Suplement Yang Dapat Bantu Kecutkan Fibroid Dan Hilangkan Cyst..

Mungkin ramai yang tak tahu atau belum tahu tentang sebenarnya ramai wanita disekeliling kita yang mempunyai masalah cyst dan fibroid. Ibu mertua saya juga pernah ada cyst.. Mujurlah dapat di kesan lebih awal.. Dan sempat membesar dalam 2cm sahaja..


Sebenarnya terdapat banyak jenis cyst yang ada. Antara contohnya adalah ovarian cyst dimana cyst pada ovari yang dialami oleh semua wanita yang sihat dan subur. Cyst ini mengandungi telur (ovum) dan akan pecah bila bersaiz sekitar 20mm atau 2cm diameter untuk mengeluarkan ovum tersebut semasa proses ovulasi. Prosesa ini berlaku pada setiap bulan dan ini adalah normal..

Namun, jika ovarian cyst membesar melebihi 20mm atau 2cm tidak pecah, maka ia akan memberikan masalah..


Gambar diatas adalah ketulan-ketulan yangn berkaya dikeluarkan daripada rahim seorang pesakit melalui pembedahan (gambar dari Googlea)

Uterine Fabroid (atau nama lainya 'Leiomyoma' atau 'Myoma') pula adalah ketumbuhan bukan kanser yang terbentuk daripada dinding atau otot rahim (uterus). Fabroid pula boleh berlaku dalam bentuk ketumbuhan tunggal atau ketumbuhan berganda dan ia perkara biasa yang dialami oleh kebanyakan wanita dalam lingkungan umur subur (reproductive) sekitar 30 hingga 40-an. Kira-kira 20% wanita usia subur mempunyai fabroid dan jarang sekali dialami oleh wanita muda sebelum haid. Ketumbuhan ini biasanya mengecut selepas menopause (putus haid).

*Credit dari DrZubaidi.Com

Walaupun ada juga yang tiada simptom, cyst dan fabroid biasanya akan menyebabkan kesakitan dan ketidak selesaan sama ada ketika datangnya haid mahupun semasa/setelah hubungan intim suai isteri. Tidak kurang juga yang alami pendarahan agak banyak setiap kali haid. Namun perlu juga diketahui yang cyst dan fabroid juga boleh menjejaskan kesuburan wanita menyebabkan mereka sukar untuk hamil.

Jadi kita perlu membuat pemeriksaan bersama dengan doktor dan dapatkan nasihat mereka tentang cyst dan fabroid yang dialami. Biasanya pemeriksaan secara berkala akan dibuat agar tahap pembesarannya terkawal dan bolah dikesan samada ia bahaya atau tidak.

Dalam masa yang sama, pengambilan makanan tinggi antioksidan sememangnya sangat amembantu melindungi badan kita daripada sebarang abnormaliti pada sel-sel. Sebab itu kami santa syorkan anda benyakkan ambil buah-buahan dan sayur-sayuran dan elakkan makanan yang telah diproses kerana ia boleh memburukkan lagi keadaan. Pengambilan suplemen juga sangat membantu menampung jumlah yang diperlukan oleh badan..


Kami sebagai SID Shaklee amat berbesar hati nak kongsilan Set Antioksidan yang terdiri daripada Set ACE, GLA Complex dan Vivix kerana ia sangat baik diambil oleh individu yang mempunyai fabroid dan cyst..

*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini boleh mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.. 

Jika anda rasa susah untuk ambil antioksidan yang cukup daripada pemakanan harian dan ingin mencuba suplemen Shaklee, GLA Complex, Set ACE dan Vivix sangat baik untuk diamalkan. Bukan saja membantu memelihara kesihatan jantung, kulit, sistem peranakan, dll.. antoksidan juga boleh melambatkan penuaan (anti aging).. Boleh juga berikhtiar dengan set ini untuk masalah cyst dan fabroid)


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Ejai
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram/wechat : 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =DPost a Comment
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...