Hilangkan Sakit Sendi Dengan Advanced Joint Health Tablet..




Sesiapa pun kalau dah terkena sakit sendi mesti rasa susah nak buat aktiviti yang aktif seperti berjoging disetiap hujung minggu dan sebagainya.. Tapi korang ada perasan tak yang selalunya rasa sakit sendi ni kebanyakannya adalah warga emas. Dan kalau anda atau orang yang tersayang sakit sendi, inilah masanya untuk korang berikan Advanced Joint Health Tablet. Mengikut ujian klinikal yang dijlankan, kesan dapat dirasai seawal 5 hari tau.

Pengambilan Advance Joint Health Tablet dalam dos yang betul dapat menguatkan sendi agar lebih fleksibel, mudah bergerak dan kuat. Jangan biarkan kehidupan sihat dan aktif kita terganggu dengan sakit sendi.. Jom cuba Advance Joint Health Tablet.



Sendi yang sihat adalah:

Tulang rawan-

- Bertindak sebagai kusyen, sebagai pelindung terhadap sendi
- Membenarkan tulang-tulang untuk geluncuran atas satu sama lain


Bendalir Sinovia-

- Sebagai pelincir dalam sendi
- Memberi khasiat kepada tulang rawan


Komponen lain-

- Tendon - Struktur berserat yang menghubungkan otot pada struktur tulang
- Ligamen - Serat yang fleksibel yang mengikat tulang bersama.


JHT3

Sendi yang tak sihat:

Arthritis:

Rheumatoid arthritis (RA)-

-Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih terakhir, menyebabkan bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.
- Minyak-minyak ikan atau herba Boswellia membantu pengidap RA.


Osteoarthritis (OA)

- Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang bergesel antara satu sama lain.
- Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.


Seliuh

- Kecederaan pada sekitar ligament satu sendi.
-Bila ligament diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi menjadi sakit dan bengkak.


Tendinitis

- Keradangan, kegatalan dan bengkak pada tendon.
- Tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.

JHT4

Simptom-simptom sendi yang tak sihat:

- Ketegangan
- Lenguh
- Bengkak
- Kesakitan
- Berkeriut atau bunyi klik bising
- Tulang-tulang hilang kalsium dan lain-lain mineral
- Penurunan kepadatan tulang
Spina terdiri daripada tulang-tulang yang dipanggil vertebra. Antara setiap tulang terdapat gel (cakera intervertebral) yang bertindak sebagai kusyen. Batang spina menjadi lebih pendek apabila cakera-cakera beransur-ansur hilang bendalir, menjadi lebih nipis dan mampat.
- Sendi-sendi menjadi keras dan kurang fleksibel. Bendalir dalam sendi-sendi mungkin berkurang dan tulang rawan mula bergesel antara satu sama lain dan menyebabkan kesakitan.


JHT2


Nutrien untuk sendi yang sihat:


Glukosamina

Blok pembinaan utama dalam membina tulang rawan dan bendalit sinovia


Vitamin C

Menghalang kerosakan radikal bebas yang ditemui dalam bendalir sendi pesakit RA dan sendi yang radang.


Omega

Sebagai anti-flamasi dalam sendi
- Melambatkan degradasi tulang rawan
- Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi (mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi)
- Bertindak sebagai pelincir - membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut dan sakit.



Advanced Joint Health Tablet Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan.


AJHT ini ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang mana ia dapat menyokong pergerakanm kelenturan sendi dan fngsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendi-sendi.

AJHT ini mengandungi ekstrak unik Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung, dan nutrien penting termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuh-tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.






AJHT ini memberikan manfaat dalam 3 cara:

- Ekstrak boswellia (Menyokong keselesaan sendi)

Dengan manghalang pembentukan bahan kimia yang menyerang tulang rawan. Ekstrak Boswellia digunakan dalam perubatan Ayuveda untuk menyokong kesihatan sendi sejak berkurun lamanya. Bahan aktif utama ekstrak Boswellia ialah asid boswelik yang berfungsi sebagai anti-radang semulajadi.

- Ekstrak jagung (Bertindak sebagai kusyen)

Membantu mengekalkan tulang rawan. Ekstrak jagung membekalkan satu sumber yang pekat dengan glukosamina yang berfungsi untuk meningkatkan sokongan kusyen sendi dan pemeliharaan tulang rawan. Glukosamina ialah blok binaan utama bagi membila tulang rawan dan lendir bagi melincinkan sendi. Ia juga ditemui dalam tendon dan ligamen.

- Vitamin C, zink, tembaga dan mangan (memelihara tisu penyambung yang sihat)

Sebagai nutrien penting dalam keshiatan sendi, zink, tembaga, mangan dan vitamin C membekal sokongan nutrien untuk kolagen dan komponen tisu penyambung lain memberikan kekuatan dan struktur terhadap sendi.


Bagi golongan dewasa dan warga tua, teruskan kesihatan sendi, kehidupan yang aktif dan lasak. Bagi jutaan oarang yang mempunyai ketidakselesaan sendi, aktiviti biasa seperti membengkok, duduk dan berjalan pun terasa agak mencabar kan..


Anda perlu ambil AJHT ini kerana:

Bebas kondroitin-

- Tidak mengandungi kondroitin sulfat keranan ia tidak menyerap dengan baik apabila siambil secara oral.
- Kajian terkini menunjukkan kondroitin sulfat mengganggu penyerapan glukosamina yang biasanya senang diserap


Bebas Dadah Terlarang seperti Steroid-

- Sentiasa selamat, semulajadi dan berkesan
- Bebas dari sebarang unsur dadah seperti steroid seperti kebanyakan ubat lutut yang ada dipasaran.
- Mempunyai sijil dari Kementerian Kesihatan Malaysia


Perbezaan bahan-bahan yang terkandung di dalam AJHT dengan jenama lain yang terdapat di pasaran.

AJHT mengandungi bahan-bahan dibawah, manakala kebanyakan jenama-jenama lain hanya bebas kondroitin sahaja.

1- Extrak Boswellia
2- Bebas Kondroitin
3- Formula sayur-sayuran
4- Vitamin C
5- Zink, tembaga dan mangan


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D



No comments: