Asma Kronik Sampai Lunyai Boleh Sembuh..


Cerita tentang asma ni saya memang tak de pengalaman diri sendiri.. tetapi ade pengalaman dari anak2 buah dan kawan2 sekeliling masa study dulu.. 

Teringat seorang kawan masa kat asrama dulu.. bile lepas gotong royong mengemas block asrama mesti asma die datang menyerang.. nampak macam susah betul die nak bernafas.. sampai kene bawak ke hospital amek nabulizer untuk redakan serangan asmanya.. nak main lebih sikit pon tak boleh sebab ia akan mengundang kepada serangan asma.. kene banyak duduk dan tak boleh buat kerja2 yang memenatkan.. kesian kawan saya..

Tetapi video kat bawah ni boleh mengubah perspektif orang ramai tentang penyakit asma sebenarnya boleh ditangani.. tak percaya?? jom kite tengok..




Sayang wife En Akmal Azmi ni kat beliau kan.. sampai kene paksa makan supplement untuk kesihatan suaminya.. 

Alhamdulillah serangan asma En Akmal pon dah jarang menyerang.. beliau juga sudah jarang bergantung denganInhaler.. Antara supplement yang beliau dipaksa makan oleh isterinya adalah VivixOmega GuardGarlicVitamin C,OsteMatrix dan Nutriferon.. Sape tak nak suami sihat kan.. tak sanggup rasanya nak tengok suami kita sakit terlantar dan kene pergi hospital selalu..

Semoga En Akmal dan isteri diberikan kebahgiaan dunia dan akhirat.. terima kasih diaatas perkongsian anda.. semoga dapat memberi inspirasi kepada ramai orang diluar sana..


No comments: