemakanan banyak ikan atau minyak ikan, ataupun mengambil suplemen Omega-3 setiap hari. 



Kelebihan Omega 3

Pengambilan asid lemak Omega-3 memberi banyak kelebihan untuk kesihatan jantung iaitu:
šŸ’Mengurangkan risiko insiden serangan jantung
šŸ’Mengurangkan risiko kematian akibat serangan jantung
šŸ’Mengurangkan risiko mendapat denyutan jantung tak menentu, mengurangkan sakit dada (angina) pada pesakit jantung
šŸ’Mengurangkan risiko serangan jantung kali kedua bagi pesakit yang pernah mendapat serangan jantung sebelum ini
šŸ’Mengurangkan KOLESTEROL Triglycerides & LDL dalam darah & menaikkan paras KOLESTEROL BAIK (HDL) 
Jadi, jgn lupa amek supplement Omega 3 setiap hari utk jantung yang sihat!


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


KISAH SI KEMBAR SHAKLEE YANG VIRAL..

THE BEST SHAKLEE EFFECT!



Hari ni saya nak ceritakan tentang pasangan kembar dari Ecansville, US yang mengamalkan produk shaklee selama 20 tahun.

Gambar atas : pasangan kembar ini ketika berusia 4tahun. Mereka kembar seiras.

Gambar bawah : adalah ketika mereka berusia 69tahun. SIAPA NAMPAK LEBIH MUDA?

Jom baca kisah mereka k šŸ™‚

Mary Anderson ialah pengguna produk shaklee selama 20tahun manakala kembarnya pula sebaliknya, jarang mengamalkan shaklee.

Mary merupakan ibu kpd empat anak dan nenek kpd enam cucu sangat bahagia dgn kehidupannya skrg. Mary memiliki tenaga yang sangat baik tanpa masalah kesihatan pada usia 69thn, berbanding kembarnya.

Sebenarnya pengambilan supplemen bukan sahaja melibatkan vitamin dan mineral tetapi ia juga adalah pengambilan #antioksida utk menentang radikal bebas dalam badan yang berpotensi mengaktifkan sel kanser. 
Jadi, mari lah kita sama2 amalkan gaya hidup yg sihat dan pilihlah supplement yang sesuai, sihat, semulajadi dan berkesan!

#whysupplement #whyshaklee #selamatsemulajadi #Awetmuda #Antiaging #shakleeeffect


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


JADI AHLI SHAKLEE DAN PWP SHAKLEE SHAKER CORAL ORANGE (600ML)



Assalamualaikum dan selamat pagi semua.. 
.
Buat yang insan yang memendam rasa dari dulu nak join masuk jadi ahli Shaklee sesuai sangat la korang join bulan ni.. Nanti korang boleh la beli shaker yang cantik ni.. Shaker ni khas untuk ahli baru je tau.. akak yang bekenan dengan shaker ni pon tak dapat nak beli.. 
.
Untung la korang.. 
.
Kalau dah jadi ahli korang boleh la buat pembelian minima 100uv dan beli Shaker Coral Orange 600ml ni dengan harga RM19.08 (harga asal RM33.90)
.
Sampai hujung bulan ni je tau 



 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


PROMOSI OGOS 2017 Beli 5 botol OMEGA GUARD boleh dapat RM60 E-Discount Voucher






Buat peminat Omega Guard ni sesuai sangat la.. 




Jadi, siapa yang memerlukan Omega Guard Shaklee?

1. Pesakit jantung dan darah tinggi - Omega Guard merendahkan kadar kolestrol jahat dan mengekalkan degup jantung normal
2. Pesakit gout / sakit sendi / arthritis reumatoid - Omega Guard mengurangkan keradangan dan ketegangan sendi
3. Penghidap kanser - Omega Guard membantu penghasilan enzim yang menggalakkan pertumbuhan sel kanser
4. Pesakit diabetis / kencing manis - Omega Guard meningkatkan respon insulin
5. Pesakit ekzema / allergik / resdung - Omega Guard mengurangkan keradangan dan allergik
6. Ibu hamil - Omega Guard diperlukan untuk perkembangan otak dan mata bayi dalam kandungan
7. Ibu menyusu - Omega Guard mengurangkan risiko keradangan dan allergik pada bayi
8. Kanak-kanak - Omega Guard meningkatkan fungsi kognitif dan visual kanak-kanak yang sedang membesar
9. Individu yang fungsi kognitif semakin berkurang - Omega Guard membantu meningkatkan memori dan fungsi kognitif, mampu mengurangkan risiko penyakit nyanyuk dan Alzheimer
10. Individu yang ingin menurunkan berat badan - membantu meningkatkan aliran darah ke otot semasa bersenam dan membantu penghasilan enzim yang menyingkirkan lemak dan dimanfaatkan untuk menghasilkan tenaga
11. Individu yang sering mengalami kemurungan
12. Individu yang sering mengalami migrain, kebas-kebas kaki dan tangan
13. Individu yang menghidap asma / batuk berkahak / selsema
14. Individu yang menghidap osteoporosis
15. Sesiapa sahaja, termasuk anda! 



 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






PROMOSI OGOS 2017 PWP RED HOT COOLER BAG & VIVIX SPOON




Promosi Lagi Dan Lagi..
.
Ya.. kalau beli salah satu set seperti dalam gambar, anda berpeluang dapat KEAHLIAN PERCUMA dan dapat beli RED HOT COOLER BAG WITH EXCLUSIVE VIVIX SPOON dengan harga RM29.89 (harga asal RM60)
.
Promosi tamat pada 31 ogos 2017..
.
Selagi stock masih ada..


 Semoga bermanfaat ya..  

Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...