Singkirkan Parasit..

Selamat berhujung minggu dan selamat bercuti hari isnin ye korang.. seronok kan tak de 



Ye hari ni Eda nak cerita pasal parasit lagi.. entry ni kire macam kesimpulan dari entry Detox Part 1. Detox Part 2 dan Detox Part 3..

Jom kita study lagi sampai faham pasal parasit dalam badan kita..

Selain dari kuman, bakteria dan syaitan, badan kita juga adalah tempat tinggal kepada organisma-organisma kecil yang kita panggil parasit. Antara yang berumahtangga di dalam tubuh badan kita ialah cacing.. Ye jangan ingat cacing cuma boleh ada kat dalam perut kita je tau.. Cacing boleh ada kat dalam pelbagai jenis organ dalam badan.. Sebagai contoh, paru-paru, hati, pankreas, mata dan tak ketinggalan di dalam otak.. haa.. caye tak????

Persoalannya sekarang ni macam mana nak buang parasit ni..

Yesss.. sebab tu la kita kena amalkan detox..

Apa yang boleh kita ambil untuk buang parasit jauh-jauh dari badan kita..

Boleh cuba:











Ketiga-tiga produk ni adalah yang paling asas untuk singkirkan cacing dari organ dan keluarkan dari badan melalui usus.. kemudian ia dapat menguatkan imunisasi tubuh supaya bendasing ni tak lagi bermastautin kat dalam badan..

Jom kita cuba check simptom kalau ada parasit dalam badan.. agaknya berapa ramai yang disyaki membela parasit??? 


Serangan parasit dalam badan manusia ni sebenarnye sejenis penyakit tersembunyi.. Simptom yang kita dapat dari jangkitan parasit ni kadang-kadang sama dengan simptom penyakit lain. Oleh itu memang tak ramai orang yang tahu sebenarnye derang ni mengalami masalah parasit.

Buat pengetahuan korang Acanthamoeba (bila tak bersihkan contact lence) pon boleh mengakibatkan parasit berada dalam badan terutama sekali di bahagian mata.

Oleh itu, menjaga kebersihan terutamanya di persekitaran dan makanan amatlah penting untuk mengelakkan jangkitan parasit..

Simptom Jangkiran Parasit:

A woman looks stressed at work, while colleagues sit in the background.

-Kelesuan
-Stress
-Tekanan perasaan
-Sering dalam keadaan 'blur'
-Kembung
-Berat badan menurun
-Elergi
-Sensetif terhadap makanan/persekiratan
-Sering sakit
-Kegatalan pada bahagian sulit
-Sakit otot dan sendi
-Sembelit atau cirit-birit
-Ketidakstabilan haid
-Ekzema
-Teringin benda manis
-Sukar tidur dan sukar bangun
-Eye floaters

Kesan jangkitan parasit yang tidak dirawat amat bahaya. Ia boleh menyebabkan kanser..


Bagaimana Menyahkan Parasit??

1- Parasit hidup lebih gembira bila ada bekalan gula.. Jadi perkara pertama yang perlu kita lakukan ialah kurangkan pengambilan gula.

2- Makanan yang mengandungi "anti-parasit" seperti nenas, betik, kranberi, buah tin dan biji labu.

3- Mengambil makanan yang tinggi kandungan Vitamin A, B Complex, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin K, Kalsium, Protein dan Zat Besi.

4- Mengambil makanan yang berserat tinggi.

5-Mengamalkan bawang putih kerana ia mengandungi sulfur semulajadi yang boleh menghalau parasit.

6-Minum air bertapis secukupnya.

7-Mengamalkan kismis terutama untuk anak-anak.

8-Elakkan memakan makanan yang tumbuh di dalam parit.

9-Basuh dan masak makanan dengan sempurna sebelum memakannya.

10-Cuci pakaian dalam, cadar dan selimut sekera mungkin dengan air hangat.

11-Pastikan seisi rumah mencuci tangan dengan bersih terutama selepas menggunakan tandas dan sebelum mengendalikan makanan.

12-Cuci rumah dengan kerap, terutama bilik tidur. Jangan lupa gunakan Basic H ya..

Akhir kata, jom la kita sama-sama buang parasit yang bsesarang dalam tubuh badan kita.. Banyak masalah kehiduan yang timbul disebabkan parasit nih..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥eda83.blogspot.com
♥www.facebook.com/edaejaishop


Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar eSELL dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D








No comments: