Cadangan Supplement Penyusuan Mengikut Bajet..




Tetiba terkenang pulak masa mula-mula  terjumpa dengan vitamin Shaklee dulu..

Mesti ramai yang tak tahu bila eda bermula jatuh hati dengan vitain Shaklee ni.. Kisahnya bermula macam ni, masa tu bulan puasa, tengah menusukan kakak hasnaa (sekarang dah 5 tahun). Dalam bulan puasa, susu tak keluar.. dah telan macam2.. makan lobak putih, minum air longan, buat power pumping, minum air sampai senak perot pon dah buat.. 

Otak dah tepu.. kesian kat anak, dan kesian kat diri sendiri kalau terus tak puasa kang jenoh pulak nak membayar puasa.. 

 Dalam hati dah tanamkan azam dari hasnaa belum lahir nak susukan die smpai 2 tahun.. tapi bila jadi perkara yang tak dapat dielakkan macam ni memang sedih..

Husband tolong cari apa-apa yang boleh membantu penyusuan.. dan akhirnya jumpa set menyusu yang dapat milk booster dan supplement lengkap.. 


Set ni la yang eda start makan dulu.. Vita Lea, B complex, Alfalfa dan Vita C..

Masa mula-mula cuba memang susahnya nak telan.. sebab dulu tak suke makan ubat mahupun supplement.. tapi bila mengenangkan kesian kat anak tak de susu, kene kuatkan semangat juga.. mesti boleh telan..

Alhamdulillah dalam masa 2-3 hari susu dah banyak macam bulan tak puasa.. waktu siang pon susu banyak.. tapi waktu malam tetap perlu minum air yang banyak sebab waktu siang dak boleh nak minum kan.. hehehhe...  dan paling penting badan pon lebih ringan.. rasa lebih sihat.. 



Dan sejak dari itu eda teruskan makan vitamin.. hasnaa menyusu sampai umurnya hampir 3 tahun.. Sekarang sambung lagi penyusuan dekat adik Haifaa pulak..  Masa zaman abang Harith dulu kurang ilmu sikit pasal penyusuan ni.. Sekarang dah mudah nak cari maklumat.. klik2 hujung jari je dah settle..

Ya, menyusukan anak nampak mudah tapi hakikatnya ia memerlukan kerja keras dan kesabaran.. terima kasih buat suami juga kerana belikan set penyusuan yang sangat membantu ni..  

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



No comments: