Kurang Berat Badan Dan Nak Tambah Selera Makan?




Orang ni kadang ada yang bermacam-macam.. Ada yang nak kurus.. nak gemuk.. nak makan banyak tapi tak nak gemuk dan sebagainya.. Tapi korang perlu juga percaya sebab memang ada orang yang nak naikkan berat badan dan nak tambahkan selera makan.. 

Kalau kanak-kanak yang tak de selera makan tu mungkin lumrah kerana kanak-kanak memang begitu.. Tetapi ade juga dikalangan orang dewasa yang kurang selera makan dan kurang berat badan, nak tambah berat badan.. 

Apa yang akan terjadi kalau seseorang itu terlalu kurus?? Kurus sangat disini bermaksud BMI seseorang itu kurang daripada 18.5..  (Korang tak tau macam mana nak ukur BMI?? Boleh klik saja di BMI Calculator.) Mungkin bagi orang dewasa ia kelihatan menarik jika kurus, tetapi jika terlampau kurus kemungkinan senarai di bawah mungkin akan terjadi kepada anda..



1- Mudah sakit keranan sistem imunisasi tidak kuat.



2- Sukar mendapat cahaya mata kerana sperma dan ovum tidak berkualiti.



3- Tulang dan gigi yang tidak kuat.



4- Badan lesu dan tidak bertenaga.



5- Mudah cedera semasa bersenam keranan kekurangan lemak yang melindungi organ dalaman.


Apa yang Shaklee boleh bantu anda menaikkan selera makan?? 


Vitamin B membantu badan kita membebaskan tenaga daripada makanan.

Selain dari itu ia baik untuk kawal stress. Kemungkinan besar punca anda tidak mempunyai selera makan adalah kerana terlalu memikirkan masalah.

Vitamin B Complex ini juga dapat membantu untuk mengekalkan tisu otak yang sihat, saraf, kulit mata, rambut, hati dan mulut.

Ia juga menyumbang pembebadan tenaga dari makanan yang lebih baik.

Selain dari itu ia juga memainkan peranan yang penting dalam pembentukan sel darah merah yang sihat.

Membantu mengelakkan sawan atau epilepsi, mengatasi keletihan dan ketagihan makanan.

Akhir sekali B Complex juga mampu membina tindak balas imun melawan penyakit.



Oleh kerana anda tidak lalu untuk makan, maka oleh itu pasti banyak zat yang tidak mencukupi di dalam tubuh badan.

Di dalam Vita Lea terdapat 12 vitamin dan 7 garam mineral untuk keperluan harian badan.

Vita Lea juga dapat memberikan anda kelebihan seperti berikut:

- Melengkapkan keperluan zat harian tubuh badan akibat diet yang tidak seimbang.
- Membantu kecergasan tubuh dan kekuatan mental.
- Vita Lea juga membantu perkembangan tubuh.



Meal Shake ini berperisa vanila dan jika anda menghidu saja pon sudah cukup untuk menaikkan selera dan aroma. Penyediaannya juga amat mudah dilakukan.

Campur saja sesudu Meal Shake dengan air kegemaran anda (dengan syarat air tersebut bukan berkafein, tidak bergas dan bukan air panas) untuk anda sendiri rasai air perisa vanila yang hebat.

Meal Shake juga mempunyai kelebihan yang pasti anda belum tahu:

- Mengandungi 24 jenis vitamin dan mineral.
- Kaya dengan protein dan bebas laktosa (tiada alahan susu lembu).
- Anti oksids berfungsi memusnahkan radikal bebas penyebsb kanser.
- Membantu tumbesaran dengan zat di perlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran (jika diambil untuk kanak-kanak).
- Mengembalikan seri wajah kersna mengadungi vitamin B yang lengkap dengan zat besi.
- Menyah toksin dan racun dari badan dengan kandungan serat larut.


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D


No comments: