Darah Tinggi Menyerang..





Sejujurnya saya memang pernah kene darah tinggi.. caye tak?? macam tak pecaya je kan sebab badan kecik je pon.. tapi boleh kene darah tinggi mencanak2 naik..  
Sebenarnye saya kene darah tinggi mase pregnantkan abam harith dulu.. nak kate ada tekanan tak de rasanye.. nak kate penat sangat pon tak de.. sebab mase tu memang tak keje dan cume dok kat umah je.. paling kuat pon buat kerje2 rumah je.. ape la sangat kemas umah, menyapu, membasuh ngan memasak kat dapo je kan.. lagi pon mase tu tak de anak lagi.. relek je.. tapi kene juge darah tinggi.. pelik betul.. 

Rase agak ketejut juga bile check up dokto kate tekanan darah tak cantik.. serius tekejut bile dokto kate kemungkinan besar nak kene cser.. sebab badan kecik, baby besar dan tekanan darah tinggi.. 

Darah tinggi berlarutan sampai la 2 minggu lepas besalinkan abam harith.. sampai warded seminggu kat Hospital Teluk Intan.. lepas tu dah ok.. pembawak budak je rupenye.. alhamdulillah tak de la rasa sakit tengkok atau pening2..

Tapi video kat bawah ni ada cerita tentang pengalaman Encik Fahmy.. Encik Fahmy ni pon kene darah tinggi juge.. tapi bukan la sebab pambawak budak.. tapi sebab memang die ade penyakit darah tinggi.. jom kite tengok ape yang beliau buat untuk kurangkan tekanan darah tinggi yang beliau hadapi..









wowwww.. hebat betul en Fahmy ni.. tengok la badan die dulu dari berisi dah kurus banyak.. dan yang paling penting penyakit darah tinggi beliau pon dah beransur hilang.. tak sangka pulak petua die amek OMEGA GUARDVit CGarlic ComplexPhytocol-STCoQHeart dan B Complex.. 

Teruje betul bile tengok en Fahmy ni dah hampir bebas dari penyakit darah tinggi.. tak sangka betul yang dulunya beliau bile kene serangan darah tinggi sampai tak lalu nak bangun dan sakit dada dah boleh sihat dan cergas macam orang tak tak pernah ade apa2 penyakit yang kronik je.. Tahniah buat en Fahmy dan juga isteri.. semoga anda dan keluarga kekal sihat sentiasa.. aminnn..




No comments: