Pelupa Selepas Melahirkan Anak?? Shaklee Ada Solusinya..

Suka sangat kata kita ni 'urat putus' lepas bersalin. Eh... Maaf ye, pelupa bukan sebab urat putus tau. Ni 4 faktor MOMNESIA:


.
°°° Prioriti ibu : Pakar saraf kata, tindakbalas bawah sedar semulajadi seorang ibu akan utamakan anak baru lahir berbanding perkara lain. Yang bukan prioriti sesetengahnya akan dilupakan begitu sahaja atau kurang diaktifkan dalam memori ibu.
.
°°°Kesan kesakitan bersalin : Seorang pakar sakit puan, Dr. Sharon Phelan berkata, pelupa adalah satu cara seseorang wanita hadapi kesan sakit bersalin. Pengalaman melalui proses melahirkan anak juga menyebabkan ibu jadi pelupa.
.
°°°Hormon : Paras hormon estrogen berubah secara mendadak dari paras yang sangat tinggi ketika di hujung kehamilan kepada paras paling rendah (kosong) selepas bersalin. Hormon ini bukan je berfungsi untuk kesuburan, tetapi juga bertindak sebagai neurotransmitter yang menghantar isyarat ke otak.
.
°°°Keletihan : Ia adalah perkara yang akan dilalui oleh semua ibu selepas bersalin. Ibu-ibu akan hilang waktu tidur hingga 700 jam dalam 1 tahun pertama selepas melahirkan anak. Wanita yang menyusukan anak akan hilang lebih banyak waktu tidur. Kurang tidur menyebabkan letih. Keletihan pula akan menyebabkan kebolehan ibu mengingat banyak perkara berkurang.
.
See? Pengorbanan ibu bukan semasa mengandung dan bersalin je. Lepas bersalin pun kena tanggung komplikasi/ risiko.

Solusi??? ya jalan yang paling mudah yang boleh ibu-ibu lepas melahirkan ini adalah dengan mengambil set bersalin Shaklee..  Dalam Set Bersalin Shaklee ada OsteMatrix, Vitamin C, ESP, Vita Lea, Omega Guard dan Zink..  


- Membekalkan kalsium, magnesium dan vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi.
- Komponen utama susu ibu selepas proten.
- Mencegah sembelit dan stress ibu.
- Membantu mencegaj sakit sendi dan hilang gigi selepas anak dilahirkan kerana mengusu badan.


- Membantu menigkatkan daya tahan melawan penyakit.
- Membantu penyembuhan luka jahitan.
- Bagus untuk kulit yang cantik untuk  pembentukan kolagen bawah kulit.
- Anti oksidan yang bagus penghalang kanser.



- Membekalkan 20 jenis asid amino untuk pembinaan sel baru dan meyembuhkan luka.
- Rasa kenyang lebih lama dan badan rasa bertenaga.
- Membantu mengembalikan kesihatan kulit.
- Membanyakkan susu ibu.
- Boleh dibuat masker semulajadi yang berkesan.


- Melengkapkan keperluan vitamin harian tubuh dengan 23 jenis mineraldan vitamin.
- Membekalkan zat besi untuk pembentukan sel darah merah yang berkualiti supaya badan lebih bertenaga.
- Mengelakkan berlakunya anemia.



Pembakaran/mencairkan lemak dengan lebih pantas. (Maklom sajelah kan, orang lepas bersalin memang akan ada lemak tersembunyi yang tersirat mahupun yang tersurat.. heheheh)
-Omega juga dapat menajamkan otak kembali selepas hamil.. bukan sekadar mencairkan lemak sahaja tau..


-Mempercepatkan luka semasa bersalin sembuh dengan lebih cepat. 
(tahu tak kenapa ramai yang ambil ikan haruan?? kerana ikan haruan mengandungi kandungan zink yang sangat banyak. )


Semoga bermanfaat ya..  
Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474


♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


No comments: