Review Blog By Nieyl..



Dah lame tak join contest cam ni.. saje la nak try mane tau boleh menang... hehhe..


Apa yang best kat blog Seindah Cerita?? 

Best sebab:
- bile bkak je blog ade lagu Bunga Dhia.. (serius dok ulang2 pon tak jemu..)

- blognya yang putih suci tak serabut mata memandang..

- paling best siap ade waktu solat kat sidebar blah kanan.. (tak caye gi la tengok sdirik.. hehehhe..)

- part bahagian resipi pon syokkk.. banyak resipi yang mudah2 dan simple.. skali tengok mesti boleh buat punye.. (eda suke enrty kueh buah melaka tu.. tetibe teringat kat mak ) dan boleh juga dijadikan idea untuk bawk bekal ke office..

- kalau ada kawa2 blogger yang tengah carik jodoh pon boleh klik kat sisipan tepi kiri blog ni.. ade tulis "Cari Jodoh?".. senang la nak berkenalan nanti.. 



Ni je kot simple entry untuk segment Review Blog by Nieyl.. kalau panjang2 dah bukan simple plak namenye kan.. hehehe.. 


TQ nieyl sebab sudi buat segment ni.. semoga nieyl bahagia bersama insan tersayang.. aminnn..



Sijil Halal Shaklee 2015

Untuk pengguna baru dalam Shaklee pastinya anda tertanya-tanya dengan status halal produk Shaklee. Isu tentang halal produk Shaklee memang tidak akan pernah berhenti dan ianya menunjukkan perkembangan yang sangat baik kerana ia melambangkan yang masyarakat kini prihatin dengan produk yang mereka makan atau pun yang mereka gunakan.

Sijil Halal Shaklee 2015 telah dikeluarkan oleh ISA (Islamic Services of America) dan telah diperakuai oleh JAKIM. Antara produk Shaklee yang terdapat dalam Sijil Halal Shaklee ini adalah Alfalfa Complex, B-Complex with Folic Acid, Cinch, Energy tea mix, CoQHEALTH PLUS, ESP, DTX Complex, Garlic Compex, GLA Complex, Herb-Lax, Advanced Joint Health Tablet, Lecithin, Meal Shakes, Omega Guard, Ostematrix, Performance Pure Hydration Drink, Peppermint Ginger Plus, Sustained Release Vita-C Plus, Vita-E Complex, Vita-Lea Iron Formula, Vita-Lea For Chidren, Vivix dan Zinc Complex.





Ini adalah sijil HALAL Shaklee yang telah dikeluarkan oleh ISA yang bertarikh 16 Januari 2015 bersamaan dengan 25 Rabi-ul-awwal 1436H.

Dan disini juga saya sertakan sekali link LOGO HALAL yang diiktiraf oleh JAKIM
Jadi mengapa perlu masih ragu-ragu dengan produk Shaklee sedangkan sudah terbukti kehalalannya..


Jadi mengapa anda tunggu lagi.. Jika anda berminat boleh terus hubungi saya..



Eda Ejai
Shaklee Independent Disrtibutor  [ ID 888102 ]
SMS/WhatsApp/Telegram/WeChat : 013-397 6474
Email : hidawati.kadiso@gmail.com
Laman web : eda83.blogspot.com
Page : http://facebook.com/edaejaishop



Saya Suka Dengan Shaklee Kerana..



Mungkin ramai yang tak tahu..

Shaklee ada:
- 65 orang saintis
- Lebih 100,000 ujian kualiti setahun
- Lebih 350 ujian saringan dijalankan ke atas setiap ramuan baru
- Lebih 100 kajian saintifik diterbitkan
- Melabur $250 juta dalam R&D ujian klinikal

Produknya:
- Sentiasa selamat
- Sentiasa berkesan
- Sentiasa mesra alam

Tahukah anda multivitamin Vita-Lea Shaklee adalah yang pertama di dunia dan berusia 100 tahun??

Ujian klinikal membuktikan dengan pemgambilan Vita-Lea selama setahun boleh menguranhkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%.

Dan kerana itu lah saya suka Shaklee..



Jika anda berminat boleh terus hubungi saya


Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Email : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: eda83.blogspot.com
 Page : http://www.facebook.com/edaejaishop


Nak beli vitamin selain produk yang dalam entry ni pon boleh.. klik sahaja di gamba eSell dibawah ini..




Klik di SINI untuk tutorial membeli secara online..





Mahu Anak Pintar, Sihat Dan Cergas Selalu..

Menjadi impian setiap ibu bapa mahukan anak-anak yang pintar, sihat dan cergas sepanjang hari.. 

Tak siapa pon gemar apabila anak-anak dijangkiti apa-apa penyakit waima pun hanya demam selesema sahaja.. pasti kita akan merasa gundah gulana dan lekas membawak anak ke klinik berhampiran.. 



Ini Hasnaa anak kedua saya berumur 3 tahun 6 bulan dan Hasnaa paling lama menyusu badan.. Hasnaa menyusu badan sehingga usianya 3 tahun.. Selepas cerai susu Hasnaa menolak semua jenis susu formula dan saya harus mencari altenatif lain untuk melengkapkan sumber nutrisi untuknya..

Banyak yang saya cuba untuk Hasnaa namun semua berjumpa jalan buntu.. Akhir sekali saya cuba beberapa produk Shaklee buat Hasnaa.. 




Inilah rahsia saya.. Set Anak Pintar dan Sihat buat Hasnaa..


Dalam banyak-banyak vitamin diatas Hasnaa sangat gemar dengan Vit C chewable.. botol Vit C Chewable mesti diletak tempat yang tinggi.. kalau tidak memang boleh habis satu botol sehari Hasnaa makan.. 

Dan paling penting Hasnaa sangat jarang diserang sakit mahupun demam.. Alhamdulillahh.. 

Kat bawah ni pulak video testimoni dari Puan Sylvia Yong dan Puan Irayanti.. seronok dapat lihat mereka berdua gembira dengan perubahan anak masing-masing..




Anak Puan Sylvia Yong adalah seorang picky eater dan badannya sangat kurus. Setelah berjumpa dengan doktor, doktor mencadangkan agar Puan Sylvia mencari suplemen multivitamin untuk anaknya. Selepas mengetahui mengenai Meal Shakes dan diberikan kepada anaknya, akhirnya dalam tempoh 3 bulan berat badan anaknya mula bertambah.

Manakala anak puan Irayanti pula dihantar ke taska selalu demam dan selesema. Selepas mengamalkan Meal Shakes alhamdulillah anaknya kurang diserang demam dan selesema kerana telah mendapat vitamin yang diperlukan dan yang paling penting imunisasi badan juga semakin meningkat.. 

Mungkin anda diantara anda sebagai ibu bapa yang berminat dan ningat tahu harga setiap satu dari Set Anak Pintar dan Sihat ini kan..

Harga setiap satu adalah seperti berikut:

Set Anak Pintar dan Sihat (Retail + GST)

Vit C Chewable RM39.75
Vita Lea RM117.66
Meal Shakes RM120.58
Omega Guard RM144.16
Total RM422.15


Set Anak Pintar dan Sihat (Retail)

Vit C Chewable RM37.50
Vita Lea RM111
Meal Shakes RM113.75
Omega Guard RM1136
Total RM398.25


Jangan risau, kami SID hanya menjual harga RETAIL sahaja.. dan bukan harga RETAIL + GST..

Mahu lebih jimat??? anda boleh terus mendaftar untuk menjadi ahli Shaklee.. dan pastinya anda akan dapat membeli dengan mnggunakan harga ahli dan banyak kelebihan dan bomus yang anda bakal perolehi dengan menjadi ahli Shaklee.. 



Jika anda berminat boleh terus hubungi saya


Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Email : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: eda83.blogspot.com
 Page : http://www.facebook.com/edaejaishop


Nak beli vitamin selain produk yang dalam entry ni pon boleh.. klik sahaja di gamba eSell dibawah ini..




Klik di SINI untuk tutorial membeli secara online..

Set Berpantang Shaklee Premium | Terbukti Terbaik Dan Selamat Untuk Anda..

Mendapat ahli baru dalam keluarga pasti akan mengujakan anda sekeluarga.. Lebih-lebih lagi jika insan yang baru lahir itu cucu sulung dalam keluarga.. Cucu yang dinanti-nanti dan bakal memberikan seribu erti buat atok, opah dan terutama sekali buat anda sebagai ibu bapa baru dan pastinya banyak perkara baru yang anda belum tahu dan bakal anda tahu selepas kehadiran orang baru dalam keluarga.. 



Ye ini gamba saya sewaktu berpantang anak pertama dahulu.. setiap hari banyak perkara baru yang dipelajari secara sengaja atau pon tidak sengaja.. 

Antara perkara yang baru saya pelajari semasa selapas kelahiran anak pertama adalah bagaimana menguruskan baby.. sebab saya ni anak bongsu dan memag tiada pengalaman dalam penguruskan baby.. Selain dari itu saya juga perlu memjaga kesihatan diri semasa berpantang.. Al maklum sahaja lah bagaimana keadaan orang berpantang yang banyak kekangannya dari segi pergerakan.. selain dari tu emosi, dan mental juga perlu dijaga agar tidak berlakunya meroyan semasa pantang.. 

Saya berpantang secara tradisional dan campur sedikit dengan supplement yang sesuai saya gunakan semasa berpantang.. Nampak kan pilis tetap di dahi.. hehehhe.. Cuma jamu sahaja saya tak ambil kerana saya berdarah O dan anak saya juga ada sejarah prolonged jaundice yang boleh menyebabkan demam kuning anak saya lambat untuk baik.. Jadi saya gantikan dengan vitamin yang boleh saya ambil sejurus selepas melahirkan.. 

Anda nak tahu rahsia saya??



Inilah dia Set Berpantang Premium khas buat ibu-ibu yang mementingkan kesihatan dan kecergasan semasa berpantang..


Antara kelebihan setiap satu botol dalam set ini adalah:


 - Mempercepatkan penyembuhan luka bersalin dari dalam dan luar.
- Tidak perlu makan pati ikan haruan kerana mempunyai manfaat yang sama.
- Membantu meguatkan memori (selepas bersalin ramai ibu yang mudah lupa)
- Mengurangkan keguguran rambut.
- Membanti pegaktifan enzim dalam badan..

- Membekalkan kalsium, magnesium dan vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi.
- Komponen utama susu ibu selepas proten.
- Mencegah sembelit dan stress ibu.
- Membantu mencegaj sakit sendi dan hilang gigi selepas anak dilahirkan kerana mengusu badan.

- Membantu menigkatkan daya tahan melawan penyakit.
- Membantu penyembuhan luka jahitan.
- Bagus untuk kulit yang cantik untuk  pembentukan kolagen bawah kulit.
- Anti oksidan yang bagus penghalang kanser.

- Membekalkan 20 jenis asid amino untuk pembinaan sel baru dan meyembuhkan luka.
- Rasa kenyang lebih lama dan badan rasa bertenaga.
- Membantu mengembalikan kesihatan kulit.
- Membanyakkan susu ibu.
- Boleh dibuat masker semulajadi yang berkesan.

- Melengkapkan keperluan vitamin harian tubuh dengan 23 jenis mineraldan vitamin.
- Membekalkan zat besi untuk pembentukan sel darah merah yang berkualiti supaya badan lebih bertenaga.
- Mengelakkan berlakunya anemia.

- Anti Stress pada ibu berpantang.
- Akan lebih tenang.
- Membantu tubuh menghasilkan sel darah merah baru selepas kehilangan banyak darah semasa melahirkan.
- Seluruh tubuh lebih bertenaga dan cergas.
- Membantu mengekalkan kelembapan kulit.

Di sini juga saya lampirkan sekali beberapa testimoni Set Bersalin Premium buat tatapan anda..


cara macam mana nak jadi ahli shaklee

macam mana nak jadi ahli shaklee


Tak lupa juga video testimoni dari Puan Khadeejah Hasmad tentang set berpantang yang  ditelah gunakan sepanjang beliau berpantang.. jom kita saksikan..



Seronok kan bila dapat tengok Puan Khadeejah sihat dan bertenaga sepanjang masa sewaktu dalam proses berpantang.. 

Tentang harga..Pasti ramai yang tertanya-tanya tentang harga set ini kan..

Harga SET BERPANTANG PREMIUM (Harga Retail + GST)

Zinc RM35.78
OsteMatrix RM64.66
Vita C RM98.05
ESP RM159
Vita Lea RM94.08
B Complex RM56.98
TOTAL RM510.55


Harga SET BERPANTANG PREMIUM (Harga Retail)

Zinc RM33.75
OsteMatrix RM61
Vita C RM92.50
ESP RM150
Vita Lea RM88.75
B Complex RM53.75
TOTAL RM479.75


Saya hanya menjual harga retail iaitu RM479.75 untuk harga set ini.. Nampak macam mahal kan.. tapi apalah sangat dengan manfaat yang akan anda perolehi semasa anda berpantang nanti.. kalau anda baru hamil 4 bulan pon masih boleh untuk anda menabung untuk membeli set berpantang ini.. mahu lebih jimat??? anda boleh terus mendaftar untuk menjadi ahli Shaklee.. dan pastinya anda akan dapat membeli dengan mnggunakan harga ahli dan banyak kelebihan dan bomus yang anda bakal perolehi dengan menjadi ahli Shaklee.. 



Jika anda berminat boleh terus hubungi saya


Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Email : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: eda83.blogspot.com
 Page : http://www.facebook.com/edaejaishop


Nak beli vitamin selain produk yang dalam entry ni pon boleh.. klik sahaja di gamba eSell dibawah ini..




Klik di SINI untuk tutorial membeli secara online..

Kisah Benar | ESP Bantu Rahim Yang Lemah Setelah Keguguran 4 Kali..



Tahukah anda antara hot stuff keluaran Shaklee. Energizing Soy Protein (ESP) adalah sejenis protein drink yang dibuat daripada soya. ESP merupakan produk yang wajib ada dalam rutin diet seharian. Mari kita lihat apa faedah-faedah yang boleh kita perolehi dari ESP:


  • Membekalkan tenaga. Nama pun dah Energizing Soy Protein kan? 1 canister 1kg ESP dibuat dari 30 kg kacang soya dan ia adalah energy booster segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
  • Melawan rasa lapar. Sesuai dijadikan snek harian untuk mereka yang berdiet. Sesuai diambil semasa sahur untuk yang berpuasa;
  • Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.
  • Membantu menggalak, memekat dan menambah kualiti susu ibu. Bayi akan cepat kenyang selepas menyusu.
  • Untuk kulit, rambut dan kuku yang sihat dan cantik. Membantu mengurangkan masalah rambut gugur, kulit berparut dan berpigmentasi. Amino acid dalam protein soya membantu membina tisu-tisu baru dan menggantikan tisu-tisu yang rosak.
  • Membantu membina sistem imunisasi badan dan fungsi hati, prostat dan payudara.
  • Membaikpulih dan membina tisu otot yang rosak ketika bersenam. Menjadi pilihan ramai atlit Olimpik di seluruh dunia.
  • Membina otot buat mereka yang sedang berdiet. Penurunan berat badan dan pembakaran lemak badan yang drastik boleh membuatkan otot badan kelihatan lembik dan menggelebeh.

Dan disini saya sertakan sekali testimoni dari Puan Suraya tentang ESP dan mungkin video ini dapat membantu anda mengenal ESP Shaklee dengan lebih dekat lagi dan kaitannya yang amat rapat dengan wanita hamil..


Real Life Sory..
Rahim lemah.. misscarriage 4 kali..
Pregnancy ke 5 sepanjang masa cuti.. warded.. kerana rahim lemah..
Kisah lanjut klik play pada video di bawah..





Anda teruja?? Saya pon turut teruja.. berminat dengan ESP??



Jika anda berminat boleh terus hubungi saya


Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Email : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: eda83.blogspot.com
 Page : http://www.facebook.com/edaejaishop


Nak beli vitamin selain produk yang dalam entry ni pon boleh.. klik sahaja di gamba eSell dibawah ini..




Klik di SINI untuk tutorial membeli secara online..



Waktu Hamil Yang Lebih Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Hari..


 Bagi pasangan yang baru berkahwin pastinya akan merasai debarannya apabila isteri anda disahkan hamil anak pertama.. Ini juga terjadi pada diri saya sendiri.. Keterujaan yang sangat mendalam apabila setiap kali check up dan melihat zuriat yang dikandung sudah mula membesar di dalam rahim.. dan pastinya tarikh due date akan ditempuhi dengan penuh debaran dan kesabaran bersama-sama pasangan anda.. 



Keterujaan anda semasa menanti zuriat lahir ke dunia jangan dilupa dangan nutrisi, vitamin dan pemakanan si ibu yang sedang hamil.. lebihkan memakan sayur-sayuran, buah-buahan, ikan, ayam atau daging yang segar.. 

Jauhkan dari mengambil makanan yang tidak baik untuk kesihatan bayi dan ibu yang sedang hamil.. Sebagai contoh makanan ringan , minuman yang bergas, alkohol dan sebagainya..

Bagi menjadikan ibu yang hamil rasa lebih cergas dan bertenaga, saya mengesyorkan SET IBU HAMIL CERGAS ini buat ibu-ibu yang baru hamil, atau pon sudah lama hamil untuk merasai bagaimana cergasnya anda dengan mengambil SET IBU HAMIL CERGAS ini.. 



Set ini terdiri daripada OsteMatrix, Vitamin C, ESP, Vita Lea dan B Complex..

Ostematrix - Ibu mengandung memerlukan 1000-1300mg kalsium sehari. Ini adalah kerana bayi akan mula mengambil kalsium ibu dengan lebih banyak bermula trimester kedua. Ostematrix mengandungi bukan sahaja kalsium malah MAGNESIUM dan VITAMIN D..Vitamin D meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan tulang dan kerangka. Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp.

Vitamin C - Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat. Ia juga membantu dalam penghadaman zat disamping vitamin C dapat meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.

 ESP - Membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah. Memberi tenaga berpanjangan kepada si ibu. Memastikan kesihatan ibu di tahap optimum. Membantu perkembangan fetus. Membantu mengatasi masalah loya atau angin kerana dapat memberi rasa kenyang lebih lama. Membantu menjadikan kulit bayi yang bakal dilahirkan halus, cantik dan kurang sensitif.

Vitalea - Multivitamin yang tebaik dengan zat besi. Ia membantu dalam pembentukkan sel-sel darah merah..Jika ibu-ibu mengambil vitalea, tidak perlu lagi mengambil obimin okay.

B-complex - Mengandungi sebanyak 8 kumpulan vitamin B termasuklah asid folic. Asid folic dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam badan. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.

Disini juga saya sertakan sekali testimoni dari kak Haridah..


Kesian kan kat kak Haridah.. mabuk teruk sangat masa mengandungkan anak beliau.. tapi bile lepas makan SET HAMIL alhamdulillah beliau dah boleh bangun dan berpuasa di bulan Ramadhan.. kalau anda nak cergas macam kak Haridah, anda pon boleh ambil set ni untuk kecergasan anda sewaktu hamil..


