Produk Shaklee Naik Harga Mulai Mei 2017..


Ye korang.. Harga produk Shaklee bakal naik pada bulan depan.. Sebenarnya hanya pelarasan harga baru sebab barang Shaklee pon dah 11 tahun tak ada peningkatan atau pelarasan harga..

Tapi buat penggemar Vivix jangan sedih, sebab harga vivix masih kekal pada harga yang sama.. Jadi, apa tunggu lagi, kalau anda memang penggemar vitamin Shaklee, eda memang sarankan sangat korang beli bulan ni.. Kalau dah sampai bulan depan harga dah naik.. tak dapat la eda nak tolong.. 


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






Meal Shakes Untuk Naikkan Selera Makan Anak..


Sempat beberapa minggu Meal Shakes tak de kat pasaran sebab dah kehabisan stock.. Sedih juga eda rase sebab tak dapat nak menjual bila ada kawan yang nak beli... Tapi tak pe, sekarang stock Meal Shakes dah ada.. Seronok dapat tolong kawan-kawan yang memang memerlukan ni..


Ya stock dah masuk start 18 April 2017 yang lepas.. Rasenya stock pon tengah banyak ni.. Tak perlu risau kalau korang nak beli 10-20 canister pon.. Nak order pon senang.. pakai online je.. pas tu tunggu je depan pintu rumah.. InsyaAllah sampai..


Kebaikan Meal Shake yang mungkin anda belum tahu adalah seperti berikut:

- Membantu dalam pembentukan sel-sel bagi kulit, kuku, rambut, organ, darah, sel-sel vaksin dan lain-lain.
- Memberikan 24 jenis viamin penting daripada vitamin A ke Z dengan mineral dan mineral surih.
- Mengandugi vitamin B complex, zat besi dan copper yang penting untuk pembentukan sel darah merah yang sihat.
- Mengandungi vitamin seperti vitamin A, C, E, zinc, selenium.
- Kaya dengan vitamin dan mineral termasuk asid folik, biotin, kalsium dan megnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses kanak-kanak membesar.
- Membantu mengatasi masalah sembelit di kalangan kanak-kanak.
- Kaya denga serat larut yang membantu mengeluarkan lemak berlebihan san bahan buangan daripada kolon dan perut.



Buat rakan-rakan yang masih tak tahu, artis Rita Rudaini pon dah beli Meal Shakes juga.. tak caya??


Alhamudulillah Rita dah beli untuk anak-anak beliau.. dan beliau sendiri beli VIVIX untuk dirinya sendiri.. patut la semakin hari semakin cantek.. ambil vivix rupanya.. tak mekap pon nampak cantek...

Kat bawah ni pulak video testimoni dari Puan Sylvia Yong dan Puan Irayanti.. seronok dapat lihat mereka berdua gembira dengan perubahan anak masing-masing..




Anak Puan Sylvia Yong adalah seorang picky eater dan badannya sangat kurus. Setelah berjumpa dengan doktor, doktor mencadangkan agar Puan Sylvia mencari suplemen multivitamin untuk anaknya. Selepas mengetahui mengenai Meal Shakes dan diberikan kepada anaknya, akhirnya dalam tempoh 3 bulan berat badan anaknya mula bertambah.

Manakala anak puan Irayanti pula dihantar ke taska selalu demam dan selesema. Selepas mengamalkan Meal Shakes alhamdulillah anaknya kurang diserang demam dan selesema kerana telah mendapat vitamin yang diperlukan dan yang paling penting imunisasi badan juga semakin meningkat.. 


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D




Kepentingan Mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP)..




Kepentingan mengambil Shaklee Collagen Powder (SCP).

Kalau kita baca fakta ttg SCP dalam web & product guide Shaklee, ia byk menyentuh soal kulit je kan? Itu kerana clinical studies yg dijalankan ke atas SCP adalah berkaitan dgn kulit. Shaklee ni satu la, dia hanya akan claim utk perkara2 yg dia ada buat studies je. Thats why korang takkan jumpa dr mana2 sumber asal Shaklee ttg benda2 macam "makan SCP tulang akan kuat" "makan SCP sakit sendi hilang" dan sebagainya. Mcm tu la jgk produk2 lain mcm Vivix, etc.
Tapi kolagen mmg sangat banyak manfaatnya, bkn takat cantikkan kulit je.
Kolagen adalah protin yg plg banyak terdapat dlm badan kita. Ia ada dalam kulit, otot, salur darah, tulang, tendon, sistem pencernaan, eTc. Ia penting dalamm memberi kekuatan dan daya elastik pada kulit, baiki sel, & sebagai gam utk lekatkan anggota2 badan kita.
Badan kita hasilkan kolagen secara semulajadi. Tapi bila dah masuk 30-an, production kolagen ni jadi slowdown... haaa masa ni la kita mula nampak kedut2 kat muka, lutut mula rasa bergetar, sengal sana sengal sini.... dan paling tak best, skg2 ni muda2 pun dah rasa simptom2 tu. Kenapa? Sbb banyak sgt benda yg boleh memusnahkan kolagen kita,

- pengambilan gula
- asap rokok
- pendedahan kpd matahari 
- pencemaran udara
- kurang nutrisi
- stress

Haaa... thats why penting kita amal colagen ni. Bukan setakat nak cantik je. Kolagen juga meningkatkan metabolisma tau. Hish kalau nak listkan manfaat colagen ni mmg banyak. Bkn sekadar kulit cantik je.
Korang dh start amik SCP? Sape2 yg belum sila la order..

*Kreadit kepada puan Lyna Noh.


Testimoni pertama..


Testimoni kedua..



Testimoni ke tiga.. 

Testimoni ke empat..



Testimoni ke lima


Testimoni ke enam..


Testimoni ke tujuh..



Testimoni ke lapan




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


















krea

Collagen Powder Shaklee Dah Kembali!!!


Ni adalah salah satu berita yang memang eda tunggu-tunggu..

Yeayyy.. Collagen Powder yang dah beberapa bulan kehabisan stock dah ada balik!!! 


Macam tahu-tahu je kan yang sekarang dah masuk bulan Rejab.. Kejap je lagi nak masuk bulan Syaaban dan lepas tu Ramadhan.. Elok sangat la Collagen Powder ni dah ade stock.. Mesti ramai yang nak mencantikkan diri time nak dekat raya ni kan..

Korang nak tahu tak kenapa eda suke sangat dengan Collagen Powder Shaklee ni?? haa.. jom kite tengok sebahagian daripada beberapa pengguna Collagen Powder Shaklee ni.. 


Testimoni pertama..


Testimoni kedua..



Testimoni ke tiga.. 

Testimoni ke empat..



Testimoni ke lima


Testimoni ke enam..


Testimoni ke tujuh..



Testimoni ke lapan




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Pencuci Pingan Mangkuk Shaklee Dish Wash Consentrate Pon Dah Nak Habis..

Selalu sangat orang tak tahu yang sebenarnya Shaklee bukanlah menjual produk makanan tambahan sahaja.. sebenarnya ada juga produk untuk kegunaan rumah tangga.. Antara yang paling eda suka ialah Dish Wash ni.. 

Serius best sangat dapat pakai pencuci pinggan mangkuk ni.. Cecairnya yang sangat pekat dan paling best lembut kat tangan.. Tapi dah nak habis stock pulak.. adududu...


Mungkin ramai yang belum tahu apa lagi kelebihan dish wash ni kan.. meh korang klik link ni..

Hindarkan Alahan Ditangan Semasa Membasuh Pinggan Dengan Shaklee Dish Wash Liquid Concentrate..





Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Tahap Keberkesanan Makan Vitamin Keatas Tubuh Badan..

Image result for eat supplements

Jangan salah faham bila kita decide nak ambil vitamin untuk dapat kesan yang cepat dan berkesan.
Sebenarnya kesan penggunaan suplemen ni bergantung kepada individu. Antaranya yang membezakan adalah:

👉 Toksik dalam badan
👉Bila badan banyak toksik, lambat sikitlah penyerapan vitamin dalam badan.
👉Kafein. Ada individu ambil kafein, ada yang kurang ambil, ada yang tak ambil langsung. Kafein boleh melambatkan penyerapan vitamin dalam badan.
👉Pengambilan air. Ada individu ok dengan pengambilan 3 liter air, ada yang taknak ambil sampai 3 liter atau lebih.
👉Disiplin. Pengambilan suplemen samada konsisten atau tidak. Ada yang culas, ada yang berjaya konsisten ambil setiap hari.

ok..boleh take note...
Kalau jerawat batu dah 10 tahun dan nak kesan 2 hari agak agak dapat tak..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


Ambil Produk Shaklee Badan Jadi Gatal..

Image result for gatal


'Kak, kenapa saya ambil Shaklee badan jadi gatal-gatal?'
'Sis, kenapa mengantuk betul saya bila minum tu Shaklee?'
'Nda ngam kali tu Shaklee sama saya, sembelit pula saya ambil dia'

Ini antara soalan yang biasa saya dengar bila 1st time pelanggan saya ambil Shaklee..
Sebenarnya, ini kami panggil Healing Crisis atau krisis pemulihan. Ianya kebanyakan berlaku pada orang yang 1st time ambil suplemen Shaklee..

Kenapa? Bayangkanlah, kita ambil makanan bertoksin setiap hari n kita ambil Shaklee yang semulajadi ni. Jadi badan kita dalam proses 'pembersihan' dan semua bendaa-benda pencemaran dalam badan yang selama ini terpendam, mengeluarkan dirinya..

Tidak semua orang mengalami healing crisis ni.. Saya Alhamdulillah... ada juga healing crisis sikit bila saya makan alfalfa dan kahak banyak sangat yang keluar.. saya tak risau sebab saya tahu yang alfalfa memang bagus untuk detox darah kita.. dan mungkin juga selama ini memang banyak toksin yang dah terkumpul dalam paru-paru saya.. Jadi, apabila kahak banyak keluar saya tak panik..

Healing Crisis ini juga selalunya tidak lama. Ianya bergantung pada badan seseorang juga. Nasihat saya banyakkan mnum air kosong dalam fasa ini agar pencemaran dalam badan dpt dikeluarkan melalui air kencing atau najis. Jangan susah hati ya..InshaAllah..semua pasti ok☺
Mau tau psl Healing Crisis ni, blh trus roger saya.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



Herbal Blend Dah Nak Habis Lagi..

UPDATE TERKINI!!!
(update 6 April 2017)




Sory la korang.. Eda baru ternampak pengumuman ni malam tadi masa nak tidur.. adududu.. 

Krim kegemaran ramai ni dah nak habis stock pulak.. 

Rasenya baru restock hari tu.. ni dah nak habis lagi.. laku keras betul Herbal Blend ni.. 

Untuk korang nak order cepat la order ye, sebelum ianya betul-betul habis.. 













Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Set Kehamilan Shaklee Untuk Trimester Pertama..


Pernah tak anda ingat bila waktu pertama kali dapat lihat penanda UPT anda bergaris dua?? Seronok sangat kan.. rase macam dunia ni kita yang punya.. Keseronokan nak menjadi ibu dan bapa memang tak dapat nak digambarkan kegembiraannya..

Image result for happy face with pregnancy test 2 lines


Ibu dan bapa yang bakal menerima cahaya mata pasti mencari nutrisi yang terbaik buat permata hati yang akan lahir. Sama jugalah seperti mana-mana ibu bapa yang lain, pasti memberikan yang terbaik buat cahaya matanya sejak dari dalam rahim lagi.

Nutrisi yang lengkap untuk si manja hendaklah dibekalkan, namun nutrisi untuk ibu yang hamil juga harus dititk beratkan.. Wanita hamil sudah tentu akan mengalami perubahan dari segi fizikal dan mental. Termasuk juga emosi mereka. Oleh yang demikian membekalkan ibu hamil dengan set kehamilan yang lengkap dengan vitamin, mineral dan protein serta asid lemak keperluan mereka.











Ubat Sakit Lutut..

Siapa yang berjalan tak pakai lutut?? Rata-rata semua orang berjalan mnggunakan lutut kan.. Semua aktiviti yang perlu menggerakkan kaki akan gunakan lutut..


Related image


Macam mana agaknya kalau lutut kita sakit?? Pastinya kita berjalan sambil berjengkit dan nak pijak lantai pon takut-takut kan.. 

Apa yang boleh kita lakukan bila dah sakit lutut?? ya hanya cuma duduk dan tak mampu untuk berjalan..

Nak solat pon dah kurang nikmat bila pergerakan juga terbatas.. Hanya boleh solat duduk dan tak agak susah nak berdiri..

Biasa la orang kita, bila dah sakit mesti nak cari ubat supaya sakit tu hilang. Tak kisah pon berapa harganya yang penting sakit tu hilang..

Korang tahu tak yang ubat sakit lutut ni ada yang memang boleh menghilangkan sakit namun ia hanya akibat dari tindakan ubat itu yang menipu otak kita.

Kita dah tak rasa sakit tapi hakikatnya keradangan pada lutut masih terjadi. Oleh itu, apabila kesan ubat telah hilang, kita perlu menelan ubat lagi..

Kan best kalau kita betul-betul boleh hilangkan keradangan/sakit pada lutut tu.. Nak hilang sakit sebab betul-betul penyakit tu dah hilang.. bukan sebab die hilang macam biskut.. 

Kawan saya Addiniah Nas ada pengalaman dalam bantu ibu mertua beliau dalam kes sakit lutut ni.

Apa agaknya yang beliau buat terhadap ibu mertuanya ya..




Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D