Kaki Kejang Waktu Malam Semasa Hamil..




Apa kesan kalau Magnesim kurang dalam badan? 

Kornag tau tak yang semua organ dalam badan memerlukan magnesium untuk bekerja?? terutama sekali jantung, otot dan buah pinggang..

Korang juga berkemungkinan mengalami kurang magnesium kalau terdapat simptom seperti rasa letih atau lemah badan walaupun dah cukup tidur dan rehat, degupan jantung tak normal, kejang otot (cramp), atau mata berkedip-kedip atau bergerak-gerak (eye twitching) kemungkinan besar badan memang kurang magnesium.

Selalunya orang panggil magnesium ni "Relaxtion mineral" kerana ia berfungsi dan kesannya untuk merehatkan otot-otot dalam badan kita dan secara tak langsung dapat mencegah kekejangan. Tapi perasan tak yang tanpa kita sedari mineral inilah yang paling orang kurang ambil..

Set Hamil Khas Buat Ibu Bijak Masa Kini..


Berbalik kepada situasi semasa hamil.. Bila hamil ni, kesan lebih kerata kalau kurang magnesium sebab ibu dah bayi berkongsi nutrisi.. Perasan tak yang kadang kala ibu-ibu hamil  ni sampai sakit belakang, sembelit,sakit pinggang, letih lesu dan kaki kejang waktu malam.. Semuanya hanya kerana kurang magnesium..

Oleh yang demikian, ibu-ibu hamil sangat perlu mengambil makanan yang ada magnesium setiap hari dengan cukup. Ramai orang hanya fokuskan mengambil kalsium semata-mata, sedangkan masalah dan simptom yang kita alami itu datang daripada kurangnya magnesium dalam badan..

Jika anda sudah ambil makanan yang mengandungi magnesium namun masih mengalami kejang, ada baiknya amda ambil suplement yang ada magnesium dan mineral yang diperlukan untuk ia diserap dengan baik. Antara contohnya seperti kalsium, vitamin D dan lain-lain. Kesemua mineral perlu seimbang ya.. Jangan hanya ada magnesium sahaja.. Sangat penting untuk memilih suplemen yang bagus.. Sebagai contoh OsteMatrix Saklee..








Buat pengetahuan, OsteMatrix ini adalah antara produk yang hot-selling kerana kesannya memang cepat dirasai. Eda sangat recommend pengambilan OsteMatrix ni untuk semua lelaki dan wanita terutama sekali ibu-ibu hamil, ibu menyusu serta mereka yang sudah pun melapasi umur 30 tahum.. Memang rasa sangat berbeza tau hari yang kita makan OsteMatrix dengan tak makan..


Manfaat OsteMatrix Kepada Ibu Hamil..


- Bina tulang, gigi yang kuat untuk ibu dan bayi.
- Dapat tidur lebih lena.
- Redakan sakit pinggng/sakit belakang.
- Cegah preclampsia.
- Kurangkan risiko dapat tekanan darah tinggi.
- Cegah Osteoporosis.
- Kurangkan kekejangan kaki.
- Elakkan sembelit.
- Sediakan otot untuk proses bersalin.

Kalau anda rasa berminat untuk mencuba ataupun nak hadiahkan kepada insan tersayang..

Rawatan Sakit Tulang Slip Disc Dengan Produk Shaklee..



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D






No comments: