Shaklee Collagen Powder Mengembalikan Keanjalan Kulit Anda..




Promosi harga runtuh SHAKLEE COLLAGEN POWDER hanya bulan ini sahaja!!
Kebaikan Collagen yg masih ramai belum mengetahui..

ANTI PENUAAN – mengurangkan liang pori-pori (pori-pori terbuka), kedutan dan garis
halus.
MENGHIDRATKAN – Melembapkan kulit
MENGEMBALIKAN KEANJALAN KULIT – Menjadikan kulir anjal, lembut dan tegang
MELICINKAN – Tingkatkan kelicinan kulit
MENYUBURKAN – Menyuburkan rambut dan kuku yang sihat
MENCERAH – Mengurangkan pigmentasi, jerawat dan kulit tak sekata
MENEGANG – Membantu menegang dan menganjalkan payudara

Apa tunggu lagi, taknak ke cantik untuk orang tersayang? 

utk mengetahui selanjutnya (harga istimewa), hubungi :

Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Emel : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: edaejaishop.blogspot.com






Set Bersalin Hebat Untuk Ibu-Ibu Moden Masa Kini..

Salam rakan-rakan.. bertemu lagi kita di enrty kali ini.. pada hari ini saya ingin menceritakan sedikti sebanyak tentang Set Bersalin dari Shaklee.. 

Seperti yang rakan-rakan sedia maklum, ramai dikalangan ibu-ibu muda masa kini mahukan makanan tambahan semasa dalam tempuh berpantang yang mudah ditelan.. tidak perlu dibancuh-bancuh mahupun yang menyusahkan.. semuanya mahu yang pantas, berkesan dan alami.. 

Dan kami di Shaklee ada jalan penyelesaiannya.. 

Inilah Set Bersalin dari Shaklee yang hangat diperkatakan masa kini.. 




Set ini terdiri daripada:

1) Vitalea…

Mengandungi keperluan 28 vitamin dan mineral penting yang di perlukan oleh orang dewasa.
Oleh kerana,ibu banyak kehilangan darah,ibu perlu makanan yang sihat serta nutrisi yang lengkap bagi menggantikan darah yang hilang.

Mengandungi zat besi yang penting dalam pembentukan sel darah merah

PESANAN- vitalea tidak boleh di ambil bersama susu,sebab itu ostematrik perlu di jarakkan pengambilannya dengan vitalea.

2) B-Complex

Menukar makanan kepada tenaga-menjadikan ibu berpantang kurang letih dan bertenaga.

Melawan tekanan

Membaiki masalah kulit kepala,kelemumur ,rambut gugur

Mencegah anemia-membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi

3) Zinc Kompleks

Mempercepatkan pemulihan luka-sama ada bersalin normal atau pmbedahan,penting untuk ibu berpantang pulih sepenuhnnya.

Mempertingkatkan sistem imun

Membantu masalah keguguran rambut yang di alami ibu berpantang

Membantu masalah kedinginan selepas bersalin.

4) Sustained Release Vita C

Peningkatan sistem imun.

Mencantikkan kulit-kebiasaannya ibu berpantang mengalami wajah yang agak kusam

Melambatkan penuaan serta menyekat pembentukan pigmen punca utama kejadian jeragat.

Mempercepatkan penyembuhan luka jahitan.


Sebenarnya banyak lagi kelebihan semua vitamin di atas yang belum saya senaraikan lagi.. ini hanya sebahagian dari kelebihannya sahaja.. InsyaAllah saya akan mencerikan lebih terperinci tentang vitamin-vitamin di atas pada masa akan datang..


Kepada rakan-rakan yang ingin menggunakan rangkaian set bersalin dari Shaklee ini saya akan ceritakan sedikit tentang kaedah pemakanannya..

Cara pemakanannya amat mudah.. Anda boleh mengambil 1 biji Vita lea, 1 biji B-complex dan 1 biji Vita C secara bersama pada selapas sarapan.. kemudian untuk Zinc pula anda boleh ambil sebiji pada selepas makan tengahari.. mudah bukan.. dengan pengambilan setiap hari dari hari pertama berpantang sudah boleh menampakkan yang anda sihat dan cergas semasa berpantang.. apatah lagi anda perlu berjaga malam untuk menyusukan si comel.. 

Dapatkan Set Bersalin Shaklee untuk waktu berpantang yang lebih sihat dan cerdas.. InsyaAllahhh... pilihan di tangan anda..


Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Eda Ejai
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
 Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
 Emel : hidawati.kadiso@gmail.com
 Laman web: edaejaishop.blogspot.com





Tenaga Luar Biasa Dengan Set Bersalin Shaklee..



Salam kawan-kawan..
Hari ni saya nak share tentang tastimoni seorang rakan yang baru 5 hari bersalin cser dan baru 2 hari mengamalkan Set Bersalin dari Shaklee..
Sedikit sejarah tentang rakan saya ini.. beliau besalin anak ke dua secara cser.. besalin anak yang pertama 6 tahun lepas juge cser tetapi masih merasa sakit kalau mahu naik tangga.. kini beliau baru mengamalkan Set Bersalin Shaklee dan sudah boleh memanjat tangga serta tidak merasa berdunyut2 di kawasan luka csernye..
Paling menyeronokkan apabila beliau merasai TENAGA LUAR BIASA dengan memakan set bersalin dari Shaklee..
Apakah Set Bersalin dari Shaklee??
Set bersalin dari Shaklee adalah terdiri daripada:
1) Vita lea (multivitamin)
2) B-complex
3) Vita C
4) Zinc
Dan rakan saya ini juge mengamalkan ESP untuk lebih bertanaga untuk berjaga malam.. Alhamdulillah dengan mengamalkan konsep "DEMAND AND SUPPLY" dalam penyusuan susu ibu, susu beliau juga meriah..
Syukurrr.. gembira rasanya dapat membantu rakan-rakan seperti ini..
Jika anda sedang mengandung mahu pun sedang dalam pantang dan ingin mengetahui dengan lebih lanjut tentang Set Bersalin dari Shaklee bolehlah menghubungi saya seperti berikut:
Eda Ejai
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID NO : 888102]
♥ Contact No | WhatsApp/SMS :013 397 6474
♥ Email : hidawati.kadiso@gmail.com
♥ Laman web : edaejaishop.blogspot.com




Published with Blogger-droid v2.0.10

Vita Lea Shaklee..

Vita-Lea Shaklee

·         multivitamin dan mineral yang pertama dicipta di dunia pada 1915.
·         Dahulu ia dikenali sebagai Vitalized Mineral (kemudiannya disingkatkan sebutan menjadi Vita-Min)
·         ianya dahulu adalah dalam bentuk cecair.
·         melalui pelbagai bentuk penambah baikkan sejak 90 tahun lalu sehingga menjadi bentuk kapsul seperti hari ini.




Tablet Vita-Lea kini disaluti dengan serbuk spirulina, satu lagi bahan yang diketahui umum sangat berfaedah untuk kesihatan yang dihasilkan dengan teknologi "Explo-tab".
Apa itu Explo-tab?
·         satu kaedah penyerapan vitamin didalam badan.
·         vitamin dan multimineral yang menyerap cepat ke dalam tubuh manusia memang sangat diperlukan.
·         penyerapan yang terlalu pantas akan menyebabkan khasiatnya hilang sebelum sempat diserap.
·         teknologi ‘Explo-tab’ berfungsi dengan memastikan ia akan berada didalam perut untuk tempoh    masa optimum bagi membolehkannya diserap.

·         Satu ‘letupan’ akan berlaku pada masa Vita Lea berada didalam perut untuk penyerapan




Keistimewaan Vita-Lea
·         Vita-Lea masih merupakan tablet multi-vitamin paling cepat terlarut dalam air dan tubuh manusia.
·         Ia adalah yang terpantas di dunia.

·         Mineral didalam Vita-Lea mudah bertindakbalas dengan protein menjadikannya lebih cepat diserap oleh usus kecil manusia.




Fungsi Vita-Lea
·         Tambah darah bagi ibu hamil
·         Penambahan tenaga segera
·         Menjadikan minda cergas dan bertenaga
·         Membekalkan zinc pada badan untuk penghasilan insulin
·         Membantu penyerapan zat dari makanan
·         Membantu pertahanan daripada penyakit
·         Melancarkan penghadaman
·         Memulihkan selera makan
·         Melengkapkan nutrient yang diperlukan oleh tubuh
·         Meningkatkan kesihatan secara umum

Harga Semenanjung Malaysia RM88.75
Harga Sabah dan Sarawak RM93.75

Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Eda Ejai
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
♥ Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
♥ Emel : hidawati.kadiso@gmail.com
♥ Laman web: edaejaishop.blogspot.com





Isu Halal Shaklee..



Isu halal Shaklee adalah antara isu yang menjadi perhatian ramai pihak terutama yang baru mengenali produk-produk Shaklee. Ramai yang masih meragui akan status halal Shaklee.
Untuk pengetahuan, semua produk Shaklee yang masuk ke pasaran Malaysia adalah halal. Jadi, mana-mana produk Shaklee yang tidak masuk ke pasaran Malaysia dan hanya terdapat di pasaran luar negara, kita perlu periksa dahulu status halal produk tersebut dengan badan Islam negara berkenaan.
Sijil halal Shaklee dikeluarkan oleh Islamic Services Of America (ISA). Lihat sijil halal tersebut di Rujuk di Lampiran 1. Untuk pengetahuan semua, Islamic Services of America (ISA) adalah salah satu badan yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh tengok link di bawah untuk lihat Senarai Badan-badan Islam di luar negara yang diiktiraf oleh JAKIM. Klik link ni untuk lihat senarai penuh di laman web ini:
Mungkin ada yang tertanya-tanya kenapa Shaklee tidak memohon sijil halal dari JAKIM. Kenapa nak guna sijil halal yang dikeluarkan oleh ISA. Berikut adalah di antara sebab-sebabnya:
1) Proses permohonan sijil halal kepada JAKIM mengambil satu tempoh masa. Produk-produk Shaklee pula banyak. Jadi proses ini akan memakan masa. Shaklee akan mengalami kerugian kerana tidak dapat memasarkan produk sementara menunggu sijil halal tersebut dikeluarkan. Jadi Shaklee menggunakan sijil halal yang dikeluarkan oleh ISA. Jadi pihak Shaklee dapat jimatkan masa dan kos. Lagipun ISA sememangnya badan yang diiktiraf oleh JAKIM.
2) Kita kena tahu juga kenapa JAKIM wujudkan senarai badan-badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara. Saya quote dari website JAKIM:
"Sebenarnya amat penting bagi semua pengguna Islam untuk mengetahui badan-badan Islam yang diiktiraf di seluruh negara. Ini dapat mengelakkan pengguna merasa ragu-ragu untuk membeli barangan atau memasuki premis-premis tertentu ketika berada di luar negara. Pengetahuan mengenai logo-logo badan Islam yang diiktiraf di luar negara juga penting agar pengguna tidak keliru. Berikut merupakan senarai badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM di luar negara. Pengguna boleh menghubungi badan Islam yang diiktiraf atau menghubungi terus pihak JAKIM untuk maklumat lanjut."
Kenyataan berikut saya ambil dari laman web www.halalscience.com. Laman web ini adalah kepunyaan penulis buku “Halalkah Ubat Anda” Tuan Abdul Rahman Baco tentang isu halal Shaklee.
“Hasil carian maklumat saya di portal Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK).Produk Lecithin Shaklee yang didaftarkan pada tahun 1995 dihasilkan di kilang Syarikat Shaklee di Norman, Amerika Syarikat.
Produk Lecithin Shaklee yang terbaru pula didaftarkan pada 2012 dihasilkan di kilang Nutra Manufacturing, Greenville . Kilang yang sama mengeluarkanproduk-produk kesihatan lain seperti Produk GNC dan USANA yang mempunyai persijilan Halal daripada IFANCA (Islamic Food And Nutritional Council of America).
Produk Osteomatrix Caplet Shaklee yang didaftarkan di Malaysia pada tahun 2007 juga dihasilkan di kilang Nutra Manufacturing, Greenville, Amerika Syarikat.
Pada awal Januari 2013 pula, Puan Imatulizah telah menghantar pertanyaan melalui email kepada Islamic Services of America (ISA) untuk mengesahkan kesahihan Sijil Halal Produk Shaklee.
Koordinator Perkhidmatan Halal, ISA mengesahkan Sijil Halal Produk Shaklee adalah sah dan menjamin Shaklee akan terusmengeluarkan produk-produk yang dijamin halal termasuklahProduk Lecithin, Omega dan Vitamin E.
Memang sebelum ini Shaklee menggunakan kapsul daripada pembekal di Kanada. Tetapi pada masa sekarang, Shaklee telah menggunakan pengilang baru yang mempunyai persijilan halal sedia ada untuk produk Shaklee pasaran Malaysia.
ISA dan IFANCA merupakan badan persijilan Halal Luar Negara yangdiiktiraf oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia, JAKIM.”
Anda boleh baca artikel penuh tersebut di link ini:
ISU HALAL PRODUK PENJAGAAN KULIT SHAKLEE
(Credit to Puan Nurazlina Noh)
Pertama sekali kita kena faham apa kegunaan sijil dan cop halal tu. Cop halal adalah untuk memudahkan umat Islam dan bagi sesetengah barang makanan yang diimport, kena ada sijil halal sebelum masuk ke negara-negara Islam. Tak semua yang halal tu ada sijil halal contohnya macam goreng pisang tepi jalan, takde sijil halal pun, tapi kita yakin ia halal kan.

Keperluan untuk sijil halal ialah supaya umat Islam tidak keliru dan tidak tertipu. Misalnya ayam-ayam yang tidak disembelih atau disembelih tidak ikut syarak, orang Islam tak boleh makan. Jadi rumah sembelihan kena ada sijil halal. Jadi umat Islam dapat membezakan yang mana boleh makan dan yang mana tak boleh. Tapi kalau kita yakin dengan sembelihan itu, misalnya kita beli ayam di kedai Pakcik Kamil, dia sembelih depan-depan kita dan dia tiada sijil halal,. kita boleh pastikan sembelihan dia sah.

Jadi dalam kes produk penjagaan kulit Shaklee, tidak semua syarikat minta sijil halal (ianya mahal) sebab tiada keperluan atau undang-undang untuk ada sijil halal sebelum boleh masuk Malaysia. Macam tu juga dengan kenapa tiada cop halal pada botol Shaklee, sebab tiada keperluan dan undang-undang untuk itu.

Kita boleh tengok bahan-bahan dalam produk-produk penjagaan kulit Shaklee untuk pastikan ianya halal atau tidak.

i. Tidak mengandungi mana-mana bahagian manusia atau bahan yang berasal daripadanya.

ii. Tidak mengandungi bahan diperoleh daripada haiwan yang dilarang kepada umat Islam oleh hukum syarak, atau daripada haiwan halal yang tidak disembelih mengikut hukum Syarak.

iii. Tidak mengandungi sebarang bahan atau organisma yang diubahsuai secara genetik (GMO) yang telah diisytiharkan sebagai najis mengikut hukum syarak.

iv. Tidak disediakan, diproses, dikeluarkan atau disimpan dengan menggunakan apa-apa peralatan yang tercemar dengan perkara yang najis mengikut hukum syarak.

v. Semasa kerja penyediaan, pemprosesan atau pembuatan produk, tiada sentuhan berlaku dan diasingkan secara fizikal daripada mana-mana bahan yang tidak memenuhi syarat-syarat yang dinyatakan dalam perkara i), ii), iii) atau iv).

vii. Tidak memberi sebarang kemudaratan kepada pengguna.

Jadi kita tahu, Nutriwhite & Enfuselle adalah produk berasaskan tumbuhan dan menurut definisi halal INFANCA, sesuatu produk berasaskan tumbuhan adalah halal selagi tidak bercampur dengan hasil dari haiwan. Kalau ada bahan-bahan dari haiwan dan tiada sijil halal, kena hati-hati dan sebaiknya dielakkan.

*IFANCA (Islamic Food and Nutrition Council of America) adalah organisasi Islamik yang bukan berasaskan keuntungan yang berfungsi untuk mempromosikan makanan halal dan isntitusi halal. Berpusat di Chicago, Illinois, Amerika Syarikat dan mempunyai beberapa pejabat di sekitar Amerika Syarikat., and IFANCA juga mewakili Canada, Europe, China, Malaysia, India, Pakistan, and Singapore. IFANCA memberikan pensijilan halal kepada hampir kebanyakan produk di negara-negara utama dunia merangkumi industri pemakanan dan kosmetik. IFANCA adalah salah satu badan Islam yang diiktiraf oleh JAKIM. Boleh lawati lama web berikut untuk mengetahui dengan lebih mendalam tentang IFANCA. http://www.ifanca.org/website


SUMBER-SUMBER LAIN YANG MENYOKONG STATUS HALAL SHAKLEE
Email dari pihak Islamic Services of America (ISA)





LAMPIRAN 1
SIJIL HALAL YANG DIKELUARKAN OLEH ISLAMIC SERVICES OF AMERICA (ISA) UNTUK SHAKLEE




Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Eda Ejai
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
♥ Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
♥ Emel : hidawati.kadiso@gmail.com
♥ Laman web: edaejaishop.blogspot.com




Get Clean® Water Pitcher..



MEMPERKENALKAN GET CLEAN®  WATER
Get Clean® Water merupakan sistem penurasan air multi-paten baru yang menghasilkan air yang lebih sihat. Berbanding dengan jag air yang lain, Get Clean® Water menggunakan sebatang blok karbon padu untuk membersihkan air anda serta mengurangkan bahan-bahan cemar yang sukar disingkirkan termasuklah kandungan plumbum sehingga 99%.


Get Clean® Water merupakan sistem penuras jag air pertama yang menggunakan blok-karbon yang boleh diisi semula. Jadi, kuranglah botol plastik yang perlu dibuang. Ia juga berupaya menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan.


Air yang lebih bersih dan sihat ataupun bumi yang lebih bersih dah sihat
Sudah tentu kita boleh menikmati semuanya!


Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!
• Disahkan dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama


Pilihan Bijak!
• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik 
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak


KEISTIMEWAAN SHAKLEE
SELAMAT: “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain
Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.


PILIHAN BIJAK: Menjimatkan Kos
Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.


HANDAL: Lebih banyak air bersih pada setiap masa
Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.


MESRA ALAM: Memelihara alam sekitar
Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.


Harga Semenanjung Malaysia  RM460 dan
Sabah & Sarawak RM483 sahaja




Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Eda Ejai
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
♥ Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
♥ Emel : hidawati.kadiso@gmail.com
♥ Laman web: edaejaishop.blogspot.com





Vitamin E Shaklee..

Salam hari Khamis buat semua rakan-rakan blogger.. hari ini saya ingin menerangkan serba sedikit tentang Vitamin E dari Shaklee.. Seperti yang sedia maklum bahawa Vitamin E sangat sinonim dengan kecantikan.. namun tahukah anda bahawa vitamin E bukan sekadar untuk kecantikan sahaja malah banyak kelebihan lain yang belom anda ketahui.. mari kita rungkai bersama tentang vitamin E Shaklee..


VITAMIN E  COMPLEX SHAKLEE




Apakah Vitamin E

Vitamin E asalnya di kenali sebagai tocopherol. Dalam bahasa Greek :-
            
           >>  TOKOS = “offspring”/ “anak”
           >> PHEROS = “to bear”/ “utk mendapatkan”



Kenapa kita perlu Vitamin E?