Pasti ramai yang tertanya-tanya tentang harga set ini kan..

Harga SET IBU HAMIL CERGAS (Harga Retail + GST)

OsteMatrix RM64.66
Vita C RM98.05
ESP RM159
Vita Lea RM94.08
B Complex RM56.98
TOTAL RM472.77


Harga SET IBU HAMIL CERGAS (Harga Retail)

OsteMatrix RM61
Vita C RM92.50
ESP RM150
Vita Lea RM88.75
B Complex RM53.75
TOTAL RM446

Ya saya jual pakai harga retail tanpa GST.. hanya RM446 untuk produk yang sangat OHSEM ni.. Kalau nak lebih murah dan berbaloi-baloi anda boleh join jadi ahli Shaklee dengan yuran seumur hidup RM79.50.. tiada yuran tahunan.. hanya sekali register dan sekali bayar untuk mengaktifkan anda sebagai ahli dan juga pengedar Shaklee..


Jika anda berminat boleh terus hubungi saya


Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Email : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: eda83.blogspot.com
 Page : http://www.facebook.com/edaejaishop


Nak beli vitamin selain produk yang dalam entry ni pon boleh.. klik sahaja di gamba eSell dibawah ini..




Klik di SINI untuk tutorial membeli secara online..
  


Abang SADO Nak Berhenti Merokok Dan Mahu Lebih Sihat Dengan Vivix..


Tak lalu nak cite dah pasal kebaikan Vivix ni.. Banyak sangat dah cite pasal ni keluar.. 



Antara yang best pasal vivix  ni kelebihannya adalah:


 Memperbaiki tenaga SEL. Semakin tubuh kita terdedah kepada penuaan,semakin cepat sel tubuh kita kehilangan tenaga. Ini akan menurunkan fungsi sel. VIVIX membantu menguatkan sel tubuh memperbaiki DNA. Setiap hari tubuh kita mengalami kerosakan DNA (akibat radikal bebas) menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. VIVIX membantu melambatkan & melindungi DNA sel tubuh kita. Amat sesuai diambil oleh mereka yang selesai menjalani rawatan pemulihan kanser seperti kimoterapi, bagi mengembalikan sel tubuh kepada keadaan asal.
*  Meningkatkan fungsi otak, kardiovaskular,imuniti & sendi. VIVIX membantu mengembalikan keremajaan anda.
Dan berikut saya kepilkan sekali dengan testimoni pengguna Vivix yang mana mareka berdua telah bebas daripada tabiat menghisap rokok..

Anda tak percaya?? jom kita tengok En Uzir ni.. 





Tak ketinggalan juge testimoni dari En Hazrin.. sape sangka yang beliau cuma mahukan kesihatan yang jantung yang lebih baik tetapi lebih banyak benafit yang beliau perolehi selapas meminum sesudu Vivix.. Jom kita saksikan..





Anda dah berpuas hati dengan dua testimoni ni?? best kan.. dalam satu botol saje banyak kelebihan yang bonus yang kite bakal perolehi..

Berapa harga sebotol Vivix??? Harganya hanya RM503.50 (Harga retail dengan GST).. Tetapi untuk anda yang membaca blog saya ni saya jual harga retail hanya RM475 sahaja.. Anda TIDAK dikenakan GST.. Suka tak?? hehehhe.. Rasa mahal sangat??? kalau nak lebih murah pon boleh.. tak de masalah.. anda boleh terus daftar menjadi ahli Shaklee dengan saya dan anda akan dapat beli semua produk Shaklee dengan lebih murah dalam 15% - 25% seumur hidup.. best kan..


Jika anda berminat boleh terus hubungi saya


Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Email : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: eda83.blogspot.com
 Page : http://www.facebook.com/edaejaishop


Nak beli vitamin selain produk yang dalam entry ni pon boleh.. klik sahaja di gamba eSell dibawah ini..




Klik di SINI untuk tutorial membeli secara online..