Resipi ESP Shaklee Yang Mudah, Enak Dan Berkhasiat..

Korang nak tau ada cerita hot pasal ESP baru-baru ni.. 






Ceritanya macam ni.. Bulan lepas stock ESP satu Malaysia HABIS!!! ye habis satu malaya tau.. lepas tu minggu lepas dah masuk stock baru.. baru 3 hari stock baru masuk dah habis lagi satu malaya.. huhuhu.. ESP ni la produk paling banyak kontroversi pon laku macam goreng pisang panas.. ni dah macam makan ESP, minum ESP, masker ESP, mandi ESP, tidur pon nak berbantal pelokkan tong ESP... Hehehe..

Apa tak nya, ramai yang belum habis ganti puasa.. bulan ramadhan pon tak lama lagi nak datang dah.. tu pasal ramai yang memasing kelam kabut nak ganti puasa.. siapa yang ambil ESP masa berpuasa mesti tau macam mana rase bertenaganya waktu siang hari..

Disebabkan ramai sangat yang memborong ESP sampai 6-7 tong, ni eda nak kongsikan beberapa resipi ESP yang korang boleh cuba.. ESP ni bukan boleh main kemam-kemam je.. kene bancuh dengan air.

Ada yang bagi tau, "alaa, ESP ni macam air soya yang jual kat pasar tu je".. nehi nehi.. lain sangat okeh.. ESP ni tak da gula tambahan, tak de pewarna dan tak de pengawet tau. ESP ni 100% natural Non GMO soy. Ye rasa die plain je.. tak de manis.. 

Dah tau macam mana rasa original ESP kan.. Meh eda share resipi ESP kat korang.. mudah je nak buat.. bagi anak yang tadika buat pon boleh..



1- Masukkan 1 sudu besar oren Sunquick dalam shaker. Masukkan 1 1/2 sudu ESP dan air sejuk 200ml. Goncang sampai sebati dan dah boleh minum.. sedap tau..



2- Masukkan jus Twister kegemaran korang ke dalam shaker.. tak kisah la nak Laici/Blackcurrant/ Manggo/Oren atau apa-apa jus yang korang suka. Kemudian masukkan 1 1/2 sudu besar ESP dan goncang sebati..



3- Potong 2 biji pisang dan masukkan ke dalam blender, kemudian masukkan 2 sudu Quaker Oat perisa madu, masukkan 250ml air sejuk dan 1 1/2 ESP.. Kisar sampai halus.. kalau tak nak halus2 pon tak pe.. nak lagi terangkat letak ais skit.. slluuurrrpppp.. kenyang sampai ke petang kalau minum waktu sarapan..



4- Ni pulak  resipi ESP yang menggemari coklat.. Korang boleh masukkan 2 sudu serbuk coklat Cadburry, tambah pula dengan 200ml susu HL dan tambah lagi 1 1/2 sudu ESP. Dan boleh la terus goncang sampai sebati.. nak lagi bedap boleh letak ais.. sedapnyeee....



5- Resipi yang ke lima ni pula antara resipi kegemaran ramai,
Korang boleh letak 1 scoop Cinch Shake perIsa coklat + 1 1/2 sudu besar ESP + 200ml air sejuk. Kemudian goncang dengan Shaker. huhuhu.. boleh kenyang sampai jam 2 petang kalau bersarapan dengan ni..


TETAPI anda harus ingat ya,

1- JANGAN BANCUH ESP DENGAN AIR PANAS!! MESTI AIR SEJUK ATAU AIR SUHU BILIK..
2- JANGAN BANCUH ESP DENGAN KOPI ATAU TEH..

Selagi korang tak langgar kaedah minum ESP seperti diatas, korang boleh bebas bereksperimen nak minum ESP dengan apa pon mengikut tekak korang..

Selamat mencuba.

Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






No comments: