Sijil Halal Shaklee Tahun 2020..


Image result for isa halal logo


Ye.. macam ni la setiap tahun baru.. selalunya salah satu rutin tahunan eda adalah update  SIJIL HALAL SHAKLEE dekat blog.. bukan apa, cuma rasa macam tak best pulak kalau tak share info ni kat korang.. macam makan kurang garam.. =D

Okeh.. kat bawah ni ada Halal Certification dari Islamic Services Of America.. Buat pengetahuan sijil halal ni bertarikh 22 November 2019 bersamaan dengan 25 Rabi'ul Awal 1441H..





Anda juga tak perlu risau kerana kesemua produk Shaklee yang berada di pasaran Malaysia telah pun mendapat kelulusan halal daripada negera pengeluarnya isitu Islamic Services Of America (ISA) USA. Tetapi anda harus ingat yang pihak JAKIM telah pon mengiktiraf produk-produk yang yang telah disahkan halal oleh pihak ISA.

Jadi mengapa perlu ragu-ragu lagi? Sudah terbukti produk Shaklee halal dan selamat di makan.. 


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008


Kajian Pemakanan Suplemen Shaklee (The Shaklee Dietary Supplement Study) (A Landmark Study) - BM Version

Hai semua.. untuk entry kedua tahun ni eda rasa hari ni nak post pasal video ni.. eda rasa video ni menarik untuk kita tonton.. apa yang penting ia mudah difahami..

Rasanya pasti ramai yang masih rasa was-was dengan produk Shaklee.. dan kalau korang nak tau video ni juga adalah adalah antara penyebab kenapa eda masih terus kekal menggunakan produk Shaklee.. eda pernah mencuba supplement jenama lain tapi hasilnya memang tak setanding produk Shaklee.. ini pengalaman diri sendiri tau.. mungkin orang lain, lain pula yang meraka rasa..

Dah la jom kita tengok video ni..


Sebuah kajian unggul dikalangan pengguna suplemen yang menunjukkan pengguna Suplemen Shaklee bagi jangka masa panjang mempunyai tahap kesihatan yang lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu jenis multivitamin atau tidak mengambil sebarang suplemen.


Hasilnya menakjubkan!
Kajian klinikal memerlukan para peserta menjalani pengambilan darah untuk memeriksa biomarker kesihatan utama. Oleh itu, kajian menunjukkan bahawa pengguna suplemen jangka panjang Shaklee mempunyai risiko yang lebih rendah untuk penyakit jantung, penyakit berkaitan jantung dan otak yang berkaitan, kanser dan diabetes.


Oleh itu mulai hari ini anda boleh lakukan 3 langkah penting untuk kekal sihat:


1- Makan secara sihat 

Berikan nutrisi seimbang yang diperlukan tubuh badan anda..A

2- Pastikan anda kekal aktif

Berjalan, berlari atau bersukan.. Jadikan aktiviti fizikal secara kerap keutamaan anda..

3- Ambil suplemen secara bijak



Jadi, semua pilihan ditangan anda.. eda hanya memberi jalan, peluang dan ruang untuk anda berfikir sebaiknya tentang suplement apa yang terbaik buat anda.. kalau bukan diri kita sendiri, siapa lagi yang nak jaga kesihatan diri kita kan.. sebaiknya lebih cepat anda ambil suplement itu adalah keputusan yang paling baik buat anda.. Jangan tunggu sampai kena makan ubat pula.. Bak kata Sham Visa "Sakit itu mahal".. Marilah kita sama-sama menjaga kesihatan sebelum sakit datang dengan makan secara sihat, kekal aktif dan ambil suplemen secara bijak..



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi eda untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008


Selamat Tahun 2020

Asssalamualaikum semua.. rindu betul nak menulis blog.. agak lama juga eda tak menulis.. apa khabar korang semua?? harap semua sihat-sihatlah hendaknya.. 

Siapa sangka kita dapat lagi menghirup udara pada tahun 2020 ni kan.. Alhamdulillahh.. Allah masih memberikan kesempatan untuk kita.. kesempatan untuk terus berbuat baik dengan orang sekeliling, kesempatan untuk kita taubat dengan dosa-dosa lalu, kesempatan untuk kita meneruskan hidup dengan lebih baik dari tahun-tahun sebelumnya.. Terima kasih Allah.. 

Kalau dulu zaman 90an, bila cikgu suruh lukis wawasan 2020 punya gambaran memang macam-macam yang kita bakal kita bayangkan di kepala.. betul tak?? ce tengok antara lukisan yang pernah dilukis oleh kanak-kanak zaman 90an tentang Wasasan 2020.. 






Menarik kan.. ni eda letak tiga saja.. kalau nak tengok lagi boleh ke blog http://kembara7.blogspot.com/p/wawasan-2020.html  
Ada lagi banyak gambar yang dilukis oleh kanak-kanak pada zaman 90an.. 

Tak kisahlah walau tak ada kereta terbang sekali pun, eda tetap sayangkan Malaysia.. Sudah-sudahlah kita membahan tentang kereta terbang dan seangkatan dengannya.. tapi apa yang paling penting adalah, apa yang telah kita sumbangkan untuk negara.. 

Dan tidak ketinggalan juga, untuk tahun 2020 ini eda masih lagi SID (Shaklee Independence Distibutor) anda..  Atau jika anda berminat untuk menjadi AHLI SHAKLEE boleh saja mendaftar dengan klik --> NAK JADI AHLI

Cukup la dulu buat masa ni rasanya.. permulaan entry buat tahun 2020.. tunggu lah entry seterusnya selepas ini ya.. =P



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Eda Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008

PENGUMUMAN : Jadual Penghantaran Oktober 2019..




Kring.. kring.. posto.. posto.. aiceh.. teringat pulak dekat cerita Allahyarham  Tan Sri P Ramlee.. tapi entry kali ni bukan nak cerita pasal filem dulu-dulu.. Eda cuma nak share pasal jadual penghantaran barang Shaklee untuk bulan Oktober 2019 saja.. 

Notis penghantaran seperti berikut:


Dah tengok jadual kat atas?? haa.. nanti kalau korang order tapi sampai lambat jangan marah okeh.. harap sangat korang dapat semak dan rancang pembelian sebelum cuti umum Deepavali nanti.. take care ya..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Hida Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008


Sijil Halal Shaklee 2019

Huhuhu.. sebenarnya dah lama eda nak buat entry pasal Sijil Halal Shaklee 2019 ni.. dah nak habis tahun 2019 dah baru nak teringat nak buat.. Sorry ye korang.. lambat sikit eda nak post.. 

Jadi macam biasalah, buat pengguna dan bakal pengguna yang beragama Islam pasti mereka menitik beratkan kehalalan setiap barangan atau produk yang ingin dimakan.. Oleh itu, dengan adalanya Sijil Halal untuk produk Shaklee ini pasti dapat memberi jawapan dan kepastian buat anda..


Ini adalah notis yang telah pihak Shaklee keluarkan bagi mewar-warkan tentang Sijil Halal untuk tahun 2019..



Dengan terpaparnya sijil halal ini pengguna dan bakal pengguna tak perlu risau lagi.. Kesemua produk Shaklee yang berada di pasaran telah pon mendapat kelulusan halal daripada negara pengeluarnya iaitu Islamic Services Of America (ISA) USA. Tetapi harus juga eda ingatkan disini yang mana pihak JAKIM telah pon mengiktiraf produk-produk yang telah disahkan halal oleh pihak ISA..

Terbukti sudah produk Shaklee halal dan selamat di makan.. Jadi kenapa perlu ragu-ragu lagi??


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Hida Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008




Bila Waktu Jisim Tulang Kita Berada Di Puncak??


Pernah tak kita terfikir bila agaknya tulang kita ni barada dalam keadaan yang paling tumpat??

Eda pon sebenarnya sebelum ni macam tak ada pon nak ambil port sangat pasal tulang ni.. tapi bila umur dah masuk 30-an rasanya macam kena juga amek tahu.. Bukan untuk siapa pon untuk diri sendiri juga kan.. jom kita tengok..





Menurut carta diatas jisim tulang kita berada di puncak (maksima) pada usia 30 tahun. Selepas tu dah mula merosot. Pada usia selepas 30 tahun ni, badan kita dah mula reabsorb tulang lebih cepat berbanding tulang baru yang boleh dibuat. 

Jangan terkejut pula tengok carta ni, sebab wanita memang lagi cepat mengalami kehilangan jisim tulang tambahan lagi kita akan kehilangan kalsium setiap bulan semasa haid, tambah lagi waktu pregnant, menyusukan anak dan lagi cepat mengalami kehilangan jisim tulang bila sudah menopos (berkaitan dengan hormon estrogen).

Menarik kan.. Jadi jangan selalu ambil ringan tentang tulang ni.. 



Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Hida Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008







Mengapa Wanita Lebih Berisiko Mengidap Osteoporosis Berbanding Lelaki??

Kalau eda nak kupaskan tentang osteoporosis ni rasanya masa zaman sekolah dulu memang cikgu ada pesan kalau perempuan perlu minum susu atau makan makanan yang berkalsium tinggi.. 

Tapi waktu tu eda pon masih tak faham sangat kenapalah orang perempuan ni kena makan lebih kalsium berbanding orang lelaki.. dah la eda ni sejenis yang sangat la kurang nak minum susu..  

Bila dah semakin meningkat umur ni baru la eda faham kenapa dan mengapa susu tu penting terhadap tubuh badan kita sebagai seorang perempuan.. 




Penyebab utama adalah kerana wanita memiliki tulang yang lebih kecil dan lebih nipis dibandingkan dengan lelaki.. 

Kedua, adalah hormon estrogen yang salah satu fungsinya adalah untuk melindungi tulang akan menurun produksinya ketika wanita mencapai masa menopause. Dan kesannya adalah menyebabkan kerapuhan tulang..

Wanita juga mengalami kehamilan dan menyusukan anak. Proses ini juga mampu merampas kalsium dan vitamin D yang ada di dalam tulang si ibu untuk memenuhi keperluan kalsium bayi. Maka, tak heran bila wanita lebih mudah untuk mengalami osteoporosis berbanding lelaki..


Semoga bermanfaat ya..  


Jangan segan silu untuk menghubungi Hida untuk membeli produk Shaklee atau anda juga saya boleh daftarkan untuk menjadi ahli Shaklee.. Jangan malu-malu ya.. 

Kalau nak semak harga produk Shaklee boleh 
klik sini --> Harga Produk Shaklee

Hida Kadiso
♥Shaklee Independent Distributer [ID No : 888 102]
♥Sms/whatsapp/telegram: 013-397 6474
♥1642 8561 0089 Maybank Nor Hidawati Kadiso
♥ 10109-41-00018190-3 BSN Nor Hidawati Kadiso

Saya juga mengenyorkan juga anda untuk terus order sebarang produk Shaklee kegemaran anda secara online menggunakan kreadit / debit kad melalui link di bawah. Klik sahaja gambar dibawah dan ikut arahan yang diberikan. =D





Ingin dapatkan supplement Shaklee dikawasan anda?

Johor
Kulai - Shikin 012-734 2653

Perak
Sitiawan - Azura 019-517 1797
Kuala Kangsar - Zalifah 013- 507 2165

Negeri Sembilan
Kuala Pilah - Anizah 019-330 4684

Kuala Lumpur
Cheras - Salmiah 018-778 8583 
Cheras - Salwahida 017-308 4239
Bandar Tun Razak - Faizah 019-248 1804 

Selangor
Shah Alam - Sharifah 019-372 5064
Shah Alam - Noriyani 012-311 2240  

Putrajaya/Kajang/Bangi
Shima 016-636 1793
Umi Fadzilah 012-409 0008
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...