*      Untuk  melawan radikal bebas/ sebagai antioksida
-          Vitamin E meresap ke dalam membrane sel tubuh kita,dan menghalang radikal bebas yang cuba meresap ke dalam tubuh



Apakah lagi fungsi vitamin E

-          Kesuburan lelaki
-          Benign Breast Disease
-          Diabetes
-          Kesihatan mata
-          Kekejangan kaki
-          Penyakit Parkinson
-          Penyakit Lou Gehrig’s/ Amystropic Lateral Sclerosis (ALS)
-          Untuk warga Emas,terutamanya untuk ingatan yang baik.


Keperluan RDA untuk vitamin E


Umur / Jantina
Vitamin E dlm mg
Vitamin E dlm IU
Kanak-kanak
1 hingga 3
4 hingga 8
9 hingga 13

6
7
11

9
10
16
Dewasa
14+
Wanita Mengandung
Wanita Menyusukan Bayi

15
15
19

22
22
28
*IU= International units
  1mg natural Vitamin E = 1.49 IU
  1mg synthetic Vitamin E = 1.1 IU
 


Apa perbezaan Vitamin E Shaklee?

 Ia mengandungi selenium dan ekstrak biji anggur 

j Setiap softgel Vitamin E Shaklee mengandungi :-

o   400 IU vitamin E dari sumber semulajadi
o   65 mg selenium ( untuk melengkapkan aktiviti vitamin E)
o   38 mg ekstrak biji anggur ( mengandungi campuran proanthocyanidins yg merupakan antioksida yang lebih kuat dari vitamin E dan vitamin C)


Siapa berisiko kekurangan Vitamin E

Ø  Mereka yang menghidap Cystic Fibrosis         
Ø  Mereka yang menghidap Ulcerative Colitis .
Ø  Mereka yang mempunyai penyakit Hati / Liver Disease
Ø  Jika anda mengamalkan diet rendah lemak,rendah kalori.
Ø  Mereka yang mengambil ubat seperti cholestytramine (Questrian) atau colestipol ( Colestid).



Makanan yang kaya dengan vitamin E


Makanan
Kuantiti
Vitamin E dalam mg
Minyak Badam       
1 sd bsr
5.30
Badam panggang
1 oz
6.72
Apple
1 sederhana
0.81
Asparagus dimasak
4 batang
0.81
Avocado
½ sederhana
2.32
Minyak jagung
1 sd bsr
1.90
Kacang Hazel
1 oz
6.72
Mangga
1 bj sederhana
2.32
Minyak zaitun
1 sd bsr
1.67
Mentega Kacang
2 sd bsr
3.00
Minyak Kacang Tanah
1 sd bsr
1.60
Kacang Tanah
1 oz
2.56
Minyak safflower
1 sd bsr
4.60
Minyak Bunga Matahari
1 sd bsr
6.30
Biji Bunga Matahari
1 oz
14.18
Keledek
1 bj sederhana
5.93
Wheat Germ
¼ cawan
4.08
Minyak Wheat-germ
1 sd bsr
20.30



Apa yang memaksimumkan dan megurangkan penyerapan vitamin E

VITAMIN E WORKS BETTER WITH
VITAMIN E IS HARMED BY

>Kuantiti kecil lemak (dlm diet harian)
>Selenium
>Vitamin A
>Beta Carotene
>Vitamin C

> Antacids
> Beberapa jenis ubat untuk merendahkan paras kolestrol.


Jadi, sekiranya anda tidak dapat memakan makanan yang tinggi vitamin E seperti minyak badam, asparagus, minyak bunga matahari mahu pun wheat Germ, anda boleh mengamalkan pengambilan Vitamin E dari Shaklee sebiji sehari.. Hanya RM149 untuk semenanjung Malaysia dan RM154 untuk Sabah dan Sarawak.. setiap botol mengandungi 120 biji soft gel vitamin E..



Sila hubungi saya utk sebarang pertanyaan dan pesanan:

Eda Ejai
♥ Shaklee Independent Distributor [ ID No : 888 102 ]
♥ Contact No | WhatsApp/SMS :013 3976474
♥ Emel : hidawati.kadiso@gmail.com
♥ Laman web: eda83.blogspot.com