Energizing Soy Protein (ESP)Antara hot stuff keluaran Shaklee. Energizing Soy Protein (ESP) adalah sejenis protein drink yang dibuat daripada soya. ESP merupakan produk yang wajib ada dalam rutin diet seharian. Mari kita lihat apa faedah-faedah yang boleh kita perolehi dari ESP:

 • Membekalkan tenaga. Nama pun dah Energizing Soy Protein kan? 1 canister 1kg ESP dibuat dari 30 kg kacang soya dan ia adalah energy booster segera yang boleh bertahan selama berjam-jam.
 • Melawan rasa lapar. Sesuai dijadikan snek harian untuk mereka yang berdiet. Sesuai diambil semasa sahur untuk yang berpuasa;
 • Membantu perkembangan sel tubuh bayi dalam kandungan. Amalan mengambil ESP ketika mengandung juga dapat mencantikkan kulit bayi.
 • Membantu menggalak, memekat dan menambah kualiti susu ibu. Bayi akan cepat kenyang selepas menyusu.
 • Untuk kulit, rambut dan kuku yang sihat dan cantik. Membantu mengurangkan masalah rambut gugur, kulit berparut dan berpigmentasi. Amino acid dalam protein soya membantu membina tisu-tisu baru dan menggantikan tisu-tisu yang rosak.
 • Membantu membina sistem imunisasi badan dan fungsi hati, prostat dan payudara.
 • Membaikpulih dan membina tisu otot yang rosak ketika bersenam. Menjadi pilihan ramai atlit Olimpik di seluruh dunia.
 • Membina otot buat mereka yang sedang berdiet. Penurunan berat badan dan pembakaran lemak badan yang drastik boleh membuatkan otot badan kelihatan lembik dan menggelebeh.

Sudah ada banyak protein drink di pasaran sekarang, apa keistimewaan protein drink Shaklee berbanding dengan jenama lain di pasaran?

 • Telah menjalani ujian klinikal yang ketat lebih daripada 50 tahun dan telah diiktiraf di seluruh dunia. Dan yang penting bahan dan proses pembuatannya terbukti halal untuk penggunan kaum muslim.
 • Dibuat hanya dari kacang soya terbaik yang ditanam secara organik dan tidak diubahsuai secara genetik (non-genetically modified organism). Kebanyakan syarikat pengeluar protein drink menggunakan kacang soya jenis genetic untuk menjimatkan kos, kerana ia lebih murah untuk dihasilkan.Toksin akan dibina tanpa disedari apabila gen baru dimasukkan didalam sel tumbuhan.
 • Mengandungi semua jenis amino acid penting termasuk 9 jenis amino acid yang tidak dapat dihasilkan oleh badan
 • Bebas kolestrol dan mengandungi kandungan lemak yang rendah. Sebab ESP dibuat daripada protein tumbuhan, bukan protein haiwan. Protein kacang soya adalah dua kali lebih dari daging, 4 kali lebih dari telur, 12 kali lebih dari susu.
 • Kacang soya mentah mengandungi bahan anti-growth dan anti-tyrosine. Sebab itu soya dikatakan tidak sesuai dan memberi kesan negative untuk golongan tertentu. Tapi untuk ESP Shaklee, 2 jenis bahan merbahaya itu telah disingkirkan ketika proses pembuatannya.
 • Proses pembuatan yang bermutu. Sesetangah produk protein diproses menggunakan alcohol yang akan memusnahkan kandungan isoflavones dalam soya. Shaklee protein diproses secara waterwashed dan pada suhu yang rendah kerana amino acid dan isoflavones adalah sensitif dan akan musnah pada suhu tinggi. Isoflavones membantu meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudara dan prostat.
 • Dengan penambahan 5 jenis vitamin B, kalsium dan isoflavones untuk tenaga. Kajian melaporkan serbuk soya adalah sangat berasid dan boleh mnyebabkan kerapuhan tulang. Maka kalsium yang secukupnya mesti ditambah dalam soy protein tu untuk meneutralkan kembali serbuk soya tu.

Di atas merupakan antara faktor utama yang menjadikan Energizing Soy Protein Shaklee adalah antara yang terbaik di dunia. Telah terbukti selamat untuk digunakan oleh semua golongan termasuk kanak-kanak, wanita mengandung atau menyusu, atlit sukan, pasangan yang ingin meningkatkan kesuburan, para pelajar, etc. ESP juga merupakan basic supplement yang terdapat dalam Set Family Wellness.Dapatkan ESP anda dari E2 Shop sekarang.


Eda Ejai
Shaklee Independent Distributor 
ID 888102 
SMS/WhatsApp 013-3976474


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...