Sustained Release Vita-C
Sedikit fakta mengenai vitamin C. Tahukah anda, tidak seperti haiwan, badan kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendirinya? Contoh, arnab mampu menghasilkan 18 g vitamin C setiap hari. Disebabkan kita bukanlah arnab, maka kita terpaksa mendapatkan vitamin C melalui buah-buahan dan sayur-sayuran. Buah-buahan dapat menghasilkan vitamin C yang lengkap dalam masa 10 hari selepas buah itu ranum. Jika tidak ranum, kandungan vitamin C akan berkurang. Ia akan makin berkurang kepada separuh apabila dipetik dan akan musnah jika terdedah kepada kepanasan.

1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100 mg vitamin C. Stress, pengambilan pil penahan sakit dan pil perancang akan menyusutkan lagi kandungan vitamin C. Plus, sifat vitamin C adalah larut dalam air, maka kandungan vitamin C akan selalu hilang dari badan kita. Oleh itu, kita memerlukan supplement tambahan untuk memastikan badan kita dilengkapi dengan vitamin C.

Vita-C keluaran Shaklee adalah unik kerana ia bersifat sustained release, di mana kandungan vitamin C itu akan dilepaskan dalam badan secara perlahan-lahan. Ingat, vitamin C adalah bersifat larut air. Sekiranya vitamin C itu bukan dari jenis sustained released, ia akan terus larut dalam badan kita, maka kandungan vitamin C dalam badan kita hanya dapat bertahan untuk beberapa minit sahaja. 2 tablet Vita-C mampu mengekalkan kandungan vitamin C dalam plasma darah kita selama 24 jam.

Satu lagi keunikan Vita-C Shaklee adalah kandungan Bioflavonoids Complex yang terdapat dalam Vita-C itu. Bioflavonoids tidak dapat dihasilkan oleh tubuh kita, ia perlu dibekalkan melalui diet pemakanan kita. Bioflavonoids membantu meningkatkan keberkesanan vitamin C. Ia juga bersifat antibacterial.

1 tablet Sustained Release Vita-C juga bersamaan dengan pengambilan 7.5 biji oren dan bersamaan dengan pembebasan 1.5 biji oren setiap sejam. Manfaat utama vitamin C adalah seperti berikut:

  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Mengurangkan symptom selsema
  • Merangsang pembentukan kolagen
  • Mempercepatkan penyembuhan luka, gusi berdarah, lebam, etc.
  • Mencantikkan kulit
  • Membantu penyerapan zat besi dan folic acid dengan lebih berkesan (bagus untuk wanita hamil)
  • Menghapuskan radikal bebas dan memerangi kanser
  • Mencegah penyakit scurvy
  • Mengekalkan kolestrol yang sihat

Perokok, wanita hamil dan menyusu memerlukan dos vitamin C yang lebih tinggi. Sustained release Vita-C selamat digunakan ketika mengandung, selepas melahirkan dan sepanjang proses menyusu bayi anda. Vita-C juga merupakan basic vitamin yang terdapat dalam Set Family Wellness. Dapatkan Sustained Release Vita-C dari E2 Shop sekarang. 1 botol mampu bertahan sehingga 6 bulan.

Terbaru! Sustained Released Vita-C Shaklee kini telah berwajah baru dan mempunyai formula tambahan yang baru. Kini ia digelar Sustained Release Vita-C Plus. Dapatkan dari E2 Shop sekarang!


Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